ANGLES 9
(SE / NO)

MARTIN KÜCHEN - MAGNUS BROO - EIRIK HEGDAL - ALEXANDER ZETHSON
MATTIAS STÅHL - JOHAN BERTHLING - ANDREAS WERLIIN
GORAN KAJFEŠ - MATS ÄLEKLINT


                                                                                                                                             ©
Petra Cvelbar

Met 'Angles 9' laat kunstencentrum BELGIE in samenwerking met Motives for Jazz een van de meest spraakmakende nieuwe (free)jazzensembles debuteren op een Belgisch podium. Aanvankelijk een sextet, laat saxofonist, intitatiefnemer en sterkhouder van de Zweedse avontuurlijke jazz 'Martin Küchen' dit krachtige en geëngageerde ensemble langzaam uitgroeien tot octet. De gloednieuwe release 'By Way of Deception/live in Ljubljana' (Clean feed) is daar een eerste resultaat van en vormt een ijzersterk vervolg op de met sterren overladen releases 'Every Women Is A Tree' (2008) en 'Epileptical West' (2010').

Maar Küchen en co (het kruim van de nieuwe Zweedse jazzscène) kijken resoluut naar de toekomst en verhogen de inzet voor het concert in kunstencentrum BELGIE door als nonet aan te treden. Van energetische freebop over abstracte blow outs en subtiele gelaagde improv naar aanstekelijke polyritmische passages, grootse thema's en aanstekelijke melodieën, Angles komt er op briljante wijze mee weg. Charlie Haden's Liberation Music Orchestra geven we mee als referentie naar de kritische reflectie over de politieke en sociale mistoestanden in deze wereld die ook door Angles worden aangeklaagd. Muzikaal schakelen deze Scandinavische klasbakken echter een versnelling hoger.

Angles 9 wordt door pers en publiek nu al bij de historische afspraken geklasseerd die we eerder maakten met grotere ensembles als The Chicago Tentet, Exploding Star Orchestra, Globe Unity Orchestra, Resonance Ensemble... We kunnen dan ook niet anders dan dit muzikaal hoogtepunt in wording met stip te noteren in de concertkalenders.

Martin Küchen (altsax), Magnus Broo (trompet), Eirik Hegdal (bariton- en sopraninosax), Mats Äleklint (trombone), Johan Berthling (bas), Alexander Zethson (piano), Mattias Ståhl (vibrafoon), Andreas Werliin(drum, percussie), Goran Kajfeš (trompet)


www.martinkuchen.com
> Bespreking nieuwe cd Angles 8 'By Way Of Deception' > Didier Wijnants - De Morgen
> Bespreking nieuwe cd Angles 8 'By Way of Deception' > Guy Peters - enola.be
> Bespreking nieuwe cd Angles 8 'By Way Of Deception' > Koen Van Meel - kwadratuur.be
> Luister naar Angles 8 'Let's Speak About The Weather' uit de nieuwe cd > kwadratuur.be
> Concertbespreking Angles 9 > Guy Peters - enola.be
> Concertbespreking Angles 9 > Koen Van Meel - kwadratuur.be
> Concertbespreking Angles 9 > Danny De Bock - Jassepoes.be

 


Koop tijdig je ticket online ! (thuis uit te printen) 
Coproductie met provincie Limburg   


 
 
 

DATUM:
za 13 oktober 2012 i.s.m. Motives for Jazz

AANVANG:
20.00 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 10 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 12 EUR

KASSA: EUR 11 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 13