J.D. EMMANUEL (US) + MOON DUO (US) +
DOLPHINS INTO THE FUTURE (BE) +
KÖHN (BE) + KIM KI O (TR)  
i.s.m. KRAAK

De analoge synthesizer is anno 2011 springlevend zo blijkt. Kunstencentrum BELGIE & Kraak brengen de oude en nieuwe generatie analoge synthadepten bij elkaar en komen uit bij een mix van de Amerikaanse post-Terry Rileyschool, Duitse Krautrock, Vlaamse New Age en Turkse Electropop.

J.D. EMMANUEL

Kwam enkele jaren geleden terug aan de oppervlakte toen LRJ Martens zijn ‘Wizards’ heruitgaf. Momenteel is die plaat al aan een tweede reissue toe op het gerenommeerde Important Records. Emmanuel komt uit de Amerikaanse post-Terry Rileyschool, en verwekt diepe trance door middel van analoge synthcomposities die bij wijlen het beste van de Duitse jaren ‘80 kraut overstijgt. Voor het eerst in Europa!

Beluister HIER de Soundfile van het interview met JD EMMANUEL.
Beluister HIER Part 5: At - One - Ment uit het album 'Wizards'

www.jdemmanuel.com

MOON DUO

Is het duo van Ripley Johnson en zijn partner Sanae Yamada waarmee ze bewijzen dat de Wooden Shjips vibe ook met twee man en een drumcomputer kan worden vertolkt. Denk lang rechtdoorgaande jams en uitgesponnen solo’s die je bewustzijn naar een andere melkweg katapulteren zolang je maar gehoorzaamt aan de beat. Het concert op Yellowstock 2010 was een van de hoogtepunten van vorig jaar en Mazes, hun nieuwste release voor Souterrain Transmissions/ Sacred Bones, is goed op weg om hetzelfde te doen voor 2011.

www.moonduo.org

 

DOLPHINS INTO THE FUTURE

Is LRJ Martens, de poète maudit van de Vlaamse New Age-scene. Houdt van water, maar enkel op plaat. Zijn verhalen schipperen tussen aquatische romantiek en de poëtische draagkracht van tequila rambowedstrijden.

cetaceannationcommunications.blogspot.com

 

KÖHN

Is de Belgische synthwizard Jürgen De Blonde (kc BELGIE, 1999, 2001). KRAAK releasete in 2009 zijn comeback-album ‘We need more space in the cosmos’. Binnenkort komt het vervolg er in de vorm van de cassette ‘live at Anthony’s’. Ook als gitaarheld blijft hij spacen. Getuige daarvan het nieuwe album van zijn duo Super Reverb. Hier nogmaals met zijn moderne krautrockescapades.

kohn.studiomuscle.com

Beluister HIER de exclusieve track 'Positive'


KIM KI O

Is een Turks vrouwenduo dat minimal wave en melodieuze elektropop versmelt. Hun debuut kwam er onlangs via het Nederlandse Enfant Terriblelabel, specialist inzake donker, elektronisch en dansbaar.

www.kimkio.org

Lees HIER de aankondiging op KWADRATUUR.BE
Bekijk HIER de foto's van huisfotograaf Ronny Wertelaers

 

 

                     

 

 
 
 

DATUM
za 7 mei 2011

AANVANG
20.00 u.

INKOM Vvk
Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11