ENGLISH VERSION CLICK HERE


GRAAG TRAAG FESTIVAL #2
Zaterdag 22 oktober 2011 | 13.30 u. - 02.00 u.

Kunstencentrum BELGIE i.s.m. SLOOW TAPES, CIAP & POP IN LIMBURG


CHARLEMAGNE PALESTINE & TONY CONRAD
(US) - CHARALAMBIDES (US)
STEVE GUNN & JOHN TRUSCINSKI (US) - JUNZO SUZUKI (JP)
TONTON MACOUTE (FR) - RALPH WHITE (US) - GANGALAI & GOURABAI (BE)
SYLVESTER ANFANG II (BE/VE) - HEAD OF WANTASTIQUET (US/BE)
CIAN NUGENT (IR) - CITY HANDS (NL) - LOUISE LANDES LEVI (US)+

DREAMWEAPON
The Art and Life of ANGUS MACLISE (US 1938-1979)
EXPO - Europese première i.s.m. CIAP | Curated by: Johan Kugelberg & Will Cameron


         
> Klik HIER voor praktische info, timing & tickets: GRAAG TRAAG FESTIVAL 22.10.2011


> Klik HIER voor het verder verloop van de ANGUS MACLISE expo in CIAP


Pil LogoBELGIE
Bart De Paepe van het Sloow Tapes label en kunstencentrum BELGIE presenteren, na de geslaagde eerste editie van 2010 en met de steun van Pop in Limburg, voor de tweede keer verrassende geluiden en beelden uit de ondergrond. Graag Traag #2 schakelt voor deze gelegenheid nog een versnelling lager en biedt u meer tijd om het palet van psychedelica, hypnotische drones, kraut, acidfolk, improv, mini- en maximalisme en pure Belgische folklore ten volle te ontdekken.

De aftrap van de expo Dreamweapon: The Art and Life of Angus MacLise 1938-1979’ is tevens een unieke gelegenheid om het werk van deze veelzijdige en invloedrijke New Yorkse muzikant, dichter, beeldend kunstenaar, shamaan en wereldreiziger voor het eerst in Europa gebundeld te zien. Kunstencentrum BELGIE gaat hiervoor een samenwerking aan met het Hasseltse CIAP, een postume erkenning voor de grote invloed van MacLise binnen de Actuele Kunst. Op de websites van Sloow Tapes, kunstencentrum BELGIE en CIAP kan u terecht voor updates en extra’s die het festival en de expo zullen kleuren !GRAAG TRAAG FESTIVAL # 2

           
     
       

- CHARLEMAGNE PALESTINE & TONY CONRAD: Tony Conrad
(muzikant, filmmaker) maakte in het New York van de jaren zestig samen met John Cale, Angus MacLise, Marian Zazeela en La Monte Young deel uit van het legendarische Theatre of Eternal Music en stond, net als vriend en stadsgenoot Charlemagne Palestine (muzikant, performer, beeldend kunstenaar) mee aan de wieg van de minimale muziek. Conrad noemt zijn aangehouden viooltonen liever ‘dream music’ en voor Palestine mogen zijn pianodrones evengoed als ‘maximalisme’ worden geklasseerd. Hoe dan ook, hun 'maximale droommuziek' bezorgt het Graag Traag Festival een ultiem muzikaal hoogtepunt. Deze twee vrienden en medewerkers van wijlen Angus MacLise bundelen voor deze bijzondere gelegenheid graag hun meer dan veertig jaar ervaring als muzikale buitenbeentjes.


- CHARALAMBIDES maakt verstilde songs, doordrenkt van tijdloze dromerige psychedelica, en is verantwoordelijk voor enkele van de meest bezielde concerten ooit in kunstencentrum BELGIE.  Met de gloednieuwe release ‘Exile’ voor Kranky in de aanslag zijn Tom en Christina Carter klaar om 'Graag Traag' enkele magische momenten te schenken.

- STEVE GUNN & JOHN TRUSCINSKI: Steve Gunn's (GHQ) gitaarspel laat zich inspireren door het 'American Primitivism' van John Fahey en Robbie Basho, Oosterse raga tot psychedelische blues. Samen met drummer John Truscinski (GHQ, X.O.4) verliest hij zich in een dronefolk trance die bij vlagen herinneringen oproept aan het legendarische Sandy Bull / Billy Higgins duo.


- JUNZO SUZUKI: Dreampsychfolk, heftige fuzzsolo’s, acid blues of psyched out jams, het kan alle kanten op met notoir relschopper en gitarist Junzo Suzuki (Miminokoto, Astral Travelling Unit, 20 Guilders). En zo hebben we ze graag natuurlijk. Vergeet je LSD en oordopjes niet.


- TONTON MACOUTE situeert zich in een lange lijn van Franse weirdness waarin we ook bands als Fille Qui Mousse, Red Noise en Catalogue terugvinden. Een elektronische hypnose van aftandse instrumenten en motorische soundscapes met 'basement feel'.


- RALPH WHITE speelt banjo, accordeon, viool, kalimba en stem. Diepe 'homemade Americana' met 'loner feel', waarin blues, country en traditionals op een hoogst psychedelische manier met elkaar samensmelten. White laaft zich aan hetzelfde kaleidoscopische vaatje waaruit ook een Matt Valentine, Joshua, Dredd Foole of Willie Lane tappen.


- GANGALAI & GOURABAI: Wat het Franse Chanson en het traditionele carnaval van Binche gemeenschappelijk hebben wordt duidelijk tijdens het concert van ‘Gangalai & Gourabai’ (Buffle, ROT).  Meer dan gember, gitaar, casio en stem heeft dit duo er niet voor nodig... en aanstekelijke danspasjes uiteraard.


- SILVESTER ANFANG II: Bart De Paepe aka Father Sloow brengt de Maldegemse psyche-delische krautrockers van Sylvester Anfang II in stelling om, met een verrassende line up, het Graag Traag Festival in stijl op gang te trekken. Als eerbetoon aan Angus MacLise en naar aanleiding van de expo Dreamweapon rond deze markante figuur uit de New Yorkse underground, zal Ira Cohen's psychedelische filmparel Invasion of The Thunderbolt Pagoda live voorzien worden van een gloednieuwe auditieve trip. Angus MacLise maakte de originele soundtrack van Invasion of The Thunderbolt Pagoda en schittert in de film als de kleurrijke Methedrine Cardinal. Een perfecte opener dus voor deze tweede, verrassende Graag Traag editie.


- LOUISE LANDES LEVI: maakte in de jaren 60 samen met Angus Maclise en Terry Riley deel uit van Daniel Moore's Floating Lotus Magic Opera Company. Ze studeerde sarangi onder Annapurna Devi, Ali Akbar Khan en La Monte Young. John Giorno over haar poezie: 'Her poems sing in the mind and dance through the heart and throat, and arms & legs, w. great clarity and bliss. Louise is Saranswati, goddess of poetry' (show in CIAP)


- HEAD OF WANTASTIQUET: Paul Labrecque maakt deel uit van het psychedelisch zootje ongeregeld Sunburned Hand Of The Man, die enkele jaren terug een alternatieve soundtrack maakten voor Ira Cohen's Invasion Of Thunderbolt Pagoda (de originele werd ingespeeld door Angus Maclise). Met zijn solo project spint Labrecque een web van donkere dronefolk over sjamanistische energetische kruidenvelden verscholen in donkere wouden... (show in CIAP)


- CIAN NUGENT: Deze jonge Ierse gitarist haalde de mosterd bij oude countryblues en fingerpickers als John Fahey en Robbie Basho, maar voegt er ook invloeden van hedendaagse klassieke componisten, Japans minimalisme en free jazz aan toe. Hij toerde in het verleden onder meer met Jack Rose, Glen Jones en Jozef van Wissem. (Show in CIAP)


- CITY HANDS: Manuel Padding (Helbaart, SilverGhosts) orchestreert met diverse elektronica, tapes, en percussie een regenboog van huis-, tuin- en keukenmeditaties naar inner space. (show in CIAP)

> Klik HIER voor praktische info, timing & tickets: GRAAG TRAAG FESTIVAL 22.10.2011

 

  DREAMWEAPON
The Art and Life of Angus MacLise 1938-1979

              


Angus MacLise
was niet alleen de eerste drummer van The Velvet Underground, de toonaangevende New Yorkse band met Lou Reed en John Cale in de rangen, waar hij bewust vroegtijdig uitstapte. Hij was een artistiek polyglot, een dichter, muzikant, uitgever en beeldend kunstenaar, een avant-garde performer, multimediapionier, downtown shamaan en wereldburger van wie het belang en de invloed op de hedendaagse muziek-, literatuur- en kunstwereld slechts mondjesmaat duidelijk wordt.

Een recent ontdekte koffer met unieke documenten, foto’s, tekeningen, tijdschriften, gedichten en tapes van Angus MacLise - geschonken door Hetty MacLise (vrouw van... ) aan componist LaMonte Young - was de rechtstreekse aanleiding en kans voor de New Yorkse curatoren Johan Kugelberg en Will Cameron om met de expo ‘Dreamweapon’ het publiek een blik te gunnen op het werk en het leven van deze bijzondere kunstenaar. Graag Traag, kunstencentrum BELGIE en CIAP zijn dan ook niet weinig trots om na New York, deze unieke overzichtstentoonstelling voor het eerst in Europa te kunnen presenteren.

boo-hooray.com
blastitude.com/13/ETERNITY/angus_maclise.htm

> Klik HIER voor het verder verloop van de ANGUS MACLISE expo in CIAP

      GRAAG TRAAG FESTIVAL PRAKTISCH

DATUM: za 22 oktober | DEUREN: 13.30 u.
ON LINE VVK: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10 EUR
KASSA: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11 EUR

KOOP JE ONLINE TICKETS HIER! >


ZA  22 - 10 - 2011
GRAAG TRAAG FESTIVAL #2
DEUREN: 13.30 u.

Locatie: kunstencentrum BELGIE
Burgemeester Bollenstraat 54, Hasselt
13.45 u.

    SYLVESTER ANFANG II

14.40 u.     JUNZO SUZUKI
15.15 u.

    STEVE GUNN & JOHN TRUSCINSKI

Locatie: CIAP, Armand Hertzstraat 21 Hasselt > Op 700 meter van kc BELGIE
van 16.30 u. tot 19.30 u.
ANGUS MACLISE EXPO & EXTRA SHOWS > Enkel voor festivalbezoekers !!

16.30 u.    CITY HANDS
17.00 u.    LOUISE LANDES LEVI
18.30 u.    HEAD OF WANTASTIQUET
19.00 u.    CIAN NUGENT
Locatie: kunstencentrum BELGIE
Burgemeester Bollenstraat 54, Hasselt
20.00 u.    TONY CONRAD & CHARLEMAGNE PALESTINE
21.15 u.    RALPH WHITE
22.00 u.    TONTON MACOUTE
22.50 u.    GANGALAI & GOURABAI
23.30 u.    CHARALAMBIDES


      
DREAMWEAPON EXPO PRAKTISCH

DREAMWEAPON
The Art and Life of Angus MacLise 1938-1979
Locatie: CIAP, Armand Hertzstraat 21 Hasselt
De expo loopt t.e.m. zo 20 nov 2011:
di - vr: 11.00 u. - 18.00 u. | za - zo: 13.00 u. - 17.00 u.
gratis toegang

Za 22 okt 2011

  Enkel voor Graag Traag Festivalbezoekers!
  Van 16.30 u. tot 19.30 u.> vernissage met live acts:
  Louise Landes Levi, Head of Wantastiquet, Cian Nugent, City Hands

zo 23 okt 2011  15.00 u. > Vernissage: gratis toegang
Extra concerten & events tijdens Dreamweapon
za 05 nov 2011   17.00 u. > Zwerm (elektrisch gitaarkwartet)
zo 20 nov 2011   13.00 u. > Finissage met lezing en concert t.b.c.