i.s.m

HELBAARD (DEN HAAG)
WORM (ROTTERDAM)
INSTANTS CHAVIRES (PARIJS)

Net terug van een bezoek aan Baltimore, Providence, Massachusetts, New York en Berlijn -of groot Antwerpen vanaf nu- willen Audiobots Carlo Steegen en Dennis Tyfus van Ultra Eczema de puntjes op de welklinkende i zetten. ‘Hard Gaan II zal harder dan hard gaan en dat wil zeggen kankerhard!’: aldus Steegen. Een fijne selectie geluids- en beeldwaren werd zorgvuldig geselecteerd voor wat ongetwijfeld een meer dan spraakmakend festival zal worden.

Voor updates rond het programma volg de websites:
http://www.ultraeczema.com
http://www.freaksendfuture.com
http://www.kunstencentrumbelgie.com


DEMONS (US)
Nate Young schuimde met Wolf Eyes afgelopen zomer de grote festivals af. Wolf Eyes debuteerde in België op het Limburgse podium van kunstencentrum BELGIE in 2004. Voor het gebroken analoge en audiovisuele synthproject Demons van Nate Young, Steve Kenney en Alivia Zivich is dat niet anders...
http://www.wolfeyes.net/html/aareleases/demonsfrozenfog.html


AARON DILLOWAY + VORTEX CAMPAIGN (US/B)
Belgisch-Amerikaanse vriendschap. De gebroeders Verstraete deden het als Vortex Campaign in 1984 al met Coil en The New Blockaders. Minder dan legendarisch mag hun passage op Hard Gaan II dan ook niet zijn. In Aaron Dilloway -noisenik die zich in Nepal terugtrok net toen zijn moederband Wolf Eyes een doorbraak forceerde- vindt Vortex Campaign voer voor een nieuwe legende.
http://www.kindamuzik.net/interview/aaron-dilloway/aaron-dilloway-noisebloed
http://www.secondlayer.co.uk/index/p1611.htm
http://www.myspace.com/biberkopfbottleneck


CONSUMER ELECTRONICS (UK)
Whitehouse is het legendarische vlaggenschip van Philip Best. Consumer Electronics haalt hij slechts sporadisch van stal al was het maar om het broze evenwicht tussen de elektronische geluidsstormen en provocaties van beide bands niet te verstoren. Verder mag u de woorden broos en evenwicht uit het Consumer Electronics-woordenboek schrappen.
http://philipbest.blogspot.com/


DRAGIBUS (F)
Kinderlijk, naïef, kleuters, verhelderend, speels... bijna hadden we Hard Gaan in Plopsaland laten doorgaan. We zetten de onderhandelingen met Plopsa verder voor volgend jaar en laten ondertussen Dragibus in volle Franse, kleurrijk klinkende, glorie op u los.
http://www.dragibus.org/

PULSE EMITTER (US)
De synth is terug in het land. Op 6 oktober schudt de goede man van Pulse Emitter zijn donkere homemade synth drones over ons heen en laat knarsend oscillerende klanken liefdevol aanschurken tegen al uw sci fi-dromen. Van Portland, Oregon alwaar een noisevirus al geruime tijd de bevolking stevig in zijn greep houdt.
http://www.synthnoise.com/


WHITE MICE (US)
BLASSSTPHLEGMEICE is het recentste statement van deze Providencemuizen op Load Records, het label van streek en tourgenoten Lightning Bolt waarmee ze minstens de onweerstaanbare energie delen. Dubbele basdrumratels, verschroeiende oscillatorgolven en in overdrive pompende baslicks.
http://www.thewhitemice.com/


SPACE CACTUS (B)
Een Belgisch radiophonisch, analoog synthesizer en musique concrète project rond Peter de Ceulaer (Bobby Colombo!), Daniel Renders (Cassis Cornuta), Luther Vanhoof en gastcactus Alex Smegma dat de afgelopen 15 jaar een kleine turnzaal vol opnames heeft gemaakt voor Radio Centraal alsook muziek voor theater en recentelijk nog voor een documentaire rond de vergeten dichter Marcel Vanmaele.
http://www.radiocentraal.be/


FAMILY BATTLE SNAKE vs BIRDS OF DELAY (UK)
Dark starfields and psychedelic noise moves that draw static and gravity from the touches of home made eternal music. Een hele bek vol is dat om te zeggen dat Bill Kouligas ofte Family Battle Snake er met tapes, blaasinstrumenten en elektronica een deftige lap op geeft. Voor Hard Gaan geëngageerd om met Luke Younger en Steve Warwick van Birds of Delay euh... hard te gaan.
http://www.myspace.com/familybattlesnake
http://www.myspace.com/birdsofdelay


PLEASUREHORSE (US)
Shawn Greenlee was eind de jaren negentig actief in Six Finger Satellite, het legendarische Landed en in het Providence-collectief Fort Thunder. Sinds 1992 werkt hij rond audiovisuele freestyle performances met diverse computer systemen. Load, Utech en Hospital Productions zijn enkele van de labels die zijn werk uitdragen. Voor wie dacht dat performance, computers en audiovisueel zondermeer richting boring neigen raden we toch een deftige scheut Pleasurhorse aan.
http://02909.com/greenlee/


JEAN-MICHEL VAN SCHOUWBURG + KRIS VANDERSTRAETEN + JEAN DEMEY (B)
Van Schouwburg gebruikt de stem als klankbron voor inspiratie en ontwikkelt hiervoor alternatieve technieken of wat hij noemt fonesie (phonoetry). Van oerschreeuw to subtiele fluisterklankjes, het zijn vooral de lippen waar u aan zal hangen. Ritmesectie zo heet het normaal gezien als er drums, percussie en bas in het spel zijn. Volgens Kris Vanderstraeten kan dat anders, getuige o.a. zijn percussieve samenwerking met Timo Van Luyck op de High Noon LP. Demey plukt zich al jaren een weg doorheen avontuurlijke muziek op verschillende instrumenten en met diverse artiesten.
http://inaudible.xuni.be/de-leden/van-schouwburg-jean-michel/


HELICOPTERE SANGLANTE (F)
Hendrik Hegray is een begenadigd tekenaar en vormgever. Met een aftands keyboard en een dictafoon geeft hij ook geluid een eigenzinnige draai. Helicoptere Sanglante zo heet die auditieve uitlaatklep die u vlotjes op de toppen van uw tenen doet lopen
http://www.myspace.com/superkasher


 
 
 

DATUM: za 6 oktober


AANVANG:
deuren: 19u00


INKOM: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10