BLURT
(UK)
TED MILTON - STEVE EAGLES - DAVID AYLWARD
PUPPETEERS OF THE WORLD UNITE TOUR - PART TWO
+
REÜNIE 'CAFE DE MUNT' & MUNT DJ'S


                                                                                                                                             


Al meer dan dertig jaar raast dichter, poppenmaker en -speler, zanger en saxofonist Ted Milton met zijn legendarische band Blurt doorheen het alternatieve muziekwereldje. Repetitieve saxstoten, snerpende gitaarlicks, retestrakke drumpartijen en in your face existentiële teksten vormen de aanstekelijke basisingrediënten van dit Engelse antwoord op de New Yorkse no wave-beweging. Maar Milton en zijn Blurtmakkers hebben het niet zo op hokjesdenken. Of het nu postpunk, new of no wave, avant funk of punkjazz is, Blurt blijft gewoon zijn eigenzinnige ding doen en beïnvloedt er een hele nieuwe generatie mee (denk The Rapture, Yeah Yeah Yeahs... ).

Blurt is er dus niet enkel voor de oudere jongeren onder ons. Daar zorgen de talrijke recente heruitgaven voor: check vooral The Best Of Blurt Volume 1 'The Fish Needs A Bike', Volume 2 'The Body That They Built To Fit The Car' en The Factory Recordings - de eerste Blurt-opnames voor het legendarische Factory label (Joy Division, A Certain Ratio, New Order, ... ). Voeg daarbij nieuw werk als 'Cut It' (2010) en de binnenkort te verschijnen samenwerking met Graham Lewis (Wire) en weet dat de vernieuwde aandacht voor Blurt geheel terecht is.

Ted Milton (solo) en Blurt wisten al herhaaldelijk te verrassen in kunstencentrum BELGIE (1991, 1994 en 2003). De sterke band met de Hasseltse alternatieve scene ontwikkelde zich echter al begin jaren tachtig. De vroege Blurt 7" 'Trees/Some Come' live at Zizni, Hasselt uit 1982 liegt er niet om, net als de zweterige Blurt-concerten in het legendarisch Hasseltse muziekcafé 'De Munt' dat van 1979 tot eind 1995 het mekka van muziekliefhebbers van allerhande pluimage was. De perfecte gelegenheid om de bijzondere sfeer van 'De Munt' weer op te halen voor een reünie met een stomend concert van Blurt en een reeks Munt-dj's die daar met plezier een feestelijk vervolg aan breien !

tedmilton.net
www.facebook.com/de.munt.7


Koop tijdig je ticket online ! (thuis te printen) 

 
 
 

DATUM:
za 10 nov 2012

AANVANG:
20.00 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 7 (leden BELGIE & Munt-genodigden) / EUR 9 EUR

KASSA: EUR 8 (leden BELGIE & Munt-genodigden) / EUR 10