AGF : Antye Greie: Elektronica, stem

Antye Greie is ene helft van het onvolprezen Duitse
elektronicaduo Laub dat na drie jaar afwezigheid verraste met de knappe cd Filesharing (2002), een sterk staaltje laptop-pop met weerhaakjes. Maar Laub is slechts een klein deeltje van Anteye's eigenzinnige muzikale universum. Vladislav Delay/Luomo, Craig Armstrong en Mathias Schaffhäuser mochten al kennismaken met Antye's vocale en productionele talenten. Met haar soloproject AGF wil ze de relatie tussen stem en elektronica nog meer uitdiepen. Head Slash Bauch uit 2002 was haar eerste cd voor het Orthlong Musork label (o.a. Sutekh, Gold Chains) en werd gekenmerkt door abstracte, uit html codes gedistilleerde teksten.

Op 'Westernization Completed' haar recentste cd uit 2003, ook weer voor Sue Costabile en Kit Claytons Orthlong Musork
label, horen we echter een meer persoonlijke benadering. Zo verhaalt ze verstaanbaar en in het Engels over haar tijd in het toenmalige Oost-Duitsland en geeft ze ons een glimp van hoe ze kijkt tegenover diverse elementen die haar leven en muziek beïnvloeden. Westernization Completed is meer dan alleen muziek, het is tevens een boek dat een mooi beeld geeft van het netwerk dat AGF bestrijkt. Zo is er plaats voor schilderijen van Ulyana Gumeniuk, modeontwerp van Uli Dziallas en
grafisch ontwerp van Kim West. Met een sfeervolle stem en subtiel knetterende elektronica bezorgt AGF ons een streepje geluidspoëzie van een zeldzame klasse.

http://www.poemproducer.com

 
 
 

DATUM: za 31 januari

AANVANG 22u00 (concert voorafgegaan door theater expreZZive met 'el infierno')


INKOM € 7 (leden BELGIE) / € 9