© Ronny Wertelaers

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees HIER het interview met
Kommissar Hjuler
op kwadratuur.be

 


Beluister hier Harappian Night Recordings op kwadratuur.be


JOE McPHEE (US)
& CHRIS CORSANO (US)
+ THE HUNTER GRACCHUS (UK)
+ HARAPPIAN NIGHT RECORDINGS (UK)
feat. Kommissar Hjuler & Mama Bär (D)

JOE MCPHEE &
CHRIS CORSANO

Joe McPhee (Trompet, cornet, ventieltrombone) debuteerde in 1967 bij Clifford Thornton’s New Art Ensemble en schreef geschiedenis met de release van Nation Time in 1970. Traditie, structuur en emotionaliteit zijn geen synoniemen voor avant-garde jazz, maar krijgen toch een voorname plaats in het werk van Joe McPhee. Dit levert hem een uitzonderlijke signatuur op, terug te vinden op de meer dan 60 releases die tot nog toe op zijn naam staan. Kunstencentrum BELGIE mocht al in 2002 kennismaken met de kracht van McPhees muziek samen met The Thing. Hij speelde tevens een bepalende rol tijdens het eerste Open Circuit: iNTERaCT-festival in 2006.

Ook Chris Corsano deelt een unieke ervaring tijdens het iNTERaCT-festival, zij het twee jaar later dan McPhee tijdens de fantastische editie van 2008. In 2004 bracht hij, samen met Paul Flaherty, het BELGIE-publiek met een stevige lik powerimprov in vervoering en schoot eerder dat jaar al drummend de wandelgangen van kunstencentrum BELGIE in tijdens zijn interim bij Sunburned Hand of The Man. Björk, Paul Flaherty, Wally Shoup, Michael Flower, Evan Parker, Eric Thielemans, Jessica Rylan, Paul Dunmall, C Spencer Yeh, Thurston Moore en Six Organs of Admittance zijn slechts enkele namen uit het groeiende lijstje artiesten die Corsano’s multitalent weten te smaken. Wij voegen daar nu graag en live op het podium Joe McPhee bij: een ultieme combinatie die ons alvast doet watertanden.

http://www.joemcphee.com
http://www.cor-sano.com

THE HUNTER GRACCHUS
Fiona en Jon Marshall zijn twee van de drijvende krachten achter de Noord-Engelse avontuurlijke muziekscene. Naast het organiseren van concerten in Sheffield en het bestieren van het Singing Knives-label - waarop collegabands als Part Wild Horses Mane On Both Sides, Chora, Directing Hand terug te vinden zijn - zijn Fiona en Jon actief in Le Drapeau Noir en vooral in The Hunter Gracchus. Dit trio, dat door Seyed Kamran Ali (Harappian Night Recordings) wordt vervolledigd, brengt een boeiende mengvorm van trancy improv op diverse instrumenten, doorspekt met ruwe folkecho’s. Het werk van No-Neck Blues Band (kc BELGIE, 2003, 2004, 2006) en Vibracathedral Orchestra (kc BELGIE, 2002, 2006) is een referentiepunt maar de afgelopen jaren groeide de sound van The Hunter Gracchus langzaam maar zeker uit tot een hoogst eigen geluid in de wereld van de avontuurlijke muziek.

http://www.myspace.com/thehuntergracchus

HARAPPIAN NIGHT RECORDINGS
feat. Kommissar Hjuler & Mama Bär

Harappian Night Recordings is de noemer waaronder Seyed Kamran Ali - een in Noord-Engeland gebaseerde muzikant met connecties in de hele Sheffeld-scene rond Hunter Gracchus/Part Wild Horses Mane On Both Sides/Singing Knives - zijn passie voor ethnische omgevingsgeluiden, ruwe drones, bevreemdende klanken en devote ragas de vrije loop laat. The Glorious Gongs Of Hainuwele, zijn release voor Bo’Weavil uit 2009, topte terecht menig jaarlijstje. Dat Kamran voor zijn set als Harappian Night Recordings het prettig gestoorde Noord-Duitse koppel Kommissar Hjuler & Mama Bär mee op het podium vraagt is geen toeval. Een eerder samenwerking staat al klaar om geperst te worden door het Griekse label Shamanic Trance en het Engelse label Black Rainbow Records heeft een split lp met The Hunter Gracchus in de pijplijn zitten. Kommissar Hjuler & Mama Bär dragen dada, fluxus en outsider art hoog in het vaandel en mogen mensen als Thurston Moore, Dennis Tyfus, Arnulf Meifert, John Wiese, Runzelstirn & Gurgelstock, Jan Iwers en Af Ursin tot hun groeiende groep medewerkers en sympatisanten rekenen.

http://www.myspace.com/harappiannightrecordings
http://www.asylum-lunaticum.de

i.s.m. Motives for Jazz
 
 
 

DATUM: za 13maart.

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7(leden BELGIE & MFJ) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61