Hasselt en kunstencentrum BELGIE zijn voor de zesde keer gastheer en co-organisator van het ondertussen internationaal gerenommeerde (k-raa-k)3-festival. Maak kennis met het kruim van de Belgische en internationale alternatieve scene tijdens deze 12-uur durende trip doorheen een jungle van verrassende muziekstijlen, oog- en oorstrelende films en dynamische installaties. Slingerend tussen elektronica, pop, out rock, avant-garde en free folk wijst het (K-RAA-K)3-festival 'hokjes denken' definitief de deur.

 

DE EERSTE NAMEN....

SMEGMA (US)
Je hebt bijna-cult bands en cult bands. Smegma is Cult mét hoofdletter en voor het eerst in Europa. Smegma ontstond midden jaren ’Äò70 in California, als een reactie op de -doorgaans bedenkelijke- Fusion groepen uit hun streek. Zoals het hoort voor een cult band bleef Smegma al die tijd low-profile en bleven ze spelen op eigen tempo. Ook een single op Mute veranderde daar niks aan. De groep fabriceert een eigenzinnige mix van improvisatie, folk en noise. Dit is "Free Music" in de ruimste betekenis van het woord, waarbij elk optreden een nieuwe sonisch evenement vormt. Zoemende zelfgemaakte synths, gitaar, tape en vooral veel weirde instrumenten.

NMPERIGN (US)
Nmperign is het duo Greg Kelley en Bhob Rainey. Met behulp van trompet en sopraansax brengen ze een staaltje onorthodoxe non-jazz impro. Verwacht geen trompetgeschal maar eerder een unieke, minimale sound voor koperblazers.
http://bhobrainey.net
http://www.geocities.com/greyelkgel

CAROLINER RAINBOW DECADE OF ADMIRING FAILURE (US)
Denk aan een luidruchtig fluorescerend schilderij dat tot leven komt, oftewel een achttiende-eeuws geheelspektakel van moderne barden met kostuums, en je komt uit bij Caroliner. Ze deelden meermaals het podium met Wolf Eyes en Hair Police. Uit Frisco. Uiteraard!
http://www.freedom-from.com/caroliner

TRÄD GRÄS OCH STENAR (S)
"Bomen, Gras en Stenen" is een trancerock combo met een sleutelrol in de Zweedse underground van eind jaren zestig. Pärson Sound en International Harvester
was wat vooraf ging. Träd Gräs Och Stenar zet het potje kickboksen tussen Hawkwind, Tony Conrad en een Zweedse Will Tura resoluut verder.
http://www.tgs.nu

URDOG (US)
Urdog is een trio uit Rhodes Island dat er niet in slaagde om een King Crimson tributeband te worden en daarom maar een eigen weg zocht. Het resultaat is een LSD-trip ergens in een vreemd universum waar Pink Floyds "Ummagumma" kristalliseert met Acid Mothers Temple en andere psych-heads.
http://www.urdog.com

SIX ORGANS OF ADMITTANCE (US)
De songs van Ben Chasny, aka Six Organs of Admittance, voelen aan als een oosterse versie van John Fahey met zoetgevooisde vocalen erover. Chasny heeft ondermeer Tom Carter van Charalambides in zijn nabijheid, tourt met Ghost en Devendra Banhart en houdt er een subcarrière bij Comets On Fire op na. Hoewel het project al bestaat sinds 1998, was Six Organs voor velen dé ontdekking van 2004. U zult ongetwijfeld horen waarom.
http://sixorgansofadmittance.com/
http://www.dragcity.com/

BORIS (JP)
Boris is een bijna-cult trio dat ruim 10 jaar in de weer is met sludge/doom rock. Echo's van The Melvins en Earth overgoten met een experimenteel sausje die reeds resulteerden in een samenwerking met iconen als Keiji Haino en Merzbow. Hard 'n heavy op zijn Japans, zonder compromissen. Een nieuw album op het Antwerpse Conspiracy records en vooral een eerste maal on stage in Belgenland!
http://www.inoxia-rec.com/boris/
http://www.conspiracyrecords.com

THE MICROPHONES (US)
The Microphones is het project van Phil Evrum (zie ook D+ en Old Time Relijun). Met behulp van orgels, vocalen, drums, ruis en tape loops bouwt hij laagje per laagje prachtige miniatuursymfonieën op die de luisteraar meenemen naar donkere bossen en winderige heuveltoppen.
http://www.krecs.com/Microphones/microphones_new.html

MAGIC MARKERS (US)
Met 2 gitaren en een drumstel brouwen 2 meiden en een drummer met ballen een bruisend potje primitief groovende No Wave die je de oren van de kop blaast. Na talloze tapes en cd-r's vonden ze onderdak op het Ecstatic Peace label van Thurston Moore die hen afgelopen zomer op sleeptouw nam als support van Sonic Youth. Magic, Magik of Magick een 'Markers'-concert is magisch laat daar geen twijfel over bestaan. http://www.apostasyrecordings.com/markers/markers.html
http://www.ecstaticpeace.com/home.html

DIRK FREENOISE (B)
 "Het geluid dat uit die tennisracket kwam was te zot!!" Het Antwerpse Dirk Freenoise combineert prulnoise op intelligente wijze met junknoise. De band krijgt de eer om het festival feestelijk te openen. Rest voornamelijk de vraag: zullen er nog optredens mogelijk zijn na hen?

KISS THE ANUS OF A BLACK CAT (B)
Een gitaar, een orgel, belletjes en een stem die David Tibet van Current 93 in herinnering brengt, meer heeft deze Limburger niet nodig om donkere, theatraal getinte, folksongs de wereld in te sturen.


THE SKYGREEN LEOPARDS SKYBAND (US)
Gewoon Skygreen Leopards was onvoldoende voor creatieve bijen Glenn Donaldson (oprichter van Jewelled Antler en groepslid van Thuja en Blithe Sons) en Donavan Quin (psych folk held). Drumster Christine Boepple werd gebeld voor een extra Skyband effect. Samen combineren ze hun talenten perfect en maken ze atmosferische neo-60's folkpop vol melodieën en herkenbare refreinen. Zalig, winderig en zonnig.

 
TV RESISTORI (FIN)
Een nieuwe, jonge groep uit Finland. Maar gooi meteen uw hoorbaar aanstormend vooroordeel overboord: TV Resistori is niet het zoveelste weird folkcollectief, maar een jonge 5-koppige elektronicagroep die klinkt als een zeer speelse en low key Stereolab.

Updates rond line-up, timing en film- en installatieprogramma... :
consulteer deze pagina en http://www.kraak.net

 
 
 

DATUM:
za 12 maart 2005

AANVANG: 14u00
DEUREN: 13u00

INKOM: EUR 13 (leden BELGIE & KRAAK) / EUR 15 MET STEUN VAN : PROVINCIE LIMBURG (Provinciale Dienst Jeugd)