BORIS
(JP)
+

      JOE VOLK (UK)                                                                                                                                             

BORIS

'Echo's van The Melvins en Earth, overgoten met een experimenteel sausje, die reeds resulteerden in een samenwerking met iconen als Keiji Haino en Merzbow. Hard 'n heavy op zijn Japans, zonder compromissen', zo omschreven we in 2005 de eerste Belgische passage van Boris in kunstencentrum BELGIE tijdens het Kraak Festival. Boris bestaat inmiddels 20 jaar, mag ondertussen gesmaakte samenwerkingen met bands en artiesten als Sunn O))) (kc BELGIE, 2005), Kim Thayil (Soundgarden), Joe Preston (Earth, Melvins), Michio Kurihara (Ghost) en Ian Astbury (The Cult) op z'n cv bijschrijven en speelde een lijvige catalogus bij elkaar met classics als Absolutego, Amplifier Worship, Flood, Heavy Rocks, Pink, Mabuta No Ura, Dronevil en Smile.

Succesvol freewheelen tussen psychedelische rock, punk, sludge, metal, drone, noise, shoegaze en ambient, dat is dus wat Boris al jaren tot een goed einde weet te brengen. In 2011 brachten ze maar liefst drie platen uit. Naast Heavy Rocks en New Record, verbaasde Boris vriend en vijand met Attention Please, een opvallend toegankelijke plaat waarop Takeshi, Wata en Atsuo popthema's op een hoogst eigen manier weten uit te puren. Sinds 2011 richten ze zich geregeld naar een nieuwe generatie. De recente single Kimi No Yukue werd gepromoot als themasong van het populaire nintendo 3DS-game Zennin Shiboudesu en op de remixes van Black Original en Looprider flirten ze openlijk met de dansscene. 'Black Metal meets Dance Music', moet kunnen volgens Boris. Pas nog op tour met Earth in Japan sluiten ze het twintigste levensjaar van Boris in schoonheid af met een Europese toernee die hen na 7 jaar opnieuw naar kunstencentrum BELGIE brengt.

borisheavyrocks.com


JOE VOLK

Naar aanleiding van de Boris/Joe Volk splitrelease voor Geoff Barrow en Paul Horlicks (Portishead) Invada-label, neemt Boris deze Engelse bard mee de hort op. Volk begon als zanger bij Gonga, leende gedurende zes albums zijn stem en woorden voor de songs van Crippled Black Phoenix maar focust zich meer en meer op zijn solowerk. Hij brengt werk uit voor Domino en Invada en verrast door sublieme akoestische songs, inclusief strijkpartijen, te koppelen aan stilte en hypnotische ritmes.

joevolk.co.ukKoop tijdig je ticket online ! (thuis te printen)
 

 
 
 

DATUM:
vr 14 dec 2012

AANVANG:
20.00 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12 EUR

KASSA: EUR 11 (leden BELGIE) EUR 13