FOR NOAH (BE)
EP-PRESENTATIE
+
HORSES (SOLO, BE) - WHERE IS JACOB? (BE)


switchback
                                                                                                                                   

FOR NOAH


'Ze komen binnen als Kaat & Daan, en gaan buiten als For Noah': zo klonk het op Studio Brussel tijdens De Nieuwe Lichting 2013. For Noah - inmiddels uitgegroeid tot een vijfkoppige band - brengt pure, melancholische popmelodieën op zakformaat, beïnvloed door fakkeldragers als Bon Iver, Nick Drake en Sigur Rós. Op vrijdag 15 november stelt For Noah niet zonder enige trots een eerste ep voor. Deze beklijvende debuutrelease werd, met steun van kunstecentrum BELGIE en Pop in Limburg, opgenomen in de Gallowaystudio (NL), geproduced door John Morand (Sparklehorse, Joan osborne,...) en gemixt door Morand en Alan Weatherhead (Daniel Johnston, Sparklehorse... ). Jeff Lipton (Bon Iver, Buffalo Tom, Andrew Bird...) van Peerless nam de mastering voor zijn rekening en goed volk als Graham Lee (The Triffids) en Reggie Pace (Trombonist van BON IVER) spelen een opmerkelijke gastrol.

Kaat Timmers (stem, harmonium) en Daan Schepers (stem, gitaar, keyboards) reden tot nog toe een schitterend parcours. Ze werden meerdere keren verkozen om live samen te werken met binnenlandse en buitenlandse muzikanten als Tom Helsen, The Triffids (kc BELGIE, 2006, 2010), Tim Vanhamel, Mario Goossens... Kurt Overbergh (AB) liet zich het volgende ontvallen over Kaat & Daan: 'Hoe eenvoud kan raken! Twee stemmen die blenden alsof ze een verbond hebben gesloten in een vorig leven. Muziek uit de duisterhoek met grote D en de kleine y. Duyster dus. Deze jongen wordt hier ronduit stil van.' Hij bedacht ze prompt met een plaatsje op het grote AB-podium als support van Smith & Burrows.

Aangevuld met Rozanne Descheemaeker (Franse hoorn, backings), Katrien Dupont (cello) en Josse Wijckmans (drum) laten Kaat & Daan u, tijdens deze bijzondere ep-presentatie, graag live proeven van het unieke muzikale universum dat For Noah u te bieden heeft. De eerste single uit de te verschijnen For Noah-ep is inmiddels een feit en kan u hier beluisteren.

recensie op INDIE STYLE > For Noah EP > Klik HIER
switchbackHORSES (SOLO)

Horses is de delicate stem van Bert Vliegen, een 22-jarige die zweeft tussen lo-fi rock en melancholische indie. Geïnspireerd door artiesten als Sparklehorse en The Postal Service, creëerde hij Clear Crystal Air, zijn debuutplaat als Horses. Bert Vliegen brengt zijn sfeervolle popsongs voor deze gelegenheid solo.

switchback


WHERE IS JACOB ?


De pedal steel gitaar. Een experiment dat draait rond het afstoffen van een traditioneel instrument door het te gebruiken in een moderne context en te experimenteren met effecten en het prepareren van de gitaar. Dit als rode draad door een muzikale road trip.

 

                                                                   

 
 
 

DATUM:
vr 15 nov 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 2 (leden BELGIE) / EUR 4

KASSA:
EUR 3 (leden BELGIE) / EUR 5