MAD ABOUT MOUNTAINS

(BE, Piet De Pessemier & guests)
CD-presentatie (Zeal Records)

+
MATT BALDWIN (US)
MAD ABOUT MOUNTAINS (Piet De Pessemier & guests)

Songwriter Piet De Pessemier (Krakow, ex-Monza) besloot zijn band Krakow (kc BELGIE, 2007, 2009) voorlopig on hold te zetten om zich volledig te kunnen wijden aan de opnames van een solo-album. Geïnspireerd door songwriters als Townes van Zandt, Neil Young... sleutelde hij maandenlang aan de juiste invalshoek en klankkleur van de songs. Het titelloze resultaat, gepresenteerd onder de naam ‘Mad About Mountains’, werd opgenomen in een afgelegen chalet aan de Ourthe waar hij zich terugtrok met producer Micha ‘Vermin Twins’ Volders.

Met bijdragen van muzikanten als Stijn Persoons (Krakow, The Brothers Deere), Myrthe Luyten (Astronaute), Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), Isabelle Pavone (Somersault) en Floris Gevers (Leaves for snow) gaat De Pessemier resoluut terug naar de basis. Op ‘Mad About Mountains’ horen we dan ook geen special effects, geen soundscapes of samples, maar wel stuk voor stuk ‘first takes’ en ‘live recordings’. De gepaste intieme sfeer die De Pessemier nastreefde voor dit solo-album, wordt magistraal versterkt door de extreme zin voor detail in de mix van Shameboy’s Luuk Cox. Hoe die bijzonder sfeervolle songs zich vertalen naar een podium hoort u op 10 maart als Piet De Pessemier als ‘Mad About Mountains’ zowel solo als met groep - met Stijn Persoons (Krakow en The Brothers Deere), Davy Jansen (The Brothers Deere) Myrthe Luyten (Astronaute), Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), Isabelle Pavone (Somersault) en Floris Gevers (Leaves for snow) - de nummers brengt van zijn gloednieuwe release voor het Belgische Zeal Records (Isbells, Kiss The Anus Of A Black Cat, Sleeping Dog...)

www.madaboutmountains.be | www.zealrecords.com

MATT BALDWIN

De Amerikaanse gitarist Matt Baldwin debuteerde voor American Dust met de schitterende LP Paths of Ignition (2008). Op deze opmerkelijke sologitaarrelease gaat Baldwin aan de haal met de erfenis van gitaristen als John Fahey, Robbie Basho of Leo Kottke, maar injecteert hij voldoende progressieve en verrassende elementen om een eigen geluid te creëren. Zijn versies van Weissensee van Neu! en Winter van Judas Priest zijn gedurfd en bijzonder geslaagd. Hij komt zelfs weg met een episch, op Yes geïnspireerde track als ‘Rainbow’.

Met de dubbelaar Night in the Triangle, opnieuw voor American Dust (2011) - opgevat als soundtrack voor een sciencefictionfilm - labelt hij zijn muziek zonder schroom als ‘New Age’ en serveert hij vervolgens een fantastische geluidstrip die ons, zonder zijn gevoel voor eigenheid te verliezen, voert van Terry Riley over Heldon naar Conrad Schnitzler (Baldwins versie van Auf Dem Schwarzen Kanal is niets minder dan beklijvend) en The Durutti Column (een bloedmooie versie van Sketch For Winter). Julian Cope haalt er op zijn Head Heritage-blog, vlotjes de superlatieven voor boven: ‘this so-called folkie Matt Baldwin druid is nothing less than a one-man Heavy Metal Band!...Brothers’n’sisters, it’s fucking heroic’.

www.americandust.net

Lees het artikel 'Tussen hert en haard, Piet DePessemier is Mad About Mountains'
in HBVL > klik hier !
Lees de CD review van MAD ABOUT MOUNTAINS in HBVL > klik hier !


                               


 
 
 

DATUM:
za 10 maart 2012

AANVANG:
21.30 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9
Kassa: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10