HIGH WOLF
feat. HELLVETE (FR/BE)
RAZEN (BE)
OUBYS (BE)HIGH WOLF feat. HELLVETE

Sinds de ‘Animal Totem’ tape van High Wolf het daglicht zag op Not Not Fun gaat het razendsnel voor dit tribaal eenmansorkest - voor deze gelegenheid versterkt met Hellvete (Sylvester Anfang I & II, Funeral Folk).. High Wolf startte zijn eigen label ‘Winged Sun’, lanceerde Iibiis Rooge - samen met Neil Campbell van Astral Social Club (kc BELGIE, 2007) -, toerde twee keer Engeland en Europa rond, waarvan één keer in het gezelschap van Gnod, en doorkruiste maandenlang India om omgevingsgeluiden te verzamelen voor zijn nieuwe releases. De schitterend platen Ascension, Incapulco, Shangri L.A en Japan Tour cdr kleurden 2010 met de nodige zweem van percussieve sfeertrips. En 2011 beloofd vooral niet minder druk te worden! Op stapel staan een lp voor Holy Mountain, een split lp met Annapurna Illusion voor Group Tightener, een 7” op Bathetic records, een nieuwe tape voor Not Not Fun en een gelimiteerd fotoboek met tape over zijn Japanse Tour op Kaugummi books.

Beluister HIER High Wolf op kwadratuur.be

wingedsun.blogspot.comRAZEN

Brecht Ameel en Kim Delcour zijn twee kernleden van ‘Razen’, een band waar instrumenten als santoor, zurna, bouzouki, psalter, doedelzak, oscillator, bombus - en vooral ook de zoektocht om er unieke klanken uit te krijgen - een belangrijk onderdeel vormen van het eigenzinnige klankenpallet dat ze voorstaan. Op de gedeelde lp voor Kraak, met het jeugdige improvcombo ‘Sheldon Siegel’ (kc BELGIE, 2009), verrasten ze met sterk percussief gedreven tracks, die de lichtjes obsessieve interesse voor vreemde instrumenten perfect weet te stroomlijnen in uitdagende nummers. In de herfst 2010 werkten ze een nieuw album af met de Amerikaanse spoken word-artiest 'Bryan Lewis Saunders'. De afgelopen maanden legden Ameel en Delcour zich toe op een reeks opnames waar timbre en akoestische fenomenen centraal staat onder begeleiding van beeldend kunstenaar Ludo Engels (kc BELGIE, 2002) en geluidsingenieur op rust Walter Van Haver. Live vaak bijgestaan door gastmuzikanten kijken we reikhalzend uit naar deze frisse verschijning in het Belgische muzieklandschap.

www.myspace.com/razenlab


© Wertelaers Ronny

OUBYS

Al in 2006 laat de Hasseltse muzikant Wannes Kolf in kunstencentrum BELGIE zijn fascinatie voor de kosmische klanken van ambient guru Brian Eno en vroege krautrock als Faust en Can de vrije loop tijdens het City in Motion-festival. Hij debuteert als Oubys in 2008 op het Belgische ambient label U-cover met het album 'Paths' gevolgd door de ep 'Surrender' in 2009. Zijn gevoel voor sonische details zijn treffend in de soundscapes die hij maakt voor het theaterproject 'Trio' van Arnaud Deflem (kc BELGIE, 2009). Oubys werkt ook samen met Monolyth & Colbalt voor het Franse Clyde Parker Project (2009), maakt een knisperende geluidscanvas 'Ghost Wood' voor Radio Forrest in het Limburgse Klankenbos (2010) en haalt met 'Metronn' de selectie van de zeventigste Mind the Gap-release van het muziekmagazine Gonzo Circus. De nieuwe release 'Terra Incognita' van het kersverse label 'Testtoon Records' van Michael & Raf Severi is een perfecte aanleiding om Oubys terug op het podium van kunstencentrum BELGIE te mogen ontvangen.

www.myspace.com/oubys

Bekijk HIER de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers

                                                         

  
 
 

DATUM
za 9 april2011

AANVANG
20.00 u.

INKOM Vvk
Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11