CINEMA SOLORIENS & THE COSMO-DRAMA

Na het overlijden van Sun Ra (1993) en John Gilmore (1995) nam saxofonist Marshall Allen de leidende rol over van The Sun Ra Arkestra. Allen vervoegde dit Arkestra al in 1958 en bouwde samen met Sun Ra een unieke muzikale cosmos op, die in alle lagen van de hedendaagse muziek zijn invloeden laat gelden. Met zijn 85 lentes is de honger naar nieuwe ervaringen en avontuurlijke muziek voor Marshall Allen nog steeds niet gestild.

Met Cinema Soloriens & The Cosmo-Drama voegt hij er -naast de avontuurlijke muzikale input van percussionist Ed Wilcox (Temple of Bon Matin), gitarist Kamil Kutra (Uz Jsme Doma/The Residents) en multi-instrumentalist James Harrar- een bijzondere visuele dimensie aan toe. De experimentele films van regisseur James Harrar zijn immers de aanleiding voor dit unieke project. En laat Harrar nu toevallig de archivaris zijn van al het beeldmateriaal van Sun Ra. De ongeziene beelden van Sun Ra, met muzikale begeleiding van Allen, Harrar, Wilcox en Kutra krijgen we te zien en te horen in het tweede deel van alweer een schitterende ontmoeting tussen jong en oud, traditie en vernieuwing.

http://www.myspace.com/cinemasoloriens

VOODOO TRANCE SOUND SYSTEM (B/US)
‘Drones, explosieve drums, abstracte percussieve constructies en primitieve melodische patronen die thuishoren ergens tussen Konono N°1, Terry Riley, Milford Graves, Rashied Ali en Max Roach M’Boom’, dat is waarmee Eric Thielemans (Mâäk’s Spirit, Zorn, Jacquemyn... ) en collegapercussionisten Chris Corsano (Björk, Thurston Moore, Paul Flaherty...) en Jeroen Stevens (I love Sarah, Pawlowski...) de Europese podia afschuimen. ‘Voodoo Trance Sound System’ getiteld. Gedreven muziek van een bijzondere Belgisch-Amerikaanse percussiefreundschaft met Voodoo-inslag.

http://www.myspace.com/ericthielemans

 

 
 
 

DATUM: za 11 april i.s.m. Motives for Jazz

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 10 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 12

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61