JULIA KENT
(US/CA, Antony and the Johnsons)
+ PAMELIA KURSTIN &
SEBASTIAN ROCHFORD (US UK)foto links Julia Kent
foto rechts Pamelia Kurstin & Sebastian Rochford


JULIA KENT

Celliste Julia Kent ruilde in de jaren negentig thuishaven Vancouver voor het bruisende New York. Ze is het best gekend van haar cellobijdragen en arrangementen voor Antony & The Johnsons en leent sporadisch haar doorleefde celloklanken aan bands en artiesten als Michael Gira’s Angels of Light, Current 93, Devendra Banhart, William Parker Double Quartet, PAR4LLEL _°41 en zelfs Rufus Wainwright.

In 2007 debuteerde ze met de bloedmooie solorelease Delay (Shayo, Important). Geïnspireerd door de ontwrichtende werking van luchthavens en haar reiservaringen tijdens tournees, weet ze met opvallend gedetailleerde melodische songs boordevol melancholie een knappe soundtrack te kneden uit celloloops, omnichord en omgevingsgeluid. Julia Kent legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe cd en speelt slechts enkele Europese soloconcerten alvorens de drukte losbarst rond Swanlights,
het nieuwe Antony and the Johnsons-album.

Beluister HIER Julia Kent (Carapace) op KWADATUUR
Lees HIER het artikel door Guy Peters (GODDEAU)

http://www.juliakent.com

PAMELIA KURSTIN & SEBASTIAN ROCHFORD

In februari 2009 schitterde de leading lady van de theremin Pamelia Kurstin met lyrische melodieën en abstracte klanklagen, jazzy basloops en krachtige harmonische schakeringen tijdens haar soloconcert op het Boink Festival in kunstencentrum BELGIE. Ze is actief in de eclectische band Barbez, werkte met grote namen als David Byrne en Grace Jones maar voelt zich evengoed thuis in de wereld van de jazz en improvisatie.

Rechtstreekse aanleiding voor de snelle terukeer van Pamelia Kurstin naar het BELGIE-podium is haar samenwerking met Engelands meest gevraagde percussiebeest Seb Rochford. Rochford is de drijvende kracht achter Polar Bear en Acoustic Ladyland. Zijn invloeden gaan van Napalm Death en Venetian Snares over Björk en Prince tot avontuurlijke jazz en elektronica. Hij is ondermeer te horen op werk van Brian Eno, Herbie Hancock en David Byrne en neemt bij momenten de drumdiensten waar bij
Pete Doherty en zijn Babyshambles.

Pamelia Kurstin en Seb Rochford doken in het voorjaar de studio in voor een in het najaar te verschijnen release op het Londense Slowfoot (Oren Marshall, Charles Stuart...). ‘Bij momenten lijkt het wel de drive van Tony Williams op Nefertiti van Miles Davis, gelaagd met thereminscapes en pompende baslijnen’: zo liet Kurstin ons weten. Uitkijken dus naar deze bijzondere dubbelbill op zaterdag 11 september.

http://www.myspace.com/pameliakurstin
http://www.myspace.com/sebastianrochford


 
 
 

DATUM: za 11 sept

AANVANG: 20.00 u

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61