HITSVILLE DRUNKS
(BE)
   feat. Mauro Pawlowski, Herman Houbrechts, Jan Wygers en Sjoerd Bruilswitchback


Dat Mauro Pawlowski van veel markten thuis is hoeft geen betoog. Zijn passages in kc BELGIE met bands als Evil Superstars (1994, 1997) en The Love Substitutes (2005) of al improviserend tijdens het musicNOmusic-festival (2004) en met Othin Spake (2006) maken duidelijk dat er buiten dEUS - waarvan hij sinds 2004 permanent lid is - nog een heel muzikaal speelterrein braak ligt voor deze muzikale veelvraat. Die passie voor muziek deelt hij alvast met Herman Houbrechts. Ook Houbrechts is een meer dan bezige bij. Naast zijn drumwerk voor Mauro & the Grooms kennen we hem uiteraard van bands als Nemo, Mitsoobishy Jackson en Dead Man Ray. Sinds 2007 laven Pawlowski en Houbrechts zich onder de toepasselijke naam Hitsville Drunks aan hits en popsongs: denk belpop-covers en ouderwetse melodieën in de stijl van Big Star, Nick Lowe, XTC en Wallace Collection.

'Een eerste album van Hitsville Drunks is gepland voor 2013 maar het opnameproces neemt langer in beslag dan verwacht en Mauro wil écht de puntjes op de i zetten voor deze plaat', aldus Herman Houbrechts. Geen nood echter want in afwachting van dat eerste album lukt het Pawlowski toch om enkele gaatjes in zijn agenda te vinden en Hitsville Drunks live op gang te trekken. Voor het concert van zaterdag 2 februari brengen Pawlowski en Houbrechts collega discaholic en basman Jan Wygers en gitarist-songschrijver Sjoerd Bruil mee.

Jan Wygers is actief bij Mauro & The Grooms en bij Creature With The Atom Brain (kc BELGIE 2007) waarmee hij in 2012 internationaal tourde in het voorprogramma van Mark Lanegan. Wygers is tevens een notoir platenverzamelaar en dj, een perfecte match met Houbrechts en Pawlowski in het powerpopcombo Hitsville Drunks. Sjoerd Bruil (Black Cassette, Pawlowski, Tim Van Hamel ... ) zag de volledige line up van Black Cassette, met naast Bruil ook Jeroen Stevens (I LoveSarah) en Pascal Deweze (Sukilove) in de rangen, volledig opgaan in PAWLOWSKI, de nieuwste band van Mauro. Hij begeleidde Tim Vanhamel bij de live-promotie van zijn soloplaat en is te horen in Flawless Daughter, een duet met Gregory Frateur op het album Moments of Dejection or Despondency van Dez Mona. Samen met Elko Blijweert (Dead Man Ray, Tip Toe Tonic, Autistik Youth ...) staat hij regelmatig achter de draaitafels als The B-Team.

Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers > Klik Hier


www.mauroworld.net                                                              Koop tijdig je ticket online !
                                                                      (thuis te printen)
                                                           

 
 
 

DATUM:
za 2 feb 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

KASSA: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11