BELUISTER HIER OP KWADRATUUR.BE

 

 

 

 

 

 
Borbetomagus, een trio uit de provinciestad Rockland County nabij New York, perst sinds 1979 massieve blokken geluid uit sax(en) en gitaar. Het jonge Kempische improvgeweld Sheldon Siegel en de Limburgse noiseniks Salmon of Knowledge treden maar al te graag op eigenwijze manier in de voetsporen van deze noisy pioniers. Niets beter dus dan ze samen te presenteren op het BELGIE-podium, oud en nieuw verenigd en wel op zaterdag 12 december. Met stip te noteren in uw agenda!

BORBETOMAGUS
De saxofonisten Jim Sauter en Don Dietrich vervoegden gitarist Don Dietrich in 1979 om samen als Borbetomagus door het leven te gaan. De extreme benadering van versterkte saxen en schurende gitaar bleek zelfs voor de New Yorkse Downtownscene van begin de jaren tachtig van het goede teveel. Maar kijk, we zijn dertig jaar later en een nieuwe generatie drukt deze compromisloze band gretig aan de borst. Dat mocht al blijken tijdens de verrassende bisronde van Borbetomagus tijdens het Kraakfestival in kc BELGIE in 2006. Naast samenwerkingen met Voice Crack, Tristan Honsinger, Peter Kowald en Hijokaidan vermelden we nog Barefoot in The Head - de sublieme plaat die Sauter en Dietrich maakten met Thurston Moore - en maken ons verder op om dertig jaar Borbetomagus op gepaste wijze te vieren.

http://www.borbetomagus.com

SHELDON SIEGEL
Jong improvgeweld uit de Kempen dat zich langzaam maar zeker uit de vergetelheid tilt door als sluipend improvgif te infiltreren in hippe grootstedelijke events. Subtiel, inventief, zonder toegevingen en niet gespeend van enige humor gaan deze kempenzonen op bas, percussie, sax en andere attributen resoluut hun eigen weg. Aan de luide schreeuw Hallo Limburg! - vervat in de titel van Sheldon Siegels debuut-cdr - hadden ze genoeg om een uitnodiging van kunstencentrum BELGIE op zak te steken. Zo simpel kan het leven dus zijn.

http://www.myspace.com/sheldonsiegel

SALMON OF KNOWLEDGE

Shipping Order (kc BELGIE, 2008, 2009) en Kiss The Anus Of A Black Cat (kc BELGIE, 2005, 2007) zijn de roots waaraan Salmon of Knowledge zich langzaam maar zeker onttrekt. Geheel naar eigen goeddunken laten ze de klanken spontaan, en bij voorkeur op verrassende locaties, alle kanten opspatten. Vibracathedral Orchestra (kc BELGIE 2003, 2006), Pelt (kc BELGIE, 2004) en zelfs The Dead C geven we mee als referentie om u toch enig houvast te bieden. Ontdekken is echter de boodschap. Alle invloeden en herkeningspunten ten spijt klinkt Salmon of Knowledge uiteindelijk vooral als Salmon of Knowledge.

http://www.myspace.com/alphacrowsok


 
 
 

DATUM: za 12 dec i.s.m. Motives for Jazz

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61