CHARALAMBIDES

Tom Carter - Christina Carter:
Gitaar, stem

Charalambides is Tom en Christina Carter. Ze kneden sinds 1991 uitzonderlijk fragiele freefolk/psych songs uit de akoestische en elektrische gitaren voor labels als Siltbreeze, Eclipse en hun eigen Wholly Other-label. Charalambides werd terecht binnengehaald door het Kranky-label (zie ook Labradford, Pan American, GYBE!, Out Hud... ). Na de reissues van ‘Unknown Spin’ uit 2002 -met Heather Leigh als gast- en hun debuut ‘Our Bed Is Green’ (1992) volgden de goed onthaalde albums ‘Joy Shapes’ (2004) en ‘A Vintage Burden’ (2006). Live is dit duo niets minder dan een belevenis. Ze worden dan ook regelmatig, al dan niet als duo, door bevriende muzikanten als o.a. Thurston Moore en de illustere Jandek (kc BELGIE, 2005) uitgenodigd als gastmuzikanten.

Charalambides was in 2004 goed voor een van de hoogtepunten van het jaarlijkse kraak-festival en deze triomftocht werd een jaar later nog eens overgedaan in Kunstencentrum BELGIE in het gezelschap van goed volk als Samara Lubelski en PG Six. Naast het concert van Charalambides zal Tom Carter exclusief voor live in Hasselt Eric Arns Primordial Undermind vervoegen voor een unieke set. Tom Carter is geregeld te horen op Primordial Undermind-releases als gastgitarist en muzikaal avontuur zit Arn én Carter letterlijk in het bloed...

http://www.wholly-other.com

“[Their] patient sound explorations slow time down to just above stasis, so that each second can be fully explored before the next one arrives.”
- The Wire

“These songs aren’t so much hymns of passing to the other side as they are murder ballads.”
- PitchforkDREAM TRIANGLE
(SKATERS + JAN ANDERZEN, US/FIN)

Jan Anderzen, James Ferraro & Spencer Clark: Stem, lo-fi elektronica, effecten

Dream Triangle is de symbiose tussen Jan Anderzen en Skaters. Anderzen kennen we inmiddels van de Finse bands Avarus, Kemialliset Ystävät, Anaksimandros en zijn soloproject Tomutonttu. Dat deze Fin uitermate verlekkerd is op allerhande effectenpedalen en elektronica om zijn breed klankenspectrum op de mensheid los te laten, weten we sinds zijn memorabele passages op de Open Circuit events 2006 Dramarama en Fat Cat. Samen met de donkere dronevocalen van James Ferraro en Spencer Clark van Skaters -het sinds kort in Berlijn residerende Amerikaanse duo- gaat Anderzen nu de uitdaging aan om met Dream Triangle nieuwe muzikale horizonten te verkennen. Een Dream Triangle split LP met Fricara Pacchu is in de maak en Chicago’s Empty Bottle mocht eerder al de alien Dream Triangle-drones ondergaan... kunstencentrum BELGIE krijgt nu de Belgische première.

http://imaginaryyear.com/rebis/archives/
skaters.html

http://www.myspace.com/tomutonttu

 
 
 

DATUM: zo 27 mei


AANVANG:
deuren: 19u00


INKOM: GRATIS (LIVE IN HASSELT)