CHANTAL ACDA (BE)
frontgirl Isbells + live band with members of dEUS and ISBELLS
new album Let Your Hands be my Guide (Gizeh Records) featuring Nils Frahm, Peter Broderick and Gyda Valtysdottir from Mum !
+
GRAYSCALE (BE, live-première )
new EP Imagine Us, Growing Old (Love Records)


switchback
                                                                                                                                   

CHANTAL ACDA


De Nederlandse Chantal Acda die al jaren in Antwerpen vertoeft, maakte sinds 2006 onder de naam Sleepingdog, 3 albums 'Naked In A Clean Bed' (2006), Polar Life (2008) en recentelijk ‘With Our Heads in the Clouds and Our Hearts in the Fields’ (2010), in samenwerking met Adam Wiltzie (Stars of the Lid, A Winged Victory For The Sullen), en tourde met LOW door de Benelux en de UK. Momenteel is ze tevens de vrouwelijke stem van ISBELLS, maar nu heeft ze eindelijk de tijd gevonden om haar eerste soloplaat (Let your hands be my guide) te maken, hiervoor verzamelde ze een mooi team van muzikanten rondom haar. De Duitse componist Nils Frahm speelt niet alleen piano op de plaat, maar producete ze ook. Verder spelen de Amerikaan Peter Broderick, ooit nog aan de slag bij EFTERKLANG, en de IJslandse celliste Gyda Valtysdottir van MUM, die al live het podium deelde met Acda tijdens concerten van Sleepingdog, een belangrijke rol. Toevallig was ook de Pakistaanse multi-instrumentalist Shahzad Ismally in de buurt tijdens de opnames. Hij tourde eerder al met Tom Waits en Lou Reed. Samen maakten ze dus een erg intimistische cd met negen broze liedjes, waarop Acda's breekbare stem centraal staat.

Om de nummers van haar solo-debuut live te vertalen staat er heel wat schoon volk rondom haar op het podium. O.a. Gaetan Vandewoude van ISBELLS en Alan Gevaert van dEUS zullen van de partij zijn.

'Iedere song twinkelt als een ster aan het firmament. 'Alles van waarde is weerloos', schreef de dichter Lucebert ooit. Dat slaat zeker op (bij een Brits label verschenen) ‘Let Your Hands Be My Guide’. Maar juist in dat breekbare schuilen Acda’s kracht en duurzaamheid. Zelfs met fluwelen handschoenen kun je iemand knock-out slaan.' (Dirk Steenhaut, Cobra.be)


Lees het interview uit DE MORGEN van zaterdag 28/12/2013 > Klik Hier
Lees hier de aankondiging uit HBVL van zaterdag 25/01/2014 > Klik Hier
Lees hier het concertverslag door Patrick Blomme (damusic.be) > Klik Hier
Bekijk de fotos van onze huisfotograaf Kris Wuytens > Klik Hier

New Video http://www.youtube.com/watch?v=NCjMMTft_cM

Website http://www.chantalacda.com

Facebook https://www.facebook.com/chantalacdamusic

Info Album http://www.gizehrecords.com/chantal-acda.html


switchback


GRAYSCALE

"Would you listen to my voice, when there is no sound"
Grayscale is het éénmansproject van Limburger Gijs Grondelaers, die u misschien zal kennen als gitarist van de Hardcore band Grim. Na jaren actief te zijn in verschillende hardcore & punkbands, begon hij nummers te schrijven voor zichzelf. Na een paar nummers uit te brengen onder verschillende pseudoniemen werd Grayscale geboren. Viva Records zal de eerste Grayscale EP (Imagine Us, Growing Old) uitbrengen. Geproducete door Daan Schepers (For Noah)

Dear you,
I'm not sure I know what love is, nor how fast it diminishes, neither how much
it resembles to you and me, to us, to the 'we that never could be'.
All I know is,
I imagined us,
growing old,
together.

(Gijs Grondelaers)

Facebook https://www.facebook.com/Grayscale.grownmencrying
New Album http://grayscale1.bandcamp.com/album/imagine-us-growing-old


 
 
 

DATUM:
za 15 februari 2014

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

KASSA:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9