BOLIDE AWKWARDSTRA

Dylan Nyoukis (Blood Stereo) had het al snel door. Het stelletje ongeregeld uit Brighton dat zich verenigt in Bolide Awkwardstra weet een hallucinant stuk improv neer te zetten. Uit bewondering voor zoveel pure klankenenergie bracht Nyoukis de schitterende cd-r ?The Authority Of Omar? uit op zijn Chocolat Monk-label (Castings, Borful Tang, Gryn Brvs, Datashock...). Hij bezorgde Bolide Awkwardstra ook een plaatsje op het jaarlijkse Colour Out of Space-festival waar ze het gezelschap kregen van ander schoon volk als Thurston Moore, Bill Nace, Chris Corsano, Skullflower etc...

Dr., Spiceberg, The Sultan, Ampism (zie audiobot release ?The Muffled Sound of a Sad Mazurka? uit 2005), Reverend Cal-Mag Boron en Dick Moss vergrijpen zich met volle overgave aan percussieve overkill of subtiel gekletter indien nodig, roestige gitaarsnaren, trancy cassettescapes, huilende bamboosax, snerpende tonen uit de shenai en blokfluit, woordenloos keelgeschraap, overstuurde klarinet en sax en zoemend gekraak uit elektronische prullaria. Dat het resultaat een verrassend sterk geheel vormt, kunnen we horen op de cd-r-releases ?The Authority of Omar?, ?Colossus Tebbal? en ?Short Shrift?. Live komt Bolide Awkwardstra echter pas volledig tot zijn recht. Vergelijkbaar met de sfeer die Alice Coltrane genereerde op ?Universal Consciousness?, zo meldt ons de Swedish Nurse blogspot... Het zal dit broederschap uit Brighton echter worst wezen met wie of wat ze worden vergeleken, ze beogen vooral om gewoon Bolide Awkwardstra te zijn en dat is voor ons meer dan reden genoeg om ze het BELGIE-podium op te hijsen.

http://www.myspace.com/bolideawkwardstra

THE SHINING PATH

Platenlabel Holy Mountain (Om, Mammatus, Wooden Shjips...) liet in 2007 de titelloze lp van The Shining Path op ons los. Pschychedelische gitaaruitspattingen, rammelende suicideritmes met een krautboon voor Can en Faust, de power van Black Flags Greg Ginn en een drive die refereert aan Les Rallizes Denudes en Nanjo Asahito?s High Rise deden ons de oren spitsen. De muzikale samenwerking tussen de bandleden Ilya Monosov en Peter Swirnoff werd aangevat onder de naam Monosov Swirnoff (Eclipse Records). Ennio Morricone leek hierbij hand in hand met Pauline Oliveros een bezoekje te brengen aan La Monte Young... om samen naar bekraste dubplaten te luisteren ! Hun samenwerking kreeg later met The Shining Path een explosief vervolg.

Met ?Chocolat Gasoline?, de nieuwste Shining Path-cd ep voor Holy Mountain, trekken Monosov en Swirnoff zo mogelijk een nog groter blik eclectisch muziekvermaak open. Psychedelica, new(no)age, calypso, krautbeats, tribale percussie, jungle disco en kosmische bleeps zegt u? Samenbrengen en tot een goed eind brengen? Geen probleem voor The Shining Path op ?Chocolat Gasoline?. Bij Holy Mountain konden ze er een volledig nieuw label bij verzinnen, maar ze houden gewoon teveel van contrasten en dat doen wij ook. Ter duiding geven we nog mee dat de Amerikaanse Rus Ilya Monosov in 2008 de subtiele songplaat ?Seven Lucky Plays...? uitbracht op het Language of Stone-label van Greg Weeks (zie BELGIE-concertagenda van 29 november). En dat Preston Swirnoff met ?Maariv? (Last Visible Dog, 2008) een zeer geslaagde elektro-akoestische uitstap onderneemt met piano, orgels, tapemachines, gitaar en elektronica.

http://www.holymountain.com/artists/shining-path

 
 
 

DATUM: za 13 dec

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9