BLUE REMIX - YANN MARUSSICH (CH)
Live Audio Remix by SENSU (B, Discontent, Manna, Plain)
i.s.m. Z33 - 'Alter Nature'

+
THOMAS ANKERSMIT(NL)
+
KEVIN DRUMM (US)BLUE REMIX door YANN MARUSSICH

In het kader van het project 'Alter Nature' presenteren Z33 en kunstencentrum BELGIE ‘Blue Remix’, een installatie / performance waarin de Zwitserse kunstenaar en danser Yann Marussich een mysterieuze blauwe vloeistof als bloed uit zijn lichaamsopeningen tevoorschijn laat komen; van zijn ogen, mond en neus tot de poriën in zijn huid. De vloeistof is tegelijkertijd het finale effect, maar ook het bijproduct van een innerlijk proces. Het is het verbindingsstuk tussen binnen en buiten, het maakt zichtbaar wat normaal onzichtbaar is in een beheerste biochemische choreografie. Voor elke uitvoering van ‘Blue Remix’ wordt er samengewerkt met een lokale muzikant voor de remix van door Marussich gesamplede geluidsfragmenten. In kunstencentrum BELGIE wordt de live remix verzorgd door SENSU (B, Discontent, Manna, Plain), al jaren actief in de Belgische elektronische underground als dj en met collectieven als Plain en Manna.

Yann Marussich heeft een sterke achtergrond in de wereld van de hedendaagse dans. Zijn intense en poëtische spektakels - meer dan 30 sinds 1989 - zijn volgens de internationale pers verrassend, provocatief, authentiek, uitgepuurd en laten niemand onbewogen. Marussich was artistiek directeur van l’Usine in Geneve (1993 tot 2000) en is de stichter van de ADC Studio in Geneve.

De performance van Yann Marussich is een Z33 - Kunstencentrum BELGIE coproductie en maakt deel uit van 'Alter Nature', een tentoonstellingsproject van Z33, CIAP en Modemuseum Hasselt. Voor de gelegenheid is de tentoonstelling op zaterdag 12 maart op de betreffende locaties te bezoeken tot 20.00 u.  Alle info via www.alter-nature.be !

Lees HIER het artikel uit DE MORGEN (11/03)
Bekijk HIER de cover - Lees HIER het interview uit HBVL (9/03)
Lees HIER het verslag uit HBVL (ma 14/03)
Bekijk HIER het nieuwsitem uit het journaal van TVL (zo 13/03)
Bekijk HIER de foto's van huisfotograaf Ronny Wertelaers
Bekijk HIER de reportage + interview door Patrizio Lo Forte en Brecht Lammens i.o.v. KunstinLimburg.be

www.yannmarussich.ch
www.alter-nature.be
www.discontent.be

 THOMAS ANKERSMIT

De Nederlandse, in Amsterdam en Berlijn residerende Thomas Ankersmit debuteerde in kunstencentrum BELGIE met zijn avontuurlijke saxklanken en hyperkinetische analoge synth- en computergeluiden in 2002. Samen met de Italiaanse gitarist Giuseppe Ielasi verlegde hij de grenzen van de elektro-akoestische improvisatie tijdens het Kraak-festival in 2007. Hij werkt geregeld samen met de New Yorkse minimalist Phil Niblock (kc BELGIE 2002) en gelijkgestemde muzkanten als Tony Conrad (kc BELGIE 2003), Jim O’Rourke en Borbetomagus (kc BELGIE 2006 & 2009). Na een aantal cdr-releases verscheen in 2010 zijn eerste officiële release ‘Live in Utrecht’ voor Mike Hardings ‘Ash International’-label. Een album dat de verwachtingen volledig inlost en -samen met mooi volk als Yellow Swans, Matmos, Oneohtrix Point Never...- de top tien van ‘Best Experimental Music 2010’ haalde in het internationale webzine PopMatters.

www.thomasankersmit.net

KEVIN DRUMM

Chicago is nog steeds de thuisbasis van deze noisepionier. Kevin Drumm (kc BELGIE; 2006) wordt vaak vergeleken met Merzbow maar is door zijn veelzijdigheid - denk aan zijn inbreng bij 'Brise Glace', 'Gastr Del Sol' en zijn samenwerkingen met Phil Niblock, Jeff Parker van Tortoise, Ken Vandermark... - moeilijk te klasseren. 'Sheer Hellish Miasma', Kevin Drumms noisy elektronisch meesterwerk uit 2002, werd zopas door 'Peter Rehberg' (Pita) opnieuw uitgebracht op edtionsMego. Het plaatst Kevin Drumm weer midden in de belangstelling met zijn uitdagend elektronisch werk. Na een zeer gesmaakte passage tijdens Open Circuit: iNTERaCT in 2006 verwelkomen we Kevin Drumm graag terug voor een extra rondje donderende elektronica.

Lees HIER het interview met Kevin Drumm door Joeri Bruyninckx (foxydigitalis.com)

www.editionsmego.com/artist/kevin-drumm

 

 

  


 
 
 

DATUM
za 12 maart 2011

AANVANG
20.00 u. performance,
21.00 u. solo-concerten

INKOM Vvk
Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11