DRAMARAMA HOMEPAGE | MUZIEK | BEELDEND | BEURS  
 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


LIL BLOOD'N GUTS and MUCID CUSPIDOR (US)
(Mat Brinkman & Xander Marro)

Een ode aan de toondode technoliefhebber. Hij hoort enkel nog scherpe flarden uit wat ooit een heuse technoclassic was. Geen beats meer. Enkel scherpe maniakale boodschappen uit het paaldorp. Een ode aan de doorgedreven sequencer die zijn rack zopas heeft doorgebrand. Tot zijn woede spreken er enkel nog scherpe, messcherpe frequenties uit zijn rokende rek van dure
gestolen goederen. Een boodschap van lage druk en milde klieren. Een ode aan de gabbers op rust. Het haar –lang- fier op de schouders.

Vier pezen en een sequens later zal u beseffen. MAT BRINKMAN heeft zich op het podium geheven. “Verheven…” Met hem, jolige meid XANDER MARRO. Ter gelegenheid zullen zij, maarschalken der verkeerde slikreflex, ons verblijden met beeld en begeleidend materiaal. Nog nooit las u verheven zo juist…! Was die aars… … … … … … niet nu… … … … NU!
http://www.fortthunder.org/comix/brinkman/
http://www.dirtpalace.org/


EATS TAPES (US)
http:/www.tigerbeat6.com
http://www.eatstapes.com
Eats Tapes video at: http://www.tigerbeat6.com/eats_tapes_pteryd.mov

 

 

 

 

JYRK collective (US)
This collective/label from Portland (Oregon) consists of 4 people who all work on very different projects.
http://www.jyrk.com

JYRK collective are Yellow Swans, Glamorous Pat and E*Rock :

YELLOW SWANS (US)

YELLOW SWANS experiment with electronics and play improvisational music that goes from scraping death soundscapes to industrial dance beats and more.

De bond der lijzige ondernemers nodigde dit jaar JYRK COLLECTIVE uit. Aan het hoofd van de bonte feestdis zetelt het olijke duo YELLOW SWANS. Drill, dreamed, die, dynasty... Om ons te bewijzen dat investeren in België een pretje is, dat je met een natje en een droogje in de hand en om de tand wel eens graag in het flikje duwt. Diep in het flikje... YELLOW SWANS staken voor het eerst hun neus aan het stoffige venster op een bescheiden splitrelease met GANG WIZARD, die andere West-Coast band. Op die split is een akoestische sessie te vinden van YELLOW SWANS opgenomen in de plaatselijke nette toiletten. Na deze sanitaire stop volgde een steile stoelgang van releases her en der. Schitterende relnichten waaronder nette dames als HELICOPTER, DEATHBOMB ARC, PAC RECORDS, SINCE 1972, CHONDRITIC SOUND en natuurlijk JYRK braakten al YELLOW SWANS in alle geuren en kleuren.

Vele schitterende cd-r's, tapes, cd's en plakken vinyl later kan zelfs dorpsvrijer JEF VERMASSEN niet meer ontkennen dat YELLOW SWANS blijvertjes zijn. Lieve, schattige blijvertjes tot aan de eerste barkruk van de preektoog toe. Als we dan nog in alle bescheidenheid vermelden dat de YELLOW SWANS samenwerking met THE CHERRY POINT –uitgebracht als cd op TRONIKS- één der beste schuimfluimen is van 2005...
Ja, zet die tent maar op een kier! De YELLOW SWANS brengen een brei van steengruis, koud vlees en hippe dansmuziek. Met of zonder bekertjes.
http://www.jyrk.com/yellowswans

GLAMOROUS PAT aka SISPRUM VISH (US)
Pat Maher has been doing psychedelic intuitive performances and home recordings since age 16 without any knowledge of music theory or instrument-playing.

Hand in hand met YELLOW SWANS, eigenhandig zijn pad plaveiend met chocolade hartjes, schuimrubberen haarlinten en herinneringen aan kerstmis, komt mijnheer "not so glamorous" GLAMOROUS PAT. Een hels optreden ver weg van zijn eigen pluchen zitpoef. PAT zorgt voor kluchtige koekjes en dik stroop. Maar vooral voor een sneetje reputatie en een pond okselzweet.

Onlangs kwam zijn band SPACEHAWK onze neus teisteren. Een toefje geurend lak van soeperwten en stokvis vermengd met guitige riffs van HAWKIND en ROYAL TRUX. Maar PAT laat al dat lekkers thuis voor de DRAMARAMA “Artfag Gathering”. Een warme gloed vervulde onze kille harten bij het lezen van de prettig guitige regel "coming to the artfag gathering man!", want PAT is tenslotte
GLAMOROUS PAT. En dus wil PAT betoverend schitteren. Artfags aan de horizon of niet, zijn ster zal neonkanselarij uitstralen en op de bühne zich muteren in SISPRUM VISH, de fluor pepermunt MC. Geruggensteund door de hersenen en spiermassa van PAT en PAT alleen zal SISPRUM VISH ons vertellen over een universum van boekenlezers, seksmaniakken en bruin brood met Pasen. Hebt u
even pech dat u geen rozijntjes lust…
http://www.jyrk.com/art/glamorouspat01
http//www.loadrecords.com


E*ROCK (US)
E*ROCK is the man behind the Audiodregs label on which he puts out his own and other peoples electronic music.

Daar is de krant… En zoals verwacht, met 2 procent der stemmen verloren van die klootzakken van conservatieve relneukers. Om oren en gathaar mee af te kuisen, riep Geteute uit. Dat het maar platte kak is, pleegt men dan te zeggen. Het artikel over het Tuig zuigt was al even bedenkelijk als de grote groep ziedende mensen. Ziedend, met trillende stemmen. “Hun zonen zijn speels”, fluistert ze. E*ROCK, de andere klant van de JYRK-spaarkas, kent u misschien reeds van de fantastische animatiefilmpjes die hij maakte voor schone mensen gelijk BECK en vooral NEON HUNK. Zijn muzikale boterham is belegd met elektronica, beats, een belegen melodie en een mooi toefje speelplaats.

http://www.audiodregs.com/erock


DREAMHOUSE
Ecstatic free jams that are quite an experience!

De triomfantelijke terugkeer van Boston outcast MILES HUSTON. Ooit teisterde hij onze oren met het verschrikkelijk achterlijke combo WOMUPS. Maar één oplichting en zes kruisbestuivingen later schrijven we gezwind “Miles, hoe is’t jem?”… Nu kunnen we ons verwachten aan de acid jazz op stierenbloed. De house op bessensap. De droom van pijnlijk benepen oksels. DREAMHOUSE is het droomhuis voor u en lange Pascal. Een huis met tenminste wat pastellen kleurtjes op de trap en geborduurde kussens in het salon. Alwéér een groots moment op deze ARTFAG GATHERING dat u zal moeten uitkijken om tijdens het dansen niet de goedkope (binnengesmokkelde!) pils uit iemands gierige handen te duwen. Kijk Uit! DREAMHOUSE bezorgt u het feest waar u sinds numerieke Zwarte Zondagen maar al te veel recht op hebt. Geleverd aan huis. Met een drummer enkel in staat een 4/4 uit zijn polsen te schudden… DREAMHOUSE!!
http://www.esesrecords.com

http://www.loadrecords.com/bands/kites.html


KITES ( US)

Striptekenaar, boeman en grondlegger van het sprankelend eb. Een split-lp met PRURIENT waarop hij volgens menig individu DOM volledig wegspeelt. "Royal Paint with the Metallic Gardner from the United States Helped into an Open Field by Women and Children", zijn "vol-au-vent met friet" op LOAD RECORDS, was zowat de meest gesmaakte mix van noise, folk en lofi emoties. Fris voer voor de fijnproevers uit de GB LUNCH GARDEN als het ware. Zijn tweede LOAD-drol "Peace Trials", waar ondermeer een flard gastgewoel te horen is van URDOG-leden, is de verdere tocht naar de zoete bodem van het aarsbos. Gelukzalig en welriekend. Volgens de door ons vergaarde informatie zijn vergelijkingen met AMPS FOR CHRIST niet van de poes. En dat klopt als de spreekwoordelijke bus. KITES is AMPS FOR CHRIST met de geur van neon. KITES is JEAN MICHEL JARRE met de stank van kortsluitingen. KITES is PATRICK HAEMERS zonder schoenveters en broeksriem. De gentleman muzikant met een voorliefde voor "goeiedag" en "prettige avond nog".


FAT WORM OF ERROR
(US)
Probably the most spazztic band of the festival. Their influences are a mix of members who have played in Caroliner, Deerhoof, Bromb Trep,...

Dames en heren. Tony Cabana met een nieuwe broek. Een dolgedraaide Louis Michel wanneer hij de points® van de WEIGHT WATCHERS daadwerkelijk in acht neemt. Een TONY MARY die nooit aartslelijke generieken op het scherm
gebracht heeft. Alles vervaagt bij het aanschouwen van het felroze kleed van deze vleesgeworden meerkoppige draak der gelegenheidsrokers en lambadadansers. Een waardige stortvloed van verwrongen keyboards, plastic gitaren en een guitige keelzang die doet denken aan het beste van de verzamelde grafredes van Jo Lernout en Pol Hauspie ("onze Jo en onze Pol") verwelkomen ons in het delirium. Het frisse delirium der gokkers en paalgoeroes.

Net zoals je ooit hebt gevloekt omdat je al uw geld in waardeloze spraaktechniek-aandelen hebt gepompt, zal je ook nu ook weer vloeken omdat je nu pas beseft dat een avondcursus boetseerplezier duurder is dan digitale
televisie. Duurder en nuttiger. Was je gisteren nog gelukkig en morgen nog aantrekkelijk? Dan is FAT WORM OF
ERROR uw perfecte soundtrack voor een warm namiddagje doldwaze macramé. Deze afgrijselijk goede band bracht al een cult 7", alsook numerieke tapes en cd-r’s, uit op het eigen moordend goede YEAY CASSETTES. Heden is de jolige bende zoet met het knutselen van een welriekende schijf voor LOAD RECORDS. Morgen ziet u ze met eigen ogen… om maar te zeggen, dit is de stinkende vooruitgang doch welgeschikt voor uw klamme hand en olijke hondenmuts.
http://www.geocities.com/fatwormoferror
http://puzzle.suchfun.net/fat_worm_of_error (sounds)
http://yeay.suchfun.net (yeay cassettes, label run by fwoe)


ORPHAN FAIRYTALE
(B)
Mysterieuze glow in the dark deerne met een synth, fluitjes, belletjes en een speelgoedtuin. FURSAXA met geblondeerd haar. ANGUS MACLISE of MARK FRY met borsten. De meid boende vorige week netjes haar kandelaar. Haar kandelaar van gisteren en straks. Schoon van een weidser kracht aan goedheid. De aflatentoog rijkelijk bezocht en de handen alvast netjes ingezeept. Drie stappen van de trap. Een vriendelijk onderdanige glimlach.

Buiten staat het paard, een oproerbetoog van stakingsbrekers en zeevaarders aframmelend. De kroes vaal bier stinkt naar dwarsliggers. De plicht roept. ORPHAN FAIRYTALE zal het u duizend keer beter uitleggen. Met het hart.
http://www.mangenerated.com/gallery/orphanfairytale/


HARDLINE ELEPHANTS (B)
No talent deck-failure. Uit liefde voor de tape. En omdat het dopgeld niet voldoende is. CARLO STEEGEN, het dampende brein achter AUDIOBOT, het label dat ons 1.000 blikken goedkoop bier en honderden artiesten vanuit de steunbalken der buikkrampen brengt. EVA VAN DEUREN, een blonde hologram van SABRINA VAN PUYMBROECK en verder docerende kransslagader van het MASKESMACHINE.

HARDLINE ELEPHANTS is het warme bed dat deze twee geliefden delen. Het warme, grote bed gevuld met pluchen beertjes, tape cut-ups, claustrofobische vocalen, fruitsap, tromgeroffel, fieldrecordings en fluitwalmen. HARDLINE ELEPHANTS is de salonfähige versie van JOHN & YOKO’s vredesboodschap. Een boodschap die zorgvuldig is bijgeknipt en gekleefd in een nieuw plakboek van perfecte onkunde en indringende achteloosheid. Een achteloosheid die doet denken aan een EVIL MOISTURE oude stijl zonder technohits en LAIBACH-jolijt. De baard getrimd, de parels geboend.
http://www.hardlineelephants.cjb.net


GROOTE
(B)
Dromen zijn bedrog. Tussen de buikkrampen en de huishouding door, komt het romantische 'beertjes'-noise duo Groote hier hun visioenen presenteren. Een verdachte warboel van gebrekkig speelgoed, kwakjes lichaamsvocht, behendigheid en een arsenaal haperende pedalen. U begrijpt het al, korte zinnen - géén vragen. Om groot te zijn moet je met twee zijn. Wietske ademt relaxatie uit en kan zelfs een wiel verwisselen bij slecht weer. Uw bezigheid mag dan wel verdriet zijn, de 'female touch' brengt hier de vlam in de pan.

Groote opperwaard én all-around bescheiden enthousiast Lieven Martens gaat te werk als een ware springinhetveld. In het dagelijkse leven part-time konijnenstroper, medewerker van De Lijn en paljas pur sang. Bij nacht en ontij, verzorgt hij de fauna en flora voor het prestigieuze maar vooral integere Imvated label. Een missie om onderdak te geven aan non-talent, strozakken en venters ter lande. Een zakelijk trefpunt en tevens een plaats waar brol, verderf en bruistabletten elkaar omhelzen in een schurende orgie van stinkende kabels. Schuimbekkend op de zuivelboerderij, handen plakkerig van het zweet, de broek vol. Peren en pruimen uit vervlogen tijden, herleven weer ... Tussen het geratel van machines door, aanschouwt u de erfenis van de Groote oorlog ! Deze ogenschijnlijk futiele bezigheidstherapie is de beste voorbereiding op het leven, alsof u ruikt aan de scheten van haringen.
tekst: carlo steegen
http://users.skynet.be/imvated/groote.htmEXTREME ANIMALS (US)

Very crazy and funny extreme dance music for the morons. Members of the Paper Rad collective.

Stop het t-shirt opgevouwen in de achterzak. en maak plaats voor de bastaardtweeling van NATE YOUNG (WOLF EYES) en PAT KRIMSON! Laat die broek maar zakken. smeer de knieën in. THE CHERRY MOON was nog nooit zo dichtbij in ZAAL BELGIË. of beter gezegd, THE ILLUSION.

EXTREME ANIMALS spelen trancemusic van de bovenste plank. hun cdr op neon-marsepijnlabel BREAKING WORLD RECORDS liet al veel kwaad vermoeden. Maar hun cdr op op het SCRATCH AND SNIFF label van mijnheer PAT YANKEE (JOCKESSES!!!) doet de puist wel erg pijnlijk openbarsten: smerige etter van fluo roze en schattig paars kleurde onze grijze kamer. Het leek wel alsof een door het geld dolgedraaide Tiesto eigenhandig zijn sperma op onze neus kwam deponeren... Ja, u leest het goed, we weten weer waar de begrippen "fuck" en "pijpen" voor staan. Zet al die folkplaten dus maar snel op Ebay en beleef het beste onder de trancezon. This is dance opera 2006 this is the NOW.
http://www.paperrad.org/


HETERO SKELETON (FIN)
Brutal jazzcore from those ‘who are supposed to play folky instruments in the mystic woods of Finland'.

Op een getooide herendag, een dag zoals 17 augustus er één was, kwamen de getooide heren op de straat. Borden in hun hand. Lakens over de penis. Op de borden beelden ze de vier seizoenen uit. Zomer, lente, herfst en etmaal. Ach, de heren kennen het verschil niet tussen een etmaal en de winter. Maar goed.

Zomer, lente, herfst en etmaal dus. De heren scandeerden hun gebruikelijke slogans. "wij willen een notoire intrest," is er zo eentje van. De heren zetten hun gebruikelijke zielige klaagmars in naar de vergeelde kantoren van
de RSZ. Ja, moet het nog gezegd dat ze het verschil tussen RSZ en CURELCO INC ook al niet kennen? HETERO SKELETON speelt hymnes waarin ze het beste van moederband AVARUS vermengen met het beste van de kaasstolp achter de hoek. Bruiswater voor bronstige parelhoenderen.
http://koti.welho.com/mniemenm/hetskel/HACKY PACK ZAK SAC (B)
DENNIS FAES, vegan. VAAST COLSON, kunstenaar. Twee kornuiten, ooit bekend als PENIS TEA FLUSH en FEAST WHISPERPANTS, de PEPPI EN KOKKI van de goot. Een jongen wordt volwassen. En leert woordjes en worden. De eerste cd op ULTRA ECZEMA was meteen ongelukkig uitverkocht. Op die schijf jolige peuldeunen en mislukte sausgerechten. Een liefdeslied voor JOHN OLSON (WOLF EYES). Alsof ANDRE VAN DUIN de dood van talrijke PEARL JAM fans bezingt met een hegemonie van slijm, smegma en kaas.

De uit de kluiten gewassen kerels fungeerden in een zeer nabij verleden als schildknapen van JESSICA RYLAN (CAN’T) tijdens haar trektocht doorheen het zwoele Europa. Ze speelden her en der de zaal plat en verkozen het bloemschikken. Raakten kant nog wal tijdens de Belgische doortocht. Een duo dat kersjes plukt van AMEN RA en REPLY (r.i.p., gelukkig maar). Smerige Antwerpenaanstellerij geserveerd op zijn verst. Bloemen noch kransen!
EVIL MOISTURE (F)
De SHANE MCGOWAN van de noise. ANDY BOLUS knutselt van kindsbeen af met tapebanden en elektronica. Zijn handgemaakte synth is steviger dan de garantie bij VAN DEN BORRE kan dekken. Zijn vermaarde party dj-sets zijn lekkerder dan kaas. ANDY BOLUS, kenner van budgetalcohol en pretbederver pur sang. Een overdosis aan Japans design, schunnige taal en een photoshoppaspoort. 80’s wave vermengt met stopverf.
We schrijven maart 2004. ZAAL BELGIË. De middenvinger mooi in de lucht. Het ritmische gekraak vult de zaal. Het speeksel en de kortsluiting doet de rest. Het volk weent.

Opgepast voor goede grappen! Dit is namelijk het soort muziek waar lieden als THURSTON MOORE nog oprecht een erectie van krijgen. Trouwens, alsof zijn geluidsband nog niet voldoende is, komt BOFUS BOGUS ook de pret bederven met zijn pennentrekken. Net als in zijn muziek is het "modify" aspect heel belangrijk in zijn visueel werk. Gemodificeerde pornobladen en verminkte machines. Uw man voor het kille nat!
http://www.evilmoisture.tk
GREY SKULL (US)
HE-MAN adepten opgelet! Holbewoners GREY SKULL zetten de dans in. Als je weet dat in deze band pretbedervers zitten die ons doen denken aan BREAKING WORLD RECORDS, BENGEORGE7 of DEFNEG, weet je al dat het te laat is. Te laat voor groene thee, boterkoeken en appelgebak. De kanselarij staat op.

Een hymne van feedbacksentiment en borsteldans is ingezet. Al dan niet met room of chocoladesnippers. Gefilterd met de obligate brede glimlach en het acidplaatje. GREY SKULL is de paringsdans van de jager en zijn prooi. Liefelijk in elkanders spleet geruist.

http://www.breakingworldrecords.com


FCKN' bstrds (NL)
De HONDENKOEKJESFABRIEK kon niet ontbreken op deze happening van het laatste woord. Boven de Moerdijk worden de pakken alvast gesteven, de laatste gerst- en bierresten worden uitgezogen. De hoeden gestreken. Klaar voor een potje bagger. Bagger met de geur van goedkoop aasbier en look. MONOMARC, FUCKING ODAL en kornuiten schrijven zich in. Het blik guitig tegen de kaak. Het pak rond de stoere schouders. De kabel kortgesloten. Het refrein is nog simpel te volgen maar de 50 minuten toegift is voor eigen rekening.

Enkele quotes. "Somebody must have let their recording equipment unguarded, and FCKN?BSTRDS got a hold of it and decided that they were a band that day." "(…)het uit een bende mislukkelingen, obscure hometapers, plee-performers, nepmutanten, zooi-artiesten en borderliners bestaande FCKN'BSTRDS." Lang verhaal kort. Vooraleer iedereen een epistel begint te schrijven, trek lessen uit je dikke pols!

http://www.geocities.com/fcknbstrds


BONGOLEEROS (UK)
Een debiele dwerg en een bezopen voetbalfan. Minirokjes, hotpants en mannen in vrouwenslipjes. Het recept voor deze bezopen karaokebarband BONGOLEEROS. Het enthousiasme waarmee deze zonderlinge tweespan afgelopen zomer het DEATH PETROL festival inpakte, spreekt boekdelen.

Een glimlach en een tomeloze inzet. Gescalpeerd uit de aangevreten resten van ELTON JOHN en PRINCE. Meer funk in de benen dan u in de broek. Meer pis in de hand dan u na een nachtje in het vilbeluik. Een bevreemdend enthousiasme dat ons nog het meest doet denken aan het beste uit HOME ALONE. BONGOLEEROS, the best wrestlers in the world!

http://homepage.ntlworld.com/bulbous/thebongoleeros/


TOMUTONTTU (FIN)
JAN ANDERZEN solo. Het benevelde brein achter pookinsect KEMIALLISET YSTÄVÄT. De vleesgeworden cool van de grijze sok en de bruine schoen. De schuurdans als vinger aan de pols. De Finlandhype verpakt in kleine zakjes van elk tien stuks. JAN serveert folkloops bij het ontbijt. De karnemelk gesuikerd. Verschuivende psychloops worden behoedzaam begeleid op spaarzame instrumentjes.
Vergeet het licht niet uit te doen. Zo kan je lekker schuifelen… Het schaap staat alvast klaar.

http://www.kemiallisetystavat.com/tomutonttu/


AVARUS (FIN)

Finse partypsych. Een gans die wel miljoenen eieren lijkt te schijten. PYLON, MANIACS DREAM, FRICARA PACCHU, TOMUTONTTU, HETERO SKELETON en mijn god nog veel meer. De tijd dat feestjes nog begonnen klokslag 21.30u is voorbij. De banjo is al zwartgeblakerd bij het aandragen van de eerste lege flessen Vodka. Buiten regent het maar binnen is het donker. De televisie braakt woorden als "geslacht", "ongelooflijk" en "vriend". Op de gang is het kil, doch overbevolkt met prooidieren. Dit is een groot huis.

AVARUS, een kolonie vliegtuigverzamelaars en zegelklevers. Meer psych dan MORGEN het ooit beweerde. Meer grappen en grollen dan JOHNNY DEPP ze ooit uit zijn mouwen schudde.

http://www.deepturtle.net/avarus.html