audiotrack van Flatlands Collective op kwadratuur.be: http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=635

+ CD-bespreking op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/releases.php?id=4081

Jorrit Dijkstra: Altsaxofoon, lyricon, elektronica
Jeb Bishop: Trombone:
Fred Lonberg-Holm: Cello, elektronica
Jason Roebke: Contrabas
Frank Rosaly: Drum
James Falzone: Klarinet

Altsaxofonist en Lyriconspeler (elektronisch blaasinstrument) Jorrit Dijkstra studeerde bij Misha Mengelberg, Steve Coleman, Steve Lacy en Lee Hyla, en deelde het podium met muzikanten als Anthony Braxton, Gerry Hemingway, Barre Phillips, John Butcher en Willem Breuker. Hij verdeelt zijn tijd tussen Amerika (New England Conservatory, Boston) en Nederland en verzamelt met The Flatlands Collective een uitdagende groep, gelijkgezinde muzikanten uit Chicago rond zich.

Cellist Fred Longberg-Holm speelde eerder al in kunstencentrum BELGIE met diverse groepen als The Boxhead Ensemble (1997, 2001) en The Chicago Tentet (2004, 2006) en in verschillende samenwerkingen tijdens het Open Cicuit: iNTERaCT-festival (2006). Ook Jeb Bishops fenomenale trombonespel kon in kc BELGIE (2003 en 2006) al rekenen op heel wat bijval. Dijkstra vult voor de gelegenheid verder aan met drummer Frank Rosaly (Mandarin Movie, Jeb Bishop Trio), bassist Jason Roebke (Tigersmilk, Valentine Trio) en klarinettist James Falzone (Hidden Wires, Klang).

Grafische scores, composities en vooral veel ruimte voor improvisatie, in een bij voorkeur akoestische setting met een juiste toets elektronica. Dat is waar The Flatlands Collective voor staat ! Te beluisteren op ‘Gnomade’, de geslaagde cd voor het Skycap-label uit 2007. Dijkstra neemt het collectief nu de hort op om tijdens deze korte Europee tournee ook u te overtuigen van de intensiteit van deze internationale kruisbestuiving.

http://www.jorritdijkstra.com/flatlands.html

 
 
 
DATUM: za 12 januari

AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST : belgie@skynet.be of 011/22.41.61