DISAPPEARS
(US)
feat. Sonic Youth’s Steve Shelley
+

BITCHIN BAJAS
(US)DISAPPEARS feat. Sonic Youth’s Steve Shelley

De Chicago-band Disappears debuteerde op ‘Lux’ (Kranky, 2010) met een sterk melodisch getinte Velvet Underground feel en krautrock groove. Op de succesvolle opvolger ‘Guider’ (Kranky, 2011) lieten ze de hypnotische teugels al wat meer vieren en met de derde worp ‘Pre Language’ - gepland voor maart 2012, ook weer voor Kranky - is het repetitieve hek (denk Spaceman 3 en Neu!) helemaal van de dam. Met de pulserende ritmische inbreng van de inmiddels als volwaardig lid geïntegreerde Sonic Youth drummer ‘Steve Shelley’ krijgt het Disappears-geluid nu een geheel eigen karakter.

Net als Moon Duo (kc BELGIE 2011) en Wooden Shjips weet Disappears een eenvoudige riff te laten swingen als de pest. Op ‘Pre Language’ voegen ze daar een vleug shoegaze en popgevoel, een snuif krautrock, een streep minimalisme en monotone vocalen (denk Pil, The Fall...) aan toe en overstijgen zo vlotjes de som der delen. Disappears groeit met zijn derde langspeler in even veel jaar uit tot een sterke speler in de alternatieve rockscene. Overtuigen doen ze echter het liefst live op een podium. De nieuwe Europese tournee, met de nieuwe songs van ‘Pre Language’ in de vingers, komt dan ook als geroepen. Tijdig online tickets kopen is de boodschap !

www.disappearsmusic.com

BITCHIN BAJAS

Bitchin Bajas is het nieuwe audioproject van Cooper Crain (Cave, kc BELGIE 2009) en Daniel Quinlivan (Mahjongg), die samen aan de slag gaan met elektrische orgels en analoge synthesizers. Terry Riley, Conrad Schnitzler, Moebius, Cluster (kc BELGIE 2009), Harmonia... het zijn slechts enkele invloeden die we terughoren op de diverse releases van Bitchin Bajas. Crain en Quinlivan weten de ijle analoge synthklanken - zacht tot knetterend pulserende beats en knappe soundscapes die ze voor echte of virtuele films maken - perfect naar een nieuw niveau te hijsen. Luister vooral naar de twee volwaardige lp's Tone Zones (Important, 2010) en Water Wrackets (Kallistei Editions, 2011), of naar ‘Fresh Hair’ op de split 7” met Moon Duo (kc BELGIE 2011) en Consciousness I & II op de split 12” met Faceplant.

Een derde Bitchin Bajas-lp getiteld 'Vibraquatic', voorzien voor maart 2012, is de rechtstreekse aanleiding voor deze eerste korte Europese tournee. Voor deze drie nieuwe tracks maakte de New Yorkse filmmaakster Olivia Wyatt evenveel kortfilms. Van Wyatt zagen we pas nog de schitterende film over Ethiopië ‘Staring into The Sun’ tijdens de Sublime Frequencies-avond met Group Inerane. De nieuwe lp 'Vibraquatic' verschijnt dan ook, net als voorganger Water Wrackets, met dvd voor het kleine Kallistei Editions label. Hoe de kortfilms en de Bitchin Bajas-klanken zich verhouden zal blijken tijdens hun concert op 10 maart. Dat beeld en geluid u in de juiste ‘zone’ zullen krijgen, daar bestaat echter geen twijfel over.

bitchinbajas.tumblr.com

Preview de gloednieuwe track 'Replicate' van Disappears HIER!
> nieuwe cd 'Pre Language' (Kranky) verschijnt in maart 2012
Lees de aankondiging van het concert in FOCUS KNACK van 28 maart > Klik hier !
Lees de aankondiging van het concert in HBVL van 28 maart > Klik hier !

 


                                                   

 
 
 

DATUM
za 31 maart 2012

AANVANG
20.00 u.

INKOM Vvk
Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11