<ENGLISH VERSION>
concerten van:
MAURO ANTONIO PAWLOWSKI  (B)
TAURPIS TULA (SCOT)
FRED VAN HOVE (B)
CAN'T (US)
ORPHAN FAIRYTALE + CASSIS CORNUTA  (B) PUTREFIER (UK)
BEN REYNOLDS / JOHN W. FAIL
UNCABINETED DUO (UK)
THE HARBINGER SOUND PLASTIC PUNK EXPLOSION (UK)


+ expo:
FACTOR 44 & FILMS LUDO MICH


Audiobot en Ultra Eczema, twee labels die bijzonder hard schudden aan de internationale geluidsboom besluiten om samen hard te gaan. Alsof de waanzinnige serie kwaliteitsreleases, in allerhande spraakmakende formats, die de heren Steegen (Audiobot) en Tyfus (Ultra Eczema) de afgelopen jaren op de mensheid loslieten al geen boekdelen spraken.

Releases van bands, performers en vergeten helden als Edmond De Deyster, Chris Corsano & Paul Flaherty (kc BELGIE, 2004), Cassis Cornuta, Tomutonto (kc BELGIE, 2006), Greg Kelly & Alex Nielsen, good old Wolf Eyes (kc BELGIE, 2004, 2005), Guam River of Bobby Colombo, Monotract, Keijo, Tom Carter (kc BELGIE, 2004, 2005) en X.O.4, The Polka Dot Sunflower Bed Orchestra, Yellow Swans (kc BELGIE, 2006) en Wolfguts vinden steevast hun weg naar een internationaal lovende pers, maar nee... , het moet nog harder gaan. En dat hoeft niet moeilijk te zijn, het kan zelfs heel eenvoudig... ‘Hard Gaan’ zo heet het festival en voor minder gaan Audiobot en Ultra Eczema absoluut niet. Voor wie twijfelt, een korte introductie van Audiobot en Ultra Eczema die op de warmste zomerdag in onze mailbox werd gedropt.

Het Audiobot-label is de roestige nagel aan de kist van zwalpend muziekland. Een spatje hersenprut druipend uit het oor, een schedel met een mes er door. Dood, gore en rottende ledematen, je weet wel... gewoon ervoor gaan, er ‘hard’ voor gaan... want dat is tenslotte waar het bij Audiobot om draait. En dan is er nog Ultra Eczema, die zompige multidimensionele auditieve en visuele brij ontsproten aan de zieke geest die luistert naar de naam Dennis Tyfus. Dat kloterige broertje dat u, zonder verpinken en met een brede grijns, graag een verminkt stukje rat voorschotelt. U mag dekking zoeken, vanaf... nu.


CAN’T (US)

Can’t is het geesteskind van Jessica Rylan. Met analoge synths, regelmatig aangevuld met effectenpedaaltjes en rhythm boxes, neemt ze ons mee op een hoogst persoonlijke auditieve trip. Een van haar paradepaardjes zijn haar zelfgefabriceerde modulaire synths die via analoge elektronische circuits een bijzonder divers klankenpalet genereren. Rylan is ook actief in samenwerkingen als Secret Diary (met Donna Parker), Perpetual Enemies (met Vanessa Brewster), Vampire Can’t ( met Chris Corsano and Bill Nace) en Dirty Dynamite Gang (met Spencer Yeh (Burning Star Core) en John Olson (Wolf Eyes))
http://www.irfp.net/

MAURO ANTONIO PAWLOWSKI (B)
Half mens, half Kameleon. Bouwde de afgelopen jaren een indrukwekkend palet van bevreemdende songs op die de luisteraars bij de keel kunnen grijpen en aanvoelen alsof je zo meteen wordt bedolven onder een stoffige lading baksteen en beton van een in elkaar stuikend gebouw... om 2 seconden later lustig een hartverscheurende ballad te fluiten.
http://www.myspace.com/mauroantoniopawlowski

FRED VAN HOVE (B)
Fred Van Hove is medeverantwoordelijk voor Machine Gun een baanbrekend stukje improv uit 1968, gemaakt in het gezelschap van Brötzmann, Bennink, Parker, Kowald en Johansson. Van Hove trok ondanks talloze tegenkantingen België en de Europese improvscene uit de vergetelheid via het jaarlijks Free Music Festival waarvan hij inmiddels, na 31 edities, de fakkel heeft overgedragen. Hij inspireert wereldwijd, na een carrière die vier decennia omspant, talloze generaties nieuwe improvisatoren. Speelt zelden solo in Belgenland, een unieke kans dus om deze meester aan het werk te zien.
http://www.efi.group.shef.ac.uk/mvanhove.html

TAURPIS TULA (SCOT)

Glasgow is de uitvalsbasis van Taurpis Tula, een trio ontsproten aan het brein van David Keenan (Volcanic Tongue distro/shop) en Heather Leigh (Scorces, Charalambides). De vaak overweldigende sfeerklanken van Loren Connors, Mirror en The New Blockaders mogen als invloeden gelden maar Taurpis Tula navigeert zich op geheel eigen wijze met behulp van gitaar, pedal steel en stem doorheen een beklijvend klankenbos. Aangevuld met drummer Alex Nielson, die zich al liet gelden in het gezelschap van Richard Youngs (kraak-festival 2001), Jandek (kc BELGIE, 2005) en Directing Hand krijgt Taurpis Tula de nodige ritmische impuls... om de trip nog net ietsje heftiger te maken.
http://www.volcanictongue.com/artist.php?art=Taurpis+Tula
http://www.secreteye.org/se/directinghand.html

ORPHAN FAIRYTALE + CASSIS CORNUTA (B)

Melancholie, spontaniteit, bevreemding en kinderlijke eenvoud zijn de handelsmerken van Eva Van Deuren. Gloeide al meermaals op in de duisternis van verderfelijke festivals als Femmes (2005) en Dramarama (2006) in kunstencentrum BELGIE. Elf aan huis dus, maar evenzeer in het hart gesloten door labels als Ultra Eczema, Not Not Fun en Open Mouth die Orphan Fairytale-releases hebben klaarstaan om ook u te betoveren. Voeg bij Orphan Fairytale, de analoge synthnoise, tape-loops en bizarre omgevingsgeluiden van de notoire hoeden- en cactussenverzamelaar Cassis Cornuta aka Daniël Renders (zie ultra eczema #13) en weet dat dit onuitgegeven duo swingende genster kan slaan.
http://www.stylusmagazine.com/feature.php?ID=2349
http://www.ultraeczema.com/

PUTREFIER (UK)

Sinds de vroege jaren tachtig laat Putrefier (Mark Durgan) zijn obsessies versmelten tot een brok onweerstaanbaar noise, geïnspireerd door Bristols donkerste pubs, het spanningsveld dat Industrial wist te genereren en de ranzige bijsmaak van Come/Broken Flag-releases (zie ook Skullflower, Ramleh... ). Putrefiers low-profile zorgde voor een gestage groei van een eigen visie en een bijzondere auditieve benadering. Releases vinden we terug bij spraakmakende labels als MSBR, RRR, Artware, Broken Flag en Harbinger Sound.
http://www.blossomingnoise.com/p1.html

BEN REYNOLDS / JOHN W. FAIL
UNCABINETED DUO (UK)

Gitaar, improvisatie, noise en psychedelica zijn de ingrediënten die Ben Reynolds -ook actief in Ashtray Navigations en The Wow- weet te versmelten tot een meer dan fascinerend geheel. Vergelijken doen we zijn werk liefst met niets maar meegeven dat labels als Digitalis, Time Lag, Ikuisuss, Memoires of An Aesthete, Last Visible Dog en 267 Lattajjaa... Ben Reynolds hoog hebben zitten, kan zeker geen kwaad. Reynolds krijgt het gezelschap van John W. Fail die zich ledig houdt met een veelheid aan projecten als Lied Music, Intro to Pterodactyl en Land en graag door middel van een schreeuwende akoestische bijdrage en een lading zompig fuzztonen zijn vriendschap met Reynolds wil aanscherpen. Samen brachten ze eerder Uncabineted uit, een cdr-release voor het Engelse Sharks & Pfennigs-label.
http://www.benreynolds.tk/

+ THE HARBINGER SOUND PLASTIC PUNK EXPLOSION (UK)

De poorten van de hel moeten op een kier gestaan hebben toen The Harbinger Sound Plastic Punk Explosion zijn kans waagde, de verraste toeschouwers bij de arm nam en er een snokje van 360° aan gaf. U uit eerste hand laten voelen wat echte punks in hun mars hebben, dat was de bedoeling. Neem een reeks stomende klassiekers uit het glorieuze punk-/hardcoreverleden van voor ‘84, voeg er een eindeloze voorraad bier aan toe en we zijn er... bijna.
http://www.harbingersound.org/


EXPO


FACTOR 44
Factor 44, het Antwerpse kunstenaarscollectief annex exporuimte bestaat 10 jaar. Sinds 1996 houdt Factor 44 de Antwerpse en de
Belgische hedendaagse kunstscene wakker via een continue stroom van uitdagende expo’s en happenings (Jour Fixe).
Tien jaar Factor 44 bundelen op enkele regels is uiteraard een onbegonnen zaak maar met namen als Annemie Van Kerckhoven, Danny Devos, Dennis Tyfus, Ludo Mich, Harry Heirmans, Jelle Crama, Andrew Webb, Katie Heck krijgt u een klein beetje richtingsgevoel. kunstencentrum BELGIE wordt heel even Factor 44 tijdens het Hard Gaan-festival door middel van publicaties, posters en parafernalia gegenereerd in de afgelopen 10 jaar...
http://www.factor44.be/

LUDO MICH

Ludo Mich is schilder, beeldend kunstenaar, foto(holo)graaf, performer, muzikant en fluxus-associé die zich in kunstencentrum BELGIE eerder dit jaar al liet gelden tijdens Open Circuit:Dramarama met Hacky Pack Zak Sac in het gezelschap van Dennis Tyfus en Vaast Colson. Ludo Mich raast als een orkaan doorheen muziek- en kunstland - een uitnodiging voor het jaarlijkse Instal-festival in Glasgow heeft hij al op zak- en wordt gretig in de armen gesloten door een nieuwe generatie. Als spilfiguur uit de Antwerpse underground van de jaren zestig en zeventig was hij verantwoordelijk voor een serie hysterische films die destijds heel wat commotie veroorzaakten. Zo werd de adaptatie van Aristophanes’ satire Lysistrata (1975) een ludiek en burlesk stukje film waarin de edele delen van de acteurs de impact van de anarchistische ideën van Aristophanes moesten benadrukken. Voor Hard Gaan digitaliseert Ludo Mich een aantal van zijn meest bijzondere films... Verwacht dus unieke screenings in de aanwezigheid van de meester zelve...
http://ludomich.blogspot.com/ 
 
 

DATUM: za 7 oktober

AANVANG 19u00


INKOM € 7 (leden BELGIE) / € 9