GROUP INERANE
(NE)
+
SUBLIME FREQUENCIES DJ SET
+
SCREENING: LAND OF THE SONGHAI (US)

Organisatie : Kunstencentrum BELGIE i.s.m. KRAAK & SUBLIME FREQUENCIESNa het overdonderend succes van de Sublime Frequencies-avond met Group Doueh en Omar Souleyman in 2009 slaan kunstencentrum BELGIE en Kraak opnieuw de handen in elkaar om u een eclectische streep psychedelische saharablues van Bibi Ahmed en zijn Group Inerane te presenteren. Voor het live feest losbarst, presenteert regisseur - en Sublime Frequencies mede oprichter - Hisham Mayet zijn nieuwste film ‘Land of The Songhai’, een verrassende muzikale ontdekkingstocht langs de oevers van de Niger. Na de film en het concert kan u de benen verder losgooien tijdens een stomende Sublime Frequencies dj-set.

********************************************************************************************

SUBLIME FREQUENCIES
Om hun onwaarschijnlijke collectie audio- en beeldmateriaal uit Azië, Indië, Afrika en het Midden-Oosten te kunnen ontsluiten riepen Alan Bishop en broer Richard (kc BELGIE 2006, 2009, 2011), samen met muzikanten en filmmakers als Mark Gergis en Hisham Mayet, het Sublime Frequencies-label in het leven. Via audio én video, veldopnames, radiouitzendingen, internationale pop- en folkmuziek, geluiden en andere vormen van menselijke en natuurlijke uitingen, afkomstig van zowel moderne als traditionele stedelijke en landelijke grensgebieden - maar weinig of onvoldoende gedocumenteerd in academisch onderzoek en de ‘mainstream media’ - ontketende het label de afgelopen jaren een ware revolutie in het genre dat we kennen als wereldmuziek. Op zaterdag 26 november is Sublime Frequencies voor een vierde keer te gast in kunstencentrum BELGIE, met een uitdagend en vooral feestelijk programma.

www.sublimefrequencies.com

********************************************************************************************

GROUP INERANE
Na Group Bombino en Group Doueh (kc BELGIE, 2009) is het eindelijk de beurt aan Group Inerane (onze favoriet) om de Sahara te verlaten en de Toearegvreugde te verspreiden in ons miezerig deel van de wereld. Bibi Ahmed en zijn groep komen Europa verbazen met hun geweldige mix van Afrikaanse blues, traditionele folkmuziek en psychedelische gitaarexcursies. Sublime Frequencies stijl ‘peace & love & etnische boogie’. Neem uw dansschoenen mee, of kom gewoon op blote voeten.

Luister naar Group Inerane: "Tehiteyman" klik hier !
Bekijk Group Inerane (secret showcase live in Parijs 2011) klik hier !
Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers klik hier !

www.sublimefrequencies.com/tour/inerane.html

********************************************************************************************

LAND OF THE SONGHAI > Regie: Hisham Mayet (US / 2011 / dvd / ‘45)
Regisseur Hisham Mayet exploreert met zijn nieuwste film de muziek en het landschap van het Songhai grondgebied in West Niger. Langs de oevers van de Nigerstroom passeren de revue : bezeten Zarmarituelen, Wodaabe vocale tranceceremonies, Godje treurgezang, meersterlijke Contigi snarenplukkers, Comsaa griots en nachtelijk Sahelmarkten. Een fascinerende inkijk in de dorre, maar cultureel erg levendige Nigerdelta.

youtu.be/DR1r89baQJs


                                                    
 
 

DATUM
za 26 november 2011

AANVANG
20.00 u.

INKOM Vvk
Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11