DRAMARAMA HOMEPAGE | MUZIEK | BEELDEND | BEURS  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


SERIPOP (serigraphie populaire) (can)
(serigraphie populaire) is a young Canadian duo which has developed a fresh style in making concertposters. They are influencing many young designers and graphic magazines describe them as the •new urban culture•.


"The New Urban Culture". Na het lezen van deze zin wenst iedereen dat hij als de bliksem constipatieve krachten in zich heeft waar HUGO COVELIERS een puntje aan kan zuigen. (en zuigen doe je ongetwijfeld graag met zo’n uitgekamde welkomstmat onder de mond) Maar goed, "The New Urban Culture" dus. Seripop, een jong Canadees duo, maakt schuine tafelgebeden vermengd met contemplatieve telefoongesprekken. Veredelde graasmelkers gekaapt door een bende van gerontologen en gerechtsdeurwaarders.

Of zoals Elle pleegt te zeggen: "Ik heb die gewoonte van thuis al overgenomen en heb een cadeautjesschuif, waar een aantal leuke fotokaders inzitten, altijd leuk cadeautje voor als iemand verjaart en toch handig als ge op dat moment geen tijd hebt om nog op zoek te gaan naar iets anders :) Geen schietkraam bij ons dus en ge moet er u ook niet teveel bij voorstellen hé :)"
http://www.seripop.comPIIRRUSTUSKERHO (fin)
Roope, Kevin en de rest. Om maar te zeggen dat "die van LALALAL en AVARUS" ook wel een poot kunnen tekenen. Van onze verslaggever ter plaatse: "Mijn oudste broer heeft sinds kort twee kittens, soon to be katers. Twee rosse broertjes die door de eigenaar zouden worden afgemaakt als ze niet snel verdwenen. T was (sic) een klant van mijn broer, de dieren liefde zit bij ons in de familie, dus dat kon hij niet laten gebeuren.

T zijn (sic) twee licht rosse katertjes. De ene is heel hevig en de andere wat zachter en zorgzamer. Kunnen jullie helpen bij het bedenken van orignele (sic) namen voor deze twee broertjes? Ze heten nu tijdelijk witte (omdat hij witte voetjes heeft en een wit borstje) en rosse. Ik vind die namen gewoon niet kunnen en wil met een voorstel komen (sic) dat mijn broer niet kan weigeren. Ze zijn nu 5 maanden oud en wegen reeds 2,5 kilogram, het worden dus serieuze gasten..."

http://www.haamu.com/piirustuskerhoBON GOUT (F/S)
Vier goede boeken en een kop thee later beseften de grafisch vormgevers dat het beter was een collectief op te richten. Een collectief van plantrekkers en vermoeide gootsteenspuiters. Het plan was boekjes te drukken. Zeefdruk bezorgt namelijk de stijve paal.

Ze pleegden een THE DESIGNERS REPUBLIC van de underground te worden. Belachelijk stijve tekeningen voor de slappe bierpensen. Een pulletje met hartjesmotief. Wat zou BON GOUT dit zo veel beter gedaan hebben. Het beminnelijke koppel scheet al prachtig uitgegeven boekjes uit dat het een lieve lust is. Hun ode aan de kak van Costes is nog steeds mijn favoriete bedlectuur. Met of zonder lavement.

http://frre.fr.freee.frfr.e.free.fr/MAT BRINKMAN (US)
Brinkman was one of the founding members of the FORT THUNDER collective that started back in 1995 in Providence (Rhode Island) in/as the place that caused an important creative boost in music and arts. Brinkman continues to publish Paper Rodeo, a newspaper for which everyone can send in their psychedelic and freeform drawings and comics.

Richt eens een FORT THUNDER op. Een collectief dat sinds 1995 verschroeiend invloedrijke tekeningen en muziek ten berde brengt. De nu met looksaus besmeurde Providence-scene zou niet dezelfde geweest zijn, moesten BRINKMAN en de zijnen enkel beschikt hebben over lamme armen en dichtgevroren oren.

Hoezen van THE CHINESE STARS en ARAB ON RADAR zouden waarschijnlijk groene woelwaters geweest zijn, moest BRINKMAN er zijn vieze pollen niet aan vuilgemaakt hebben. En gabbers zouden nog steeds luisteren naar "Jij" van MARCO BORSATO. Stuur uw eigen multifunctioneel gelach naar PAPER RODEO. Geef de man tenslotte een pak boter en twee kommetjes soep, want voor MAT BRINKMAN mag het iets meer zijn.

http://www.fortthunder.org/comix/brinkman/


XANDER MARRO (US)
Moet er nog zand zijn? XANDER MARRO, de moderne versie van DAME EDNA. Wanneer XANDER de bühne betreedt, gaan de poppen aan het dansen. Letterlijk dan, want XANDER MARRO houdt, zoals het elk lief meisje betaamd, van spelen met de poppen. Ze aankleden. Ze koesteren. Ze opvoeden tot een lief klein kindje.

XANDER MARRO weet er alles van. In één of ander weekblad konden we lezen "a puppet-maker & projectionist, steeped in the underground." Voila. Voor hoogdravende taal moeten we dus niet altijd teren op de eigen galblaas. XANDER MARRO is ten slotte lid van DIRT PALACE, een "feminist art collective". CAFE POPPENSNOR met een beetje meer creativiteit en experimenteerdrang als het ware…

http://www.dirtpalace.org/DREAMHOUSE (US)
Miles Huston, Christopher Forgues, Keith Waters, Alexandra Dennig, Ryan RiehleE*ROCK (US)
E*ROCK makes hyperkinetic drawings for coverart and flash animations for bands as Neon Hunk, Nice Nice,.. and recently finished in a collaboration with Paper Rad an animation for a song from Beck.

Daar is de krant… En zoals verwacht, met 2 procent der stemmen verloren van die klootzakken van conservatieve relneukers. Om oren en gathaar mee af te kuisen, riep Geteute uit. Dat het maar platte kak is, pleegt men dan te zeggen. Het artikel over het Tuig zuigt was al even bedenkelijk als de grote groep ziedende mensen. Ziedend, met trillende stemmen. “Hun zonen zijn speels”, fluistert ze.

E*ROCK, de andere klant van de JYRK-spaarkas, kent u misschien reeds van de fantastische animatiefilmpjes die hij maakte voor schone mensen gelijk BECK en vooral NEON HUNK. Zijn muzikale boterham is belegd met elektronica, beats, een belegen melodie en een mooi toefje speelplaats.

http://www.audiodregs.com/erockGLAMOROUS PAT (US)
http://www.jyrk.com/art/glamorouspat01


 

 

 DENNIS TYFUS (B)

Vegan, labelbaas, kunstenaar, diskjockey en vriendelijke voorbijganger. DENNIS FAES heeft het allemaal in zich. De jonge Dennis zat vroeger steevast dronken op de schoolbanken en verdeed er zijn tijd met het tekenen van elfjes en kabouters. Vond het als jongvolwassene nodig om HC en XXX te zijn. Please, return his stamps. Een glas spuitwater later droeg hij ROTKOP ten grave.

Vandaag de dag spreekt het fluo-roze hart van Dennis, de neergeslagen versie van ANDY WARHOL. Een peperkoekenhartje dat zich ledig houdt met het dragen van creatieve kledij. Omgeven door bloedmooie tekeningetjes.
ULTRA ECZEMA, de hersendode herinnering aan valken met winterangst. In Antwerpen de warme baai van constante kwaliteit. Of het nu een boek een aanstellerij of een gezegend lied is.
http://www.ultraeczema.com
JANUS PRUTPUSS
(B)
De blanke BA BARRACUS. PRUTPUSS voor de maats. Ooit één brede schouder van het ter ziele gegraande ROTKOP. Het knip en plakwerk van de hardcorehonden in de vingers. De geuren en kleuren van de Antwerpse middenstander.

We laten hem zelf even aan het woord: "Ik dacht als ze je blaasjes wijsmaken, hoe doen ze dat dan?" "euhh, kveronderstel iets als post- (p)op-art, met n vervormd cut n paste hoekske aan.... " "i would n t have a clue, de hulk? " "paul mc carthy , mike kelley , matthew barney, darren aranofsky, madonna en de paus om alles maar te relativeren. " "sociaal maar moeilijk ego in het lijf van n biker (en kheb geen bal interesse in motos) " "eten, sexuele-, creatieve-en geestelijke vrijheid, wat anders....? ""huhhhhhhhhhhh en opstaan en weer verder gaan tegen lichtsnelheid " (bron: http://users.telenet.be/ybacrew/Artist.htm)


SAM VANALLEMEERSCH (B)
Sam, een man van gebed, avondmaal en FANTA. Sam, ooit bekend als Sammy Kolchoz. Een sovchoz was een collectieve staatsboerderij ten tijde van de Sovjet-Unie. In tegenstelling tot op de kolchozen was op deze boerderijen alles eigendom van de staat. De machines werden gehuurd van verhuurbedrijven en de mensen die er werkten waren in dienst van de staat. Een kolchoz is een collectieve boerderij ten tijde van de Sovjet-Unie.

In tegenstelling tot op de sovchozen werkten boeren op de kolchozen voor een aandeel in de winst, ze waren niet in dienst van de staat of iemand anders. De boerderijen waren eigendom van groepen samenwerkende boeren, een vast inkomen was niet gegarandeerd.
http://users.pandora.be/kolchoz
JELLE CRAMA
(B)
De voorvechter van deze loopgracht tekent gebrekkiger dan een kind met reuma. Jelle knutselt oorlogstrauma’s met de pen van fluo en groen. De ultimo trial and error van de cut and paste. Als kunstenaar een voorman met een waarlijk unieke stijl. Als mens een nietsnut, verknocht aan de bijstand.

JELLE CRAMA, grafdelver van ROTKOP. In Antwerpen beter bekent als MOTTIGE DEL, de geknipte man voor het betere stem- en slagwerk. Op café een einzelgänger en vervelend dronkelap. In het straatbeeld een collaborerend item bij HET KONVOOI. Wereldwijd bejubeld voor zijn schitterende hoezen voor lage-kwaliteitslabels als AUDIOBOT, IMVATED en FOXGLOVE. In België nog altijd dé malloot die de vrouwen inpakt. Tot spijt van wie het benijdt.
De kleine Jelle wilde humorist worden. Vandaag is hij de vaandeldrager van het stempelproletariaat.
http://www.jellecrama.tk
http://www.deathpetrol.tk

PAPERRAD
(US)
Een prachtige site. Een liefde voor beertjes, comics en neon. Ook ’s morgens drinken deze heren koffie. Samen met een broodje kaas en een lepel yoghurt. En als je wat ziekjes bent krijg je een "getwell" kaartje en wat fruit. Bij voorkeur appelsienen voor de stoelgang, appels en druiven voor de vitaminen. Een glaasje water tegen de uitdroging. "Nog 3 dagen.... mijn hersenpan draait overuren, ik wist dat ik vrij snel kon denken, maar voor mijn gevoel kan hier geen Intel Pentium tegenop.

Mijn motto "Er is maar 1 iemand die de kwaliteit van leven positief kan beïnvloeden en dat ben je nog altijd zelf" is aardig aan het verwateren. Zie steeds meer in dat er toch "andere krachten" zijn die mede je koers bepalen. Zelfde als met de marmottenbak van Fred Oster, ik dacht altijd dat die beestjes getraind of misleid werden om in het vakje met de beroerdste prijs te eindigen. Ietwat vreemde link wellicht, maar zo voel ik me wel. Out of control en nu maar wachten welke kant het op gaat. Ik ben een controle freak die niet graag de touwtjes uit handen geeft, maar elke dag kijk ik toch stiekem even omhoog om een schietgebedje te doen. Er zijn al heel veel positieve dingen gebeurd, maar nu de uren wegtikken en ik mij een beetje verdiept heb in hetgeen mij "ziekjes" gemaakt heeft, begrijp ik ook wel dat een toch nog wat risico's aan de operatie + het traject erna zitten. Ik bid dan ook dat alles goed mag gaan."
http://www.paperrad.org


EVIL MOISTURE (F)
http://www.evilmoisture.tk

AURELIE HENQUIN
http:// www.hypnoticmonsters.be

STEPHANE GILLAIN

ZOMBIEFLESHHHH

YANN FRANCESCANGELI

http://www.recyclart.be/article.php3?id_article=1169

SYLVAIN BUREAU
http://www.recyclart.be/article.php3?id_article=1169

ELZO DURT

http://www.plintub.be

BOSLEY (E.R.S)
http://amis.minimal.be/mycose/fanzines.php


more tbc