HEAVEN HOTEL LABELNIGHT
(FEAT. STEF KAMIL CARLENS, RUDY TROUVE, MAURO PAWLOWSKI AND MORE)


TAPE CUTS TAPE

Line up: Rudy Trouvé, Lynn Cassiers, Eric Thielemans

THE TONE ZONES
Line up: Elko Blijweert, Milan Warmoeskerken

ANGELS DIE HARD
Line up: Thomas Noppe, Rob Eelen, Alex Van Herk

FRITZI UND HEIDL (feat. Mauro Pawlowski)
Line up: Toon Callier, Jeroen Stevens, Mauro Pawlowski

I H8 CAMERA (feat. Stef Kamil Carlens)
Line up: Teuk Henri, Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Hugo Antunes
Stef Kamil Carlens, Jeroen Stevens, Mauro pawlowski


      

We were in bands. We went to bars. We met people who were in bands ... so we started new bands. We made a record. With the money we made ... we made new records. ... That’s basically what we still do. (Elko & Rudy - Heaven Hotel)

_________________________________________________________________________

Dead Man Ray, Mitsoobishy Jacson, The Love Substitutes, Hitsville Drunks, POX .... en vele individuele artiesten als Peter Houben, Mauro Pawlowski, Rudi Trouvé, Tom Pintens, Aarich Jespers, Stef Kamil Carlens, Elko Blijweert, Pasal Deweeze, Eric Thielemans... Vanuit hun promiscue 'Heaven Hotel' attitude geven velen al decennia lang - als band, muzikant, producer, special guest - kleur aan de BELGIE-werking ! Zowel concertmatig met hun oorspronkelijke of nieuwe bands en nevenprojecten, als met deelname aan avontuurlijke BELGIE-events bevolkten de Hotelgasten het BELGIE-podium: dEUS, Evil Superstars, Flowers For Breakfast, MusicNOmusic, MA-fest, Voodoo Trance Sound System, Ultra Cowboy, Nemo, Open Circuit The Triffids 'A Secret In The Shape Of A Song', Othin Spake, The Kindness Of Geometry, Benny Zen... en dan vergeten we er ongetwijfeld nog een hele reeks. Redenen te over dus om Heaven Hotel in Kc BELGIE te gast te krijgen voor een unieke labelnight, gekoppeld aan releases van historisch relevant verzamelwerk tot verrassend nieuw materiaal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In maart verschijnt ‘God Owes Us a Swimming Pool’ - a compilation of stuff released between 1995 and 2015’, een dubbel verzamelalbum op vinyl (en cd) van het befaamde Antwerpse label Heaven Hotel. Naar aanleiding van deze en andere (Tape Cuts Tape, The Tone Zones) releases trekt Heaven Hotel onder impuls van bezielers Rudy Trouvé en Elko Blijweert door het land om er op een aantal labelnights enkele van hun artiesten voor te stellen.

Begin de jaren negentig vormt de legendarische New Yorkse The Factory rond Andy Warhol en The Velvet Underground in het Antwerpse Schipperskwartier dé inspiratiebron voor een aantal kunstzinnige jongelui. Heaven Hotel schiet definitief uit de startblokken als de gelijkgezinden er een voormalig bordeel betrekken en een artistieke vrijhaven creëren voor muzikanten en beeldende kunstenaars (schilder, grafisch vormgever, animatie of video) van uiteenlopend allooi.

Wat vooral opvalt is dat de filosofie, visie en typische huisstijl van Heaven Hotel door de vele jaren heen intact is gebleven. 1991 of 2015? Maakt quasi geen verschil uit. Muzikanten spelen in bands. Bands gaan op café. Op café ontmoeten ze mensen die in andere bands spelen. Er ontstaan nieuwe bands. Die bands nemen een plaat op. Met de opbrengst van die plaat worden nieuwe platen gemaakt. Zo eenvoudig en simpel als het maar zijn kan en dat is exact de manier waarop Rudy Trouvé en Elko Blijweert (stond als 14-jarige (!) al op de Antwerpse Veemarkt met Kiss My Jazz) Heaven Hotel ook vandaag nog fris, uitdagend en relevant houden.

‘God Owes Us a Swimming Pool’ schetst het intrigerende verhaal van Heaven Hotel tussen 1995 en 2015. Met onder meer Dead Man Ray, Kiss My Jazz, Gore Slut (de enige band die ooit twee dagen na elkaar mocht opdraven op Pukkelpop), Franco Saint De Bakker, Rudy Trouvé Septet, The Love Substitutes, Angels Die Hard, Tip Toe Topic en vele andere bands. Iconische Belpop-figuren als Daan Stuyven, Mauro Pawlowski, Pascal Deweze en Stef Kamil Carlens staan op plaat in minder evidente gedaantes naast een intrigerende stoet andere muzikanten en artiesten.

www.heavenhotel.be
https://myspace.com/heavenhotel

 

 


TAPE CUTS TAPE
Line up: Rudy Trouvé, Lynn Cassiers, Eric Thielemans

Sinds 2010 creëert Tape Cuts Tape een behoorlijk interessant spanningsveld dat een gezamenlijke liefde voor improvisatie, groove en drones verraadt. ‘Lost Footage’ is plaat nummer drie voor het trio Trouvé-Cassiers-Thielemans. Samen zorgen ze voor een avontuurlijke sfeerschepping die beelden oproept van oude VHS, Betamax en polaroids. Inhoudelijk countert Tape Cuts Tape een permanent gevoel van rusteloosheid dat wordt ingegeven door angsten, verlangens en de eindigheid der dingen: ‘Help me to cut these demons loose, except for the ones I can use’.

Op ‘Lost Footage’ balanceert Tape Cuts Tape tussen ervaren en ontdekken, experiment en improvisatie, catchy melodieën en weidse, bezwerende soundscapes, barokke kamermuziek en een unieke mélange van dub, krautrock en lo-fi. Met een opvallende fysieke gastrol voor DAAU op de plaat en belangrijke invloeden als Lee ‘Scratch’ Perry, Conny Plank, Baden Powell, Pablo Augustus, Johann Pachelbel en Harmonia in het achterhoofd.

"haast niet te geloven dat muziek die zo nadrukkelijk op improvisatie teert, zo afgerond en gelaagd kan klinken. Te ontdekken." (Bart Steenhaut - De Morgen)

“Rudy - altijd goed - Trouvé, dit keer in de hoedanigheid van Tape Cuts Tape.” (HUMO)

"Tape Cuts Tape is een band die als eenheid opereert en niet denkt volgens geijkte muziekwetten, maar in alle ongeveinsdheid elkaar zoekt en vindt in bedwelmende sferen."
(De Volkskrant - NL)

Download info-pdf: TAPE CUTS TAPE/ LOST FOOTAGE uit 6 maart 15 >> Klik Hier <<

http://www.facebook.com/tapecutstape

 

THE TONE ZONES
Line up: Elko Blijweert, Milan Warmoeskerken

The Tone Zones is het instrumentale gitaarduo Elko Blijweert en Milan Warmoeskerken. Hun titelloze debuut verschijnt begin maart bij Heaven Hotel. Daarop belijden Blijweert - die u kent van Dead Man Ray, Kiss My Jazz, Gruppo Di Pawlowski, Eriksson Delcroix of Wim Vandekeybus - en Warmoeskerken (zie ook Mittland Och Leo) hun passie voor de betere surfinstrumentals en elektronica. Naast eigen composities interpreteren The Tone Zones werk uit de jaren zestig en zeventig waarbij zou je zweren dat ze aan de Californische kust zijn aangemeerd in plaats van aan de Schelde. Lang vergeten klassiekers van The Pyramids, The Ventures, The Shadows en - Antwerpse cultband avant la lettre - The Jokers krijgen een lekker, opwindend en eigentijds jasje aangemeten, maar ook Front 242, Kraftwerk of Suicide spelen zeker hun rol in de receptuur van The Tone Zones. Collega-muzikanten tippen hen nu al als dé sensatie van 2015!

Download de info-pdf: THE TONE ZONES uit 6 maart 15 >> Klik hier <<

ANGELS DIE HARD
Line up: Thomas Noppe, Rob Eelen, Alex Van Herk

Samengebracht door een onverklaarbare interesse voor worstelen, de Thaise keuken, exotische vogelsoorten, bikerfilms uit de jaren 70, zeldzame zwarte mascara, jetski’s en hoofdblessures beginnen ADH in 2011 aan een opmerkelijk verhaal te schrijven. Wanneer de drie leden mekaar treffen in de zoo van het Marokkaanse Rabat, juist voor de kooi van de laatste nog levende “zwart-gebekte-unga-dunga”, blijkt de zin in een muzikaal avontuur zo groot dat de ze diezelfde moment nog in een verlaten slangenkuil beginnen jammen op een stel gevonden instrumenten. De resultaten hiervan zijn zo compleet charmant dat de band prompt besluit een lp op te nemen. De muziek klinkt verrassend genoeg als drie gehelmde engelen die op oude motoren dwars door het donkere hart van het Aziatische continent rijden met elk een exotische, krijsende vogel op hun schouder.

“Heerlijk deze lo(w-pro)fi(le) supergroep. Angels Die Hard is goed voor de verbeelding en wij zijn vol bewondering voor de prachtige en hoekige combinatie van rock, Arabische soundscapes en coldwave. Nu u nog.” (Da Music)

“Deze Belgische band klinkt zo filmisch als haar groespnaam laat uitschijnen. Het resultaat is even bevreemdend als beeldend en lijkt zowel een speelkameraad te vinden in exotica als in krautrock.” (De Morgen)

“Een ware sensatie!” (Focus/Le Vif)

“Het auditieve equivalent van een Mexican standoff, met de bijstand van onder
Elko Blijweert en Rudy Trouvé.”
(HUMO)

https://www.facebook.com/angelsdiehardtheband
http://angelsdiehard.bandcamp.com/

 

FRITZI UND HEIDL (feat. Mauro Pawlowski)
Line up: Toon Callier, Jeroen Stevens, Mauro Pawlowski

Fritzi Und Heidel (Toon Callier & Jeroen Stevens) spelen nieuwe muziek voor gitaar en percussie. Deze twee muzikanten studeerden samen aan het Conservatorium van Antwerpen en speelden sindsdien samen in ensembles als Besides en Champ d'Action. Toon Callier maakt deel uit van het elektrische gitaar-kwartet Zwerm en Jeroen Stevens speelde drums met o.a. Chris Corsano, Eric Thielemans, Mauro Pawlowski, Roland Van Campenhout en het Ultima Vez van Wim Vandekeybus. Op deze labelnight mét guest performance van Mauro Pawlowski.

https://www.facebook.com/FritziUndHeidel

 

I H8 CAMERA (feat. Stef Kamil Carlens)
Line up: Teuk Henri, Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Hugo Antunes Stef Kamil Carlens,
Jeroen Stevens, Mauro pawlowski

I H8 Camera is een muzikaal improvisatiegezelschap dat anno 2004 uit pure artistieke noodzaak in het leven werd geroepen rond The Love Substitutes. Een poule van briljante muzikanten uit de Heaven Hotel-sfeer die geregeld samenspelen op basis van beschikbaarheid. Enige zekerheid is een hoge funfactor voor band en publiek en een totaal geïmproviseerde set in een steeds wisselende constellatie. Voor de labelnight in Kc BELGIE werd alvast zéér schoon volk opgetrommeld met onder meer Stef Kamil Carlens als special guest !

https://www.facebook.com/pages/I-H8-Camera/391024854247832?fref=ts

 

- Lees het interview in RIF RAF >> Klik Hier <<
- Lees de recensie van The Tone Zones in RIF RAF >> Klik Hier <<
- Lees de recensie van Tape Cuts Tape in RIF RAF >> Klik Hier <<
- Lees het interview met Rudy & Elko in HUMO >> Klik Her <<
- Tape Cuts Tape op 1 in ARRIBA  (HUMO) >> Klik Hier <<
- stream op website HUMO ‘Five Dash One’ van TAPE CUTS TAPE >> Klik Hier <<
- stream op website DE STANDAARD van ‘God Owes Us a Swimming Pool’ >> Klik Hier <<
- Bekijk hier HH in de punchlijst (DE STANDAARD) >> Klik Hier <<
- Beluister hier het interview op STUR BRU (Select) >> Klik Hier <<
- Beluister hier het interview op RADIO 1 (Roxy) >> Klik Hier <<
- Lees het artikel in HBVL (25/03) >> Klik Hier <<
- Bekijk hier de aankondiging in HBVL (26/03) >> Klik Hier <<
- Bekijk hier de aankondiging op musicinframe.be >> Klik Hier <<
- Bekijk hier het fotoverslag op musicinframe.be >> Klik Hier <<
- Bekijk hier het fotoverslag van onze huisfotograag Ronny Wertelaers >> Klik Hier <<

 

DOWNLOAD HIER DE TIME-TABLE


                                 

 
 
 

DATUM:
vr 27 maart 2015

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8

KASSA:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10