CLIMAX GOLDEN TWINS

Climax Golden Twins laat sinds midden jaren negentig vanuit Seattle heerlijk avontuurlijke klanken op ons los. Muziek voor film of theater, voor radio of installaties of pure rock, deze twins laten zich graag en met succes gelden op verschillende niveaus. Omgevingsgeluid, gitaren, tapecollages en etnische en traditionele muzikale elementen zijn de basisingrediënten waarmee Rob Millis en Jeffrey Taylor aan de slag gaan. We kunnen vroeg werk van Climax Golden Twins (her)ontdekken op de Eerie Frangrance lp (Etude Records, 2009), een heruitgave van de cassette Eyeless Fabrication uit 1995. Abduction Records, het label van Alan & Richard Bishop van Sun City Girls, bracht in 2007 de heerlijke lp 5 Cents a Piece uit en Sub Pop is dan weer de thuisbasis voor de supergroep A Frames Climax Golden Twins ofte AFCGT dat garant staat voor een aurale fuck you van jewelste.

http://www.climaxgoldentwins.com

MOUNTAINS


Mountains is Brendon Anderegg en Koen Holtkamp. Samen bestieren ze het label apestaartje waarop we releases van o.a. Janek Schaefer (kc BELGIE, 1997/2001), Nicolas Collins (kc BELGIE, 1999) en Town and Country (kc BELGIE, 2003) terugvinden. Ook de twee eerste Mountains-releases zagen het daglicht bij apestaartje. Voor de derde release Choral maakten Anderegg en Holtkamp dit voorjaar de overstap naar Thrill Jockey (Tortoise, Mouse on Mars... ). Vaak vergeleken met artiesten als Brian Eno en Fennesz en met de sporadische zijsprong richting psychedelica en kosmische muziek - denk aan Cluster (kc BELGIE, sep 2009), Harmonia en Popol Vuh - weet Mountains een uitdagend en eigenzinnig parcours van akoestische en elektronische soundscapes neer te zetten.

http://www.myspace.com/apestaartjemountainsVICTROLA FAVORITES 78rpm DJ SET

Rob Millis en Jeffrey Taylor zijn naast bevlogen muzikanten in o.a. Climax Golden Twins ook obsessieve platenverzamelaars. Een deel van de muziek uit de duizenden 78-toeren platen die ze van over heel de wereld samenbrachten - Amerikaanse Hilbilly, jazz en blues, oude gospel, muziek van Afrika, China, India, Brima... - werd verzameld in de dubbel cd Victrola Favorites: Artifacts of Bygone Days voor het Dust to Digital label. Maar er zitten nog veel meer auditieve parels in de collectie van Millis en Taylor. Bij wijze van uitsmijter loodsen ze ons dj-gewijs dan ook graag doorheen een gevarieerd stuk audiogeschiedenis.

http://www.climaxgoldentwins.com/victrolafavorites/
PHI TA KHON: GHOSTS OF ISAN (SUBLIME FREQUENCIES)

Climax Golden Twin Rob Millis is naast Alan en Richard Bishop, Mark Gergis en Hisham Mayet, een van de globetrotters die voortdurend beeldmateriaal verzamelen voor het label Sublime Frequencies. Sinds 2007 weet Sublime Frequencies het BELGIE-publiek steeds opnieuw te verrassen met pure documentaires en schitterende muziek uit diverse werelddelen. We denken hiervoor graag terug aan de uitverkochte doortocht van Group Doueh en Omar Souleyman en de screening van Palace of The Winds in juni van 2009. Millis presenteert nu de Sublime Frequencies-film Phi Ta Khon. Een 45 minuten durend relaas van zijn hand over een spiritueel festival gehouden in de provincie Isan in het noorden van Thailand dat vaak wordt omschreven als Het Carnaval of Mardi Gras van de hel.

http://www.sublimefrequencies.com

  

 
 
 

DATUM: za 7 nov.

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9