ALL INCLUDED (SE/NO)
Martin Küchen - Thomas Johansson - Mats Äleklint
Jon Rune Strøm - Tollef Østvang
+
  BOLHAERD
(BE)
Viktor Perdieus - Niels Van Heertum - Laurens Smet - Jakob Warmenbol


Niet alleen in Scandinivië staat er een nieuwe gedreven generatie muzikanten te trappelen om wereldwijd uit te pakken met avontuurlijke jazz en improvisatie. Ook in België broeit het meer dan ooit. Een perfect moment dus om de nieuwe generatie Scandinavische en Belgische muzikanten samen te brengen op een podium. Kunstencentrum BELGE en Motives for jazz gaan voor twee exponenten van deze nieuwe lichting met het explosieve Zweeds/Noors kwintet All Included en het uiterst wendbaar Belgisch kwartet Bolheard.

Deze exquise dubbelbill kadert tevens in het feestelijk programma van het kwadratuur webzine dat al 10 jaar avontuurlijke muziek online promoot. Volg kwadratuur.be voor meer info en interviews rond All Included en Bolhaerd en voor updates rond het feestelijk kwadratuurprogramma.


                               ALL INCLUDED


switchback

All Included is een nieuw en uiterst explosief Scandinavisch quintet dat in 2012 debuteerde met het schitterende album Reincarnation Of A Free Bird voor het Noorse Stone Floor Records. Saxofonist Martin Küchen en trombonist Mats Äleklint zagen we in oktober 2012 al aan het werk in kunstencentrum BELGIE tijdens het meer dan memorabele concert van Angles 9 - de opnames hiervan verschijnen in augstus 2013 op het gerenommeerde Clean Feed label. Aangevuld met trompetspeler Thomas Johansson, bassist Jon Rune Strøm en drummer Tollef Østvang staat All Included voor krachtige en gebalde improvisatie waarin melodie, impulsieve interactie en - zoals dat ook bij Angles 9 het geval is - sociaal en politiek engagement niet worden geschuwd.

Martin Küchen (saxofoons), Thomas Johansson (trompet), Mats Äleklint (trombone),
Jon Rune Strøm (bas), Tollef Østvang (drum)
                               BOLHAERD

switchback

Saxofonist Viktor Perdieus, euphoniumspeler Niels Van Heertum, bassist Laurens Smet en drummer Jakob Warmenbol maken deel uit van Ifa y Xango, een septet dat door pers en publiek terecht in de armen wordt gesloten. Maar deze jonge muzikanten zijn gretig, zoeken aansluiting met de (inter)nationale improv- en jazzscene - denk hier aan samenwerkingen met artiesten als Steve Swell, Jasper Stadhouders, Joachim Badenhorst, Teun Verbruggen, Josh Berman - en steken als Bolhaerd nu een stevige tand bij richting avontuur en krachtige improvisatie.

Niels Van Heertum (euphonium), Viktor Perdieus (tenor sax), Laurens Smet (bass),
Jakob Warmenbol (drums)


 

                                                                          In Coproductie met
                                                                         

                                                           In het kader van 10 jaar Kwadratuur    
                                                   
 
 

DATUM:
za 28 sep 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 10 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 12

KASSA: EUR 11 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 13