In tegenstelling tot wat men vaak beweert, duren mooie liedjes gelukkig wel lang. Josephine Foster bewees het moederziel alleen met stem en gitaar in 2005 op het BELGIE-podium en haalde eind 2008 met haar schitterende release This Coming Gladness terecht de eindjaarslijstjes van het toonaangevende Engelse muziektijdschrift The Wire. Victor Herrero kreeg de muzikale pap in de mond van Benedictijnse monniken, staat Josephine Foster bij tijdens opnames en concerten en laat solo zijn akoestische gitaar tot de verbeelding spreken...

Josephine Foster

De afgelopen jaren wist Josephine Foster de aandacht van pers en publiek warm te houden via de sombere ballades van haar duo Born Heller, via de heftige psych van haar rockband The Supposed en vooral via de dromerige songs van haar solowerk. Kenmerkend in al haar werk is haar krachtige en bedwelmende stem die niemand onbewogen laat.

Na de acidfolk en aardse hymnes van Hazel Eyes, I will Lead You (Locust, 2005) en de magische reconstructie van Duitse gezangen uit de 19de eeuw van A Wolf in Sheep’s Clothing, scoort Foster opnieuw met hemelse ballades die we terugvinden op de recentste cd This Coming Gladness. Op deze schijf uit 2008 voor het Engelse Bo’Weavil Recordings -zie ook Robbie Basho, Noah Howard, Sir Richard Bishop, Sharron Kraus e.a.- krijgt ze gepast gezelschap van percussionist Alex Nielson (current 93, Jandek, Isobel Campbell...) en vooral van gitarist Victor Herrero die Josephine Foster ook live zal bijstaan.

http://www.myspace.com/josephinefoster

Victor Herrero

Muzikaal gevormd in het gerespecteerde knapenkoor van de Benedictijnse monniken uit El Valle de los Caidos nabij Madrid -zie de gastrol in de Italiaans-Belgische film Farinelli- begint Victor Herrero al op jonge leeftijd klassieke gitaar te studeren. In zijn tienerjaren vervoegt hij de psychrockband Cicely waarmee hij gedurende 8 jaar succes weet te oogsten bij het Spaanse publiek. In 2006 maakt hij Connotaciones para Piano, een solowerk met eigen pianocomposities. Kort daarna begint hij samen te werken met Josephine Foster in wie hij een verwante muzikale ziel treft.

Een release met sologitaarwerk, geschreven voor en gespeeld op een klassieke Spaanse gitaar, staat in de steigers voor Bo’Weavil Recordings. De mix van klassieke invloeden, traditionele folk en hedendaagse elementen met een sterke Andalusische basis geven Herrero’s gitaarspel een unieke stempel. Te ontdekken dus tijdens deze wonderlijke concertavond.

 
 
 

DATUM: za 14 feb

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9