met o.a. SYNCOPATED ELEVATORS LEGACY, RAWAKARI, LESTER LEWITT (B.)

Elf cut is het creatieve, onafhankelijke platenlabel van Julien Bovy en Cedric stevens (Acid Kirk). Elf cut staat voor kwaliteit en vernieuwing in de electronische Belgische muziekscÂne. Op zaterdag 9 september wordt BELGIE ondergedompeld in live-acts, dj-acts en visuals van dit eigenzinnige label.

SYNCOPATED ELEVATORS LEGACY
Samen met enkel leden van het bwp-collectief, een jong gezelschap dat de vernieuwende kant van techno wou herontdekken, heeft Cedric Stevens enkele platen uitgebracht o. a. met Sebastian s., Deg en Seal Phuric. Hij produceerde ook nog een dozijn platen voor het Belgische Reload label. Maar zijn voorkeur voor meer hybride muziekstijlen dwong hem ertoe Reload te verlaten en samen met Julien Bovy ´Elf Cut═ op te richten. Daarmee was ook zijn nieuw project ´The syncopated elevators legacy═ geboren. De muziek van dit project drijft ergens tussen abstracte electronische weefsels, noisy jazz en psychedelische ambient.

RAWAKARI
Rawakari is 20, komt uit een stad met een onuitspreekbare naam en lijkt vreselijk fel op Andy Warhol. Overtuigd van het feit dat hij van eskimo═s afstamt, eert Rawakari de aloude tradities van zijn voorouders door zijn sonische experimenten. Zijn diepe fascinatie voor alles wat bevroren is drijft hem tot het componeren van ritmes gekapt uit sneeuw en ijs. Het resultaat is muziek die koud maar niet gevoelloos is, drijvend op acoestische invloeden.

LESTER LEWITT
Lester Lewitt is de schuilnaam van Yura Barcers, de laatste afstammeling van de Voronsov familie, wiens identiteit vlak voor de tweede Wereldoorlog werd veranderd door een vooruitziende grootvader die dacht dat zijn kleinzoon erg rebels ging zijn en de naam niet waardig. Gedoemd door zijn lot, gaf Yuri zich over aan een reeks van experimenten: vandalisme tegen slachthuizen, van skateboarden tot goochelen, van draaitafels tot geluidsexperimenten. Als gallante terrorist, dandy punk, hardcore devil en soms bloody stupid, blijft hij vechten voor zijn overtuigingen.

Line up: the syncopated elevators legacy (live) / rawakari (live) / lester lewitt (live) / + polymorphic DJ═s / + visual experiments


 
 
 
vrij. 9 sept.

20.00 uur

350 BEF
300 BEF (leden)