© Michiel Hendryckx

 

 

 

 


Muziek komt altijd ergens vandaan, niets komt uit het niets. Soms gaat muziek ook ergens naartoe, en er zijn mensen die beweren dat ze wéten waar het naartoe gaat. Onzin natuurlijk... om het met Wannes Van De Velde te zeggen: ‘dat is een leugen, dat is reklaam’ De muzikanten Dick van der Harst, Jokke Schreurs, Kurt Budé en Dajo De Cauter komen ook ergens vandaan. Klinkende namen als Django, Armstong, Paco of Ellington, Bechet, Bach en zelfs Björk komen spontaan opborrelen bij dit fijngestemd gezelschap. Jazz, folk, oude en nieuwe muziek, van hier en van ginder zitten zeker mee in het avontuur, maar waar ze deze avond naartoe gaan, dat weten ze zelf niet...

Met bewondering voor het vakmanschap maar weerstand tegenover het maatwerk, gebruikt Dick Van der Harst in zijn composities zowel jazz, klassiek als volksmuziek. Hij legt zijn oor te luister bij andere tijden, andere landen, andere culturen, en verbindt die stijlen en genres intuïtief met zijn eigen muzikale wereld. Het is deze intuïtie en de zin voor avontuur die van der Harst samen met Jokke Schreurs, Kurt Budé en Dajo de Cauter wil laten gelden op deze spontane bijeenkomst van gelijkgestemde muzikale zielen.

Dick van der Harst
is muzikant, arrangeur en componist. Sinds 1989 is hij componist in residentie bij LOD (kc BELGIE, 1997, 2000). Hij maakte muziektheaterproducties met onder andere Thierry Salmon, Guy Cassiers, Alain Platel, Eric De Volder en Dominique Roodthooft. Naast muziektheaterwerk schrijft van der Harst muziek voor zijn eigen ensembles (o.a. Audible Life Stream) en voor anderen (Oxalys, Quatuor Danel…).

http://www.lod.be

Psycholoog, gitarist, autodidact, muzikale veelvraat, het klopt allemaal als we het hebben over ex-Hasselaar Jokke Schreurs. Django, tango, Ellington en theater ook, maar echt typeren kunnen we hem gelukkig niet. Zijn bluesconcert met Mieke Duytshaever (1993), het eerbetoon aan Ellington tijdens Olie op Duke (2002), de geëngageerde musette met Guido Naessen (2002) en de presentatie van zijn solo-cd Mijnen Tijd (2003) lieten kunstencentrum BELGIE al kennismaken met het gevarieerde werk van een bezield muzikant.

http://www.huubcolla.be/muziek/jokke_schreurs.htm

Kurt Budé
studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel voor klarinet en in Den Haag voor klarinet en saxofoon-jazz. Hij speelde samen met onder andere Univers Zero (kc BELGIE, 2005), Musica Dal Viv, Musicazur, Musique à neuf, Brussels Big Band, Photis Ionathos en is werkzaam als studiomuzikant voor o.m. Jo Lemaire, Chris Debruyne, en Maurane. Hij werkte mee aan theaterproducties met Charly Degotte en LOD, en aan dansproducties met onder andere Compagnie Irene.

http://www.muziekcentrum.be/identity.php?ID=136203

Dajo De Cauter
is een telg uit de bekende familie De Cauter die onder leiding van vader Koen vlotjes buiten de muzikale lijnen kleurt. Van Armstrong tot Sclavis, van Bach tot Mussorgski, van Brassens tot Wannes en Django en van Magyar tot Falu. Geen sprong is hen te groot. Die muzikale honger is bassist Dajo dus niet vreemd, een honger die hij stilt via bands en projecten als Maskesmachine (kc BELGIE, 2005, 2006), Moker, DjanGO!, Myrddin, Waso, Les P’tits Belges...

http://www.decauterfam.be/nl/index.htm

 

 
 
 

DATUM: vr 2 okt.

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61