ASA IRONS
(Witch, Feathers, US)
KURT WEISMAN
(Witch, Feathers, US)
MICAH BLUE SMALDONE
(US)


De glooiende heuvels, dichte naaldbossen, ruige bergen en grillige kustlijnen van New England - het noordoosten van de Verenigde Staten - vormen al jaren een veilige thuishaven en inspiratiebron voor de songschrijvers Asa Irons, Micah Blue Smaldone en Kurt Weisman. Elk vertellen ze hun verhaal met beklijvende muziek, doorleefde teksten, zin voor traditie en
een gezonde dosis vernieuwing. Slechts gewapend met gitaar en stem dompelen deze nieuwe troubadours u graag onder
in een vat freefolk en americana zonder weerga.

ASA IRONS

Gretig plukkend aan de akoestische gitaar en gezegend met een zalvende stem effende Asa Irons samen met bands en artiesten als Matt Valentine & Erika Elder (kc BELGIE, 2005, 2008) Sunburned Hand of The Man (kc BELGIE, 2003, 2004, 2008) en Feathers de weg voor wat later als New Englands freak- of weirdfolk-scene zou worden bestempeld. Naast zijn verleden in de band Feathers beroert Irons bij momenten de gitaar bij Witch (kc BELGIE, 2008) met J. Mascis van Dinosaur Jr. in de rangen. Hij haalde solo in 2003 scherp uit met een schitterende bundel tijdloze songs met Swann Miller als gastzangeres, later verschenen op de labels Records (2006) en Important (2007). Een nieuwe release voor Important is in de maak, maar voor het zover is, overtuigt Asa Irons u graag live op het BELGIE-podium.

link Asa Irons

KURT WEISMAN

Ook Kurt Weisman maakte net als Asa Irons deel uit van de freefolk superband Feathers én is sporadisch actief in Witch. De titelloze Feathers-cd verscheen in 2005 op het Gnomonsong-label van Devendra Banhart & Andy Cabic (kc BELGIE, 2004 & 2005) maar Weisman en zijn Feathers-companen hielden het voor bekeken nog voor de pers het woord hype goed en wel had neergepend. Spiritual Sci-Fi zo heet de in 2008 verschenen release van Kurt Weisman voor Important, wordt terecht vergeleken met Van Dyke Park’s Song Cycle door de kaleidoscopische aanpak, knappe orchestratie, vloeiende melodieën en het gepast gebruik van elektronica. Spiritual Sci-Fi overstijgt dan ook vlotjes het stereotiepe folklabel. Live gaat Kurt Weisman graag terug naar de essentie: subtiele songs met een juiste dosis traditie en avontuur.

http://www.myspace.com/kurtweisman

MICAH BLUE SMALDONE

Aangemoedigd door streekgenoten Cerberus Shoal zegt Micah Blue Smaldone in 2003 de punkscene van Portland, Maine vaarwel en verrast met Some Sweet Day, een verzameling songs die vaudeville, blues en ragtime naar een nieuwe eeuw transponeren. Met Hither and Thither voor Tequila Sunrise Records uit 2005 graaft hij opnieuw in de erfenis van artiesten als Skip James en Leadbelly tot Bob Dylan en Will Oldham (kc BELGIE, 1997). Smaldone tourt vanaf dan de wereld rond, speelt samen met muzikale zielsverwanten als de in december 2009 overleden gitarist Jack Rose (kc BELGIE, 2004 & 2008) en Harris Newman, is actief in de bands Death Vessel en Fire on Fire - zie The Orchard voor Young God Records - en en bracht in 2008 zijn derde volwaardige plaat uit voor Immune/Thrill Jockey. In het voorjaar van 2009 wist Micah Blue Smaldone nog te bekoren op twaalfsnarige akoestische gitaar, tenorbanjo en stem tijdens het VPRO Dwars Festival. Nu gaat hij opnieuw de hort op om zijn eigenzinnige mix van bluegrass, country, ragtime, en blues voor het Europese publiek verder te ontsluiten.

http://www.myspace.com/micahbluesmaldone


 
 
 

DATUM: za 20 feb.

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61