GATE

Michael Morley is de gitarist en zanger van het Nieuw-Zeelandse rockende noisecombo ‘The Dead C’ en de man achter het illustere ‘Gate’. Hoewel ‘Lee Ranaldo’ (Sonic Youth) geregeld een gastrol speelt in ‘Gate’ is het hoofdzakelijk Morley’s soloproject. Ondanks de geografische isolatie van Nieuw-Zeeland en de kleine oplagen van Gate-releases -die sinds eind de jaren tachtig op labels als Precious Metal, Table of The Elements, Majora, Drag City of Corpus Hermeticum worden uitgebracht- groeide het werk van Morley uit tot een belangrijke invloed voor menig indieband.

Echo’s van zijn gelaagde songs die aan spankracht toenemen door no-fi gitaarscapes, gedempte vocalen en de sporadische dreiging van onderkoelde en krassende synths, horen we terug in de ambient postrock van o.a. ‘Flying Saucer Attack’ en ‘Labradford’, in de neopsychedelica van ‘Bardo Pond’ en in de uitdagende lo-fi klankenwereld van bands als ‘Pavement’ en ‘Sebadoh’. Concerten van ‘Gate’ zijn -in deze contreien althans- net zo zeldzaam als een zonsverduistering of een concert van Jandek (kc BELGIE, 2005). Wie geen twintig jaar wil wachten op een nieuwe kans om ‘Gate’ aan het werk te zien weet waar hij op zaterdag 27 juni terecht kan.

http://www.myspace.com/dewline

THEO ANGELL & THE TABERNACLE HILLSIDE SINGERS

Theo Angell is muzikant, filmmaker, schrijver en schrijnwerker. Hij ruilde de weidse akkers van Oregon en de besloten religieuze wereld van zijn domineevader voor de bruisende New Yorkse Lower East Side waar hij sinds 1993 een bijzonder vruchtbaar artistiek parcours uitbouwt. Samen met Samara Lubelski (kc BELGIE, 2005) en Dan Burke vormde hij ‘Hall of Fame’, een band die vanaf half de jaren negentig via platen als First Came Love, Then Came the Tree (Amish Records), Hall of Fame (Siltbreeze), Paradise Now (The Social Registry) een opmerkelijke combinatie laat horen tussen sterke songs en psychedelische klankenescapades.
Angell levert tevens geregeld muzikale bijdragen aan JOMF (kc BELGIE, 2002/2007) maar verrast meer dan aangenaam met sterk solowerk.

Na Dearly Beloved (Amish, 2006) -waar hij ouwe blues en primitieve Amerikaanse folk zonder kleerscheuren koppelt aan een stuwende beat- kregen we in 2008 de eerste Theo Angell & The Tabernacle Hillside Singers release ‘Auraplinth’ voor Digitalis te horen. Deze instant klassieker bevestigde vooral dat Angell van upbeat country naar gemompelde mantra’s en gelaagde weirdness
kan gaan zonder de song uit het oog te verliezen. Met zijn stem alleen creëert hij een volledig eigen universum waar het zeer goed vertoeven is. Voor zijn nieuwe release ‘Tenebrae’ -gepland dit voorjaar bij Amish Records- werd hij muzikaal ondersteund door
Matt Valentine (kc BELGIE, 2005/2008), P.G Six (kc BELGIEn 2005), Samara Lubelski en JOMF’s Tom Greenwood.

http://www.myspace.com/theoangellthetabernaclehillsidesingers

 

 
 
 

DATUM: za 27 juni

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61