CIRCLE (FIN)

De met eighties hardcore doorspekte cd ‘Panic’ voor Ektro Records, de donkere, door metal en hardrock geïnfecteerde release ‘Katapult’ voor No Quarter en de gesmaakte spaced out krautpsych jam -als Sunburned Circle- getiteld ‘The Blaze Game’ voor Conspiracy Records rolden dit jaar al van de pers ! Als we daarbij de heruitgave van de allereerste Circlelangspeler ‘Meronia’rekenen, de verschroeiende jamsessie ‘Tyrant’ in de gelimiteerde Latitudesserie en de sfeervolle, met piano- en harmoniumklanken doortrokken cd ‘Tower’ voor Last Visible Dog, dan kunnen we stellen dat 2007 een ideaal jaar is om Circle in al zijn glorie te ontdekken. De kans dat u, zoals een toenemende horde fans, al eerder werd gehypnotiseerd door een van de andere 25 releases die deze avontuurlijke Finse band sinds 1991 de wereld in stuurt, is echter behoorlijk groot. We kunnen u dan ook enkel maar verder verblijden met het heugelijke nieuws dat Circle live een bijzondere ervaring is en dat 'The New Wave Of Finnish Heavy Metal' stempel, die de band zichzelf heeft toegeëigend minder ironisch bedoeld is dan algemeen wordt aangenomen. Dat Circle-oprichter Jussi Lethisalo en zijn companen het menen werd al vlug duidelijk tijdens de doortocht van Pharaoh Overlord (stoner zijproject van Circle) in kunstencentrum BELGIE (Kraak Festival 2006). Nu is het de beurt aan de moederband Circle om u opnieuw mee te nemen op een bijzonder meeslepende rocktrip.

http://www.circlefinland.com/

CREATURE WITH THE ATOM BRIAN (B)

Muzikale duizendpoot Aldo Struyf (Millionaire, Mark Lanegan Band) weet de muzikale zin en waanzin van cultbands als 13th Floor Elevators, Butthole Surfers, Barkmarket, Ween,... als geen ander samen te vatten in Creature With The Atom Brain: rauw, energetisch en in your face! Zowel live als in de studio wordt hij geruggesteund door percussieterrorist Dave Schroyen (Millionaire, ex-Evil Superstars), bassist Jan Wygers (Mauro & The Grooms, ex-Sexmachines) en gitarist Michiel Van Cleuvenbergen (ex-Dead Stop).

Een maand geleden verscheen "I Am The Golden Gate Bridge", de eerste langspeler van CWTAB. Een scherp, explosief en bevreemdend album met vocale bijdragen van Millionaire's Tim Vanhamel en Mark Lanegan.
"'I Am the Golden Gate Bridge' is een plaat van doorgedreven keuzes. De nummers passen perfect bij elkaar, zeker wat klank betreft. Creature With the Atom Brain geeft uppercuts van formaat, vooral wanneer de volumeknop opengedraaid wordt. "
Jef Leyssens - Kwadratuur.be


http://www.myspace.com/creaturewiththeatombrain

 
 
 

DATUM: vr 30 november


AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9