Devendra Banhart + band


Devendra Banhart

Andy Cabic (Vetiver)

Adam Forkner (Yume Bitsu) http://www.urbanhonking.com/fullspectrum/

Jona Bechtolt (Yacht) http://www.teamyacht.com/music/

Kyle Field (little Wings) http://www.krecs.com/littlewings/littlewings_new.html


Folk, blues, fingerpicking, traditionals, drones en psychedelica zijn bon ton anno 2004. Verrassend toch wel dat de eeuw van de digitalisering begint met een generatie die zonder blozen terugkijkt naar het verleden en respect betuigt aan vergeten meesters als John Fahey, Robbie Basho en de blueslegendes uit de Mississippi delta of aan singer/songwriters als Nick Drake en Tim Buckley. Devendra Banhart veroorzaakt samen met o.a. Six Organs of Admittance, Jack Rose en Espers (Greg Weeks) heel wat commotie in het zwalpende muziekwereldje. Met zijn eersteling 'Oh Me Oh My...' voor Michael Gira's Young God-label liet hij een verzameling ruw opgenomen folksongs op de goegemeente los en was het meteen raak. Overtuigen deed Banhart zonder twijfel tijdens een tournee in het zog van Swans opperhoofd en Young God label-baas Michael Gira en hij bevestigde vervolgens zijn talent met de release van 'Rejoicing in The Hands' in april van 2004.

Devendra Banhart werd geboren in Texas in 1981, groeide op in Venezuela en California en pendelde tussen Parijs en San Francisco alvorens New York aan te doen. Ondertussen ruilde hij de voor hem te donkere East Coast terug in voor San Francisco en maakt zich klaar om richting Zuid Frankrijk te trekken waar hij met CocoRosie's Bianca Cassidy verdere muzikale plannen wil smeden. Het leest als een levenswandel van een afgeleefde bohémien ware het niet dat Banhart pas 23 is... 'Niet voor de grote massa', probeerde de geschreven pers nog bij het beschrijven van 'Rejoicing in The Hands' maar het hek is al van de dam. Devendra Banhart schitterde tussen Alicia Keys en Alanis Morissette tijdens een uitzending van het BBC programma Later With Jools Holland en speelt/speelde op de voornaamste grote zomerfestivals in Europa. Nu dus te gast op het BELGIE-podium ter promotie van de nieuwe cd 'Niño Rojo', uitgebracht op het Young God-label en het Europese XL-recordings.

http://www.younggodrecords.com/Artists/DevendraBanhart


CocoRosie
Sierra & Bianca Cassady: Stem, gitaar, speelgoed, keyboards...

De zusjes Sierra en Bianca Cassady zijn al sinds hun jeugdjaren in de weer met muziek maken op en met alles wat er voor handen is. Als Sierra haar droom om operazangeres te worden wil navolgen en naar Europa verhuist, blijft Bianca achter in Brooklyn. Ze leiden elk een totaal verschillend, zij het muzikaal leven. Als ze uiteindelijk spontaan worden herenigd op een piepklein appartementje in Parijs tijdens de lente van 2003 is er geen houden meer aan. CocoRosie is geboren en 'La Maison de Mon Rêve' (2004) op Touch & Go is hun eerste vrucht. De ingrediënten reiken van sober akoestisch getokkel tot haperende ritmes van een human beatbox en van broze vertederende stemmetjes tot bedrieglijk onschuldige liefdesliedjes. 'Een ontspoorde versie van Billie Holiday: meisjesachtig, charmant, mysterieus en fascinerend...', zo lezen we in een bespreking van La Maison de Mon Rêve'. Wie zich niet laat betoveren door deze twee meer dan charmante dames, dichten we alvast slechte wil toe. Als oppercrooner Arno niets dan lof heeft voor de madammen van CocoRosie gaan wij dat voor één keer niet tegenspreken. Devendra Banhart en CocoRosie op één avond op hetzelfde podium, het klinkt inderdaad te mooi om waar te zijn... 

http://www.konzert-buero.de/bands/cocorosie/

 
 
 

DATUM:
za 16 oktober 2004!!

AANVANG 20u00


INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9