ALAN BISHOP & RICHARD BISHOP
(US)
present:
THE BROTHERS UNCONNECTED
A Tribute to SUN CITY GIRLS and CHARLES GOCHER
The Brothers Unconnected
is een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse band Sun City Girls. Richard en Alan Bishop schoppen in 1981 ‘Sun City Girls’ de wijde wereld in. Percussionist ‘Charles Gocher’ vervoegt de broers Bishop in 1982 en Sun City Girls groeit langzaam maar zeker uit tot een van meest vernieuwende en invloedrijke underground bands.

In februari 2007 verliest Charles Gocher een lange strijd met kanker. De gebroeders Bishop besluiten onmiddellijk dat Sun City Girls ophoudt te bestaan. Het concert van Sun City Girls, gepland in maart 2007 tijdens het Kraak Festival in kunstencentrum BELGIE, werd dan ook geannuleerd. Om Charles Gocher en de erfenis van Sun City Girls te eren gaan de Bishops in 2008 als The Brothers Unconnected op tour doorheen Noord-Amerika. In 2010 verschijnt Funeral Mariachi, de lichtjes fantastische en allerlaatste studioplaat van Sun City Girls die samen met de geplande Europese tournee van The Brothers Unconnected een sluitstuk vormt van een prachtig stukje alternatieve muziekgeschiedenis.

Richard Bishop kennen we uiteraard van zijn knappe soloconcerten op akoestische gitaar (kc BELGIE 2006, 2008) en van zijn elektrische gitaarbijdrage aan Rangda (kc BELGIE, 2010). Alan verraste ons de afgelopen jaren met enkele uitzinnige Sublime Frequencies-events (kc BELGIE, 2007, 2008, 2009) waarvan de avond met Group Doueh en Omar Souleyman ongetwijfeld nog steeds nazindert bij menig BELGIE-bezoeker. We zijn dan ook vereerd om dit ‘eenmalig’ eerbetoon aan Charles Gocher en Sun City Girls te mogen ontvangen in kunstencentrum BELGIE. The Brothers Unconnected nemen u graag, voor een allerlaatste keer, mee op een unieke audiovisuele trip doorheen de prettige gestoorde en fantastische wereld van Sun City Girls en Charles Gocherdownload HIER het artikel van Hans Vanderlinden uit RUIS april

http://www.suncitygirls.com
http://www.youtube.com/watch?v=sYcqi8b0YxI

  

  


 
 
 


DATUM:
za 21 mei 2011

AANVANG: 20.00 u.

INKOM:

Vvk Ticketmatic:

8 € (leden) / 10 €

Kassa:

9 € (leden) / 11 €