`

 

 


 

 

 

       
BOREDOMS (JP)

De legendarische avant-garde rockformatie Boredoms werd in 1986 gevormd in Osaka, Japan. Hun muziek vindt men in de platenrekken terug onder de labels ‘industrial’, ‘psychedelica’ of, voor de liefhebbers, ‘Japanoise & hardcore’. Maar geen enkel van deze keurmerken slaagt erin om het onaardse oeuvre van deze Japanse veelvraten te catalogiseren.

Tot hun grote fanschare behoren o.a. Sonic Youth, Beck, Nirvana, Mike Patton, John Zorn, DJ Krush... en hun invloeden zijn onmiskenbaar in het werk van hedendaagse drone- en noisebands als Black Dice, The Locust en Lightning Bolt. Vaste waarde en drijvende spil van Boredoms is Yamatsuka Eye ook wel gekend als Yamataka en Yamantaka Eye. Met zijn stem en een batterij effecten weet hij een zelden gehoorde (en geziene!) oerkracht tot leven te wekken en stuurt hij op een bezwerende manier zijn bandleden aan (drums, gongs, synths...). Vier jaar na Seadrum/House of Sun (2004) is er nu eindelijk Super Roots 9, een plaat die een uiterst percussieve Boredoms laat horen in een ultieme krautgroove. Super Roots 9 is ook de eerste Boredoms Live-plaat en gelukkig maar. Want bovenal is Boredoms live ‘beleven’ als een ritueel, een onvergetelijke ervaring !

”Boredoms are a head-on collision between ... free-form Sun Ra’s Arkestra and the scatological nihilism of early Butthole Surfers — fronted by the hollers and gibbers of a couple of guys who can’t decide whether they’d rather be Beastie Boys or Residents. But even that doesn’t really describe the sheer sense of otherness that pervades the
Boredoms aesthetic.”
— Trouser Press

http://www.boredoms.co.uk/
http://www.myspace.com/boredoms

 


MICHAEL GIRA (US)

Muzikant, schrijver en labelbaas Michael Gira (spreek uit: jeer-AH) is nog steeds het best gekend als de notoire frontman van de inmiddels ter ziele gegane Swans. Deze groep stond garant voor experiment en snoeiharde postindustial noise. Na het opdoeken van de groep in 1997 sloeg Gira een nieuwe weg in met The Angels of Light. Een ingetogen, akoestische aanpak diende zich aan maar de intensiteit van Gira’s muziek bleef ongeschonden.

Inmiddels heeft hij onder zijn eigen naam een bescheiden discografie bij elkaar gesprokkeld en vond hij de tijd om nieuw talent een kans te gunnen op zijn eigen Young God Records. Zo wist hij o.a. Devendra Banhart uit de New Yorkse kraakpanden te halen met het baanbrekende debuut ‘Oh Me Oh My’ uit 2002 als gevolg (kc BELGIE 2004 en met Vetiver in 2005). Andere Gira protegés zijn Mi en L’au (kc BELGIE, 2005) en Akron Family (ook actief als vaste begeleidingsgroep bij Angels of Light concerten). Ditmaal komt hij alleen met akoestische gitaar. Kippenvel gegarandeerd, en mooi als contrast met de zinnenprikkelende Boredoms.

http://www.younggodrecords.com/

Beluister Angels of Light op kwadratuur.be: http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=577

Beluister Michael Gira exclusief op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=576


RESERVATIES / INFO


DATUM: vr 19 oktober
AANVANG: 20U00
INKOM: EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12

1. Mail naar belgie@skynet.be met als onderwerp 'reservatie BOREDOMS/GIRA'. 
Gelieve ALLE namen en adressen door te mailen en aan te geven of iemand LID is van kunstencentrum BELGIE.

2. U ontvangt daarop een mail met het rekeningnummer en het bedrag dat u dient te storten. 

3. Na de storting ontvangt u van ons een definitieve bevestiging via mail.
Er worden geen tickets verstuurd, er ligt een namenlijst ter controle aan de inkom.