BODY / HEAD (US)
Sonic Youth's KIM GORDON & BILL NACE Vampire Belt
+
          VOM GRILL (BE)
         Ultra Eczema, Dennis Tyfus, Radio Centraal
© Richard Kern

BODY / HEAD > KIM GORDON (Sonic Youth) & BILL NACE (Vampire Belt)

Nu de activiteiten rond Sonic Youth op een laag pitje staan krijgen de leden meer ruimte om individueel naar buiten te treden. En daar zijn wij, voorlopig toch, niet rouwig om. Thurston Moore rondde dit najaar het Europese luik van zijn solotour af en drummer Steve Shelley (met Disappears) en gitarist Lee Ranaldo (met nieuw solo band/project) zien we mogelijks later dit najaar aantreden in kunstencentrum BELGIE.

Maar eerst is het de beurt aan Sonic Youth-boegbeeld, uberbassiste en stijlicoon Kim Gordon. Ze brengt voor de gelegenheid gitarist Bill Nace (Vampire Belt, Northampton Wools, X.O.4...) mee, een van de spilfiguren uit de Northampton, Massachusetts noisescene. Samen vormen ze het noisecombo Body/Head. Recent nog verscheen er een pittige No Wave-versie van de klassieker ‘Fever’ op de Fever Compilation-LP van het Belgische Ultra Eczema-label en liet Thurston Moore’s Ecstatic Peace-label de ultra gelimiteerde cassette ‘Fractured Orgasm’ op ons los. Op 24 februari zakken Kim Gordon en Bill Nace dus af richting Hasselt voor een ongetwijfeld bewogen concert. Een unieke gelegenheid om deze grote dame uit de alternatieve rock aan het werk te zien. Dat de belangstelling voor dit concert erg groot is hoeft geen betoog. Wie zeker wil zijn van een plaatsje raden we aan om tijdig via deze link online tickets te bestellen.

www.sonicyouth.com/dotsonics/kim
www.discogs.com/artist/Bill+Nace

  +

VOM GRILL (Ultra Eczema, Dennis Tyfus, Radio Centraal)

                            

Kim Gordon en Bill Nace hebben via hun bijdrage aan de Fever Compilation-lp, de Lost Signals lp van X.O.4 (Bill Nace) en een op stapel staande nieuwe Body / Head 7", een rechtstreekse band met Ultra Eczema, de inmiddels internationaal gerenommeerde zompige multidimensionele auditieve en visuele uitlaatklep van beeldend kunstenaar, radiomaker (Radio Centraal) en duivel-doet-al Dennis Tyfus (kc BELGIE 2003, 2004, 2006, 2007). Stem, een arsenaal cassettes en een handvol elektronika zijn de wapens bij voorkeur waarmee Tyfus als Vom Grill u met veel plezier auditief ontregelt en naar de juiste stemming loodst om Body / Head te degusteren.

www.ultraeczema.com

Lees de TOPTIP van Humo (nr. 3727/6, 07.02.2012) > klik hier !
Lees het artikel uit HBVL van 22 februari 2012 > Klik hier !                                                   


 
 
 

DATUM: vr 24 feb 2012

AANVANG: 20.00 u.

INKOM:
Vvk Ticketmatic:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

Kassa:
EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11