CAVE

Can, Circle, Lightning Bolt, Pharaoh Overlord... het zijn maar enkele namen die spontaan worden gebezigd bij het bespreken van Cave. Gegroeid uit de Columbia, Missouri-band Warhammer 48k verkast het stelletje ongeregeld in 2004 naar Chicago, voert de nodige personeelswissels door en slaat ons dan om de oren met de ep Hunt Like Devil/Jamz (2007) voor Permanent Records, een lap motorische grooves, schurende riffs en stomende synths die alle eerder genoemde invloeden doorheen een kaleidoscopische filter richting oorsmeer mikt.

Op de zopas verschenen Psychic Psummer cd/lp voor Important Records stellen de heren hun motor zo mogelijk nog scherper. Namen als Neu, Stereolab, Endless Boogie, Trans Am en zelfs Tortoise worden aan de besprekingen toegevoegd om toch enigszins te kunnen duiden dat Cave niet alleen hypnotiserend, heavy en droney klinkt, maar dat vooral doet op een bijna zonnige, ja zelfs zomerse manier op een van dé platen van 2009. En dat de jongens van Cave er live graag nog een schepje bovenop doen is een publiek geheim !

http://www.myspace.com/realreelpro

STARVING WEIRDOS

Humboldt County, Noord-Californië is de afgelegen thuisbasis van waaruit Starving Weirdos donkere klankenslierten in een gestaag tempo op ons afvuurt. Hoofdweirdos Brian Pyle en Merrick McKinlay vonden in september 2008 dat het na een tiental geslaagde releases tijd was om Europa in levende lijve kennis te laten maken met hun bevreemdende klankenspinsels.

Tijdens Open Circuit: Fat Cat 2008 bleken de jongens uit de Californische Redwoodbossen wel degelijk te klinken als een combinatie van vroege AMM, Taj Mahal Travellers, Trad Gras och Stenar en Pauline Oliveros’ deep listening experimenten. Nu zijn ze dus terug. Met een release voor het Engelse Bo’Weavil onder de arm, getiteld ‘Into An Energy’, overtuigd om ook u warm te maken voor hun deep-forest-ghetto-musique concrète.

http://www.myspace.com/starvingweirdos

NUDGE

Nudge lijkt wel een collectief van voornamelijk solo-artiesten. Honey Owens kennen we als Valet, Paul Dickow doet het als Strategy en bezieler Brian Foote werkt met beide muzikanten en met Bradford Cox’s Atlas Sound. Maar in deze bijzondere combinatie van schrale, minimale klanken en geladen atmosfeer overstijgt Nudge met klasse de status van een ‘zijproject’.

De slowcorevibe van Beach House, de avant-folk kilte van Charalambides en de surreële jazz van Julee Cruise zijn denkbare referenties. De nummers voor de in september te verschijnen nieuwe plaat As Good As Gone voor Kranky krijgen een knappe mix van psychedelica, post-rock improvisaties en strukturele elektronica mee, een aanpak die inmiddels is uitgegroeid tot een waar Nudge handelsmerk.

http://www.myspace.com/nudgetheband

 

 
 
 

DATUM: za 24 okt.

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61