Piet De Pessemier: Gitaar, stem
Niné Cipolletti: Keyboards, stem
Gert Cools: Bas, stem
Wim Smets: Gitaar
Bart Ivens: Drum

Dag op dag twee jaar na de release van het eerste album staat Krakow opnieuw in Kunstencentrum BELGIE op de planken, dit maal om ‘Far- Away Look’ voor te stellen. De opvolger van het warm onthaalde debuut ‘As The Heart Is’ laat een hechte groep horen met een herkenbaar geluid. Niet langer schoorvoetend twijfelend tussen post rock & country, maar een volwassen groep met een unieke sound.

Twaalf miniatuurtjes lang, van de eerste klik net voor opener ‘Spell on me’ van start gaat, tot het laatste slotakkoord van ‘It’s true what they say’, focust Krakow op uitgepuurde, eerlijke songs, die haar roots vinden in de songschrijverij van de jaren ‘70. Een logisch vervolg van waar Krakow al in het verleden voor stond. Het resultaat: 12 miniatuurtjes die de belofte van moeilijke tweede
album meer dan waarmaken. Met ‘Far- Away Look’ tilt Krakow zichzelf uit de Vlaamse klei naar een internationaal niveau. File under: verstilde pracht, wiegeliedjes voor volwassenen, muzikale weltschmerz.

Sinds 2006 kwamen de zaken in een stroomversnelling voor Krakow. De band nam deel aan Humo’s Rock Rally waar het een finaleplaats en tonnen lof oogst. Wat later lanceert Labelman de debuut-ep ‘Home’. De 4 nummers op deze eerste release zijn met weinig middelen op band gezet, maar laten een groep horen die veel in z’n mars heeft. In december 2006 startte Krakow aan de opnames van een eerste full album. Negen nummers die overliepen van onbehagen en een rusteloos hart, door Lisa Germano gedoopt als ‘As The Heart Is’. De groep trok naar Denton, Texas waar het album werd gemixt in de ‘Echo-Lab’-studio’s onder auspiciën van Matt Pence, producer & muzikant van Centro- Matic & South San Gabriel. Deze eerste volwaardige release werd unaniem door pers en publiek bejubeld. Ook live bewees Krakow z’n kracht tijdens o.a. Pukkelpop 2007 en met gesmaakte passages als support van Joan As Police Woman, Low, Shearwater en Lisa Germano.

http://www.krakow.be
http://www.myspace.com/krakowmusic

 
 
 

DATUM: vr 20 maart

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7