BOGAN GHOST (US/AU)
+
         TIMO VAN LUIJK & KRIS VANDERSTRAETEN
(BE)
BOGAN GHOST

Liz Allbee (trompet, schelptrompet, elektronica, stem) zagen we eerder al aan het werk in kunstencentrum BELGIE met Caroliner (Kraak Festival, 2005) en met Neung Phak (2007). Via haar samenwerkingen met artiesten als Anthony Braxton, Fred Frith, Rova Saxophone Quartet, Hans Grüsel, Alan Bishop, Gino Robair... en met haar brede muzikale benadering - van improvisatie over elektronische compositie en noise tot avontuurlijke pop en experimentele rock - bouwde ze de afgelopen jaren een sterke internationale reputatie op.

Anthea Caddy (cello, elektronica) focust in haar werk op de relatie tussen ruimte, opgenomen geluid en instrumentale performance. Ze werkt geregeld samen met artiesten als Annette Krebs (kc BELGIE, 2001), Anthony Pateras, Eric la Casa, Tony Conrad (kc BELGIE, 2006, 2011)... en vormt nu met Liz Allbee het uitdagende duo Bogan Ghost. Samen zoeken ze de sombere en ruwe klankkwaliteiten van cello en trompet op en laten het publiek kennismaken met hun buitengewone klankwereld in een multiple speaker set up.

www.lizallbee.net | mapsofme.wordpress.com

 


TIMO VAN LUIJK & KRIS VANDERSTRAETEN

Autodidactisch multi-instrumentalist Timo van Luijk (kc BELGIE 2001, 2006) was in de vroege jaren negentig actief in het audiovisueel collectief Noise-Maker's Fifes (kc BELGIE 1998, 1999, 2001). Vanaf 2000 richt hij zich meer op solowerk (Af Ursin) en samenwerkingen met voorname (inter)nationale spelers als Christoph Heemann, Raymond Dijkstra, Frederik Croene, Andrew Chalk en Kris Vanderstraeten. Een belangrijk element binnen zijn werk is de subtiliteit en poëzie van vooral akoestische klank. Zijn werk verschijnt bijna uitsluitend op vinyl via zijn eigen label La Scie Dorée.

Percussionist en klankkunstenaar Kris Vanderstraeten (kc BELGIE, 2007) is sinds de jaren zeventig actief binnen de geïmproviseerde muziek. Op een uiterst intuïtieve manier exploreert hij zijn fascinatie voor avontuurlijke percussieve en concrete klank. Zo is zijn zelfontworpen miniatuur drumstel een fascinerend kunstwerk op zich en houdt hij er een onnavolgbare speelwijze op na. Samen met Jean-Michel Vanschouwburg en Jean Demey vormt hij ook het trio Sureau. De samenwerking tussen Vanderstraeten en van Luijk ontstond midden jaren negentig met regelmatige homesessies die resulteerden in de albums High Noon (2005) en Costa Del Luna (2007) verschenen op van Luijks La Scie Dorée-label. Hun werk situeert zich binnen de verfijnde abstracte klankimprovisatie, zowel akoestisch, elektrisch als elektronisch.

www.lasciedoree.be

Consert recensie Bogan Ghost, Timo van Luijk & Kris Vanderstraeten
door KWADRATUUR.BE > klik hier !

 

 
 
 
 

DATUM
za 28 januari 2012

AANVANG
20.00 u.

INKOM Vvk
Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE/MFJ) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE/MFJ) / EUR 11