KREIDLER (D)
Thomas Klein, Andreas Reihse, Alex Pauliek en Detlef Weinrich
(new record "ABC" on May 2nd on Bureau B. )

+
OUBYS (B)
NEW EP Oubys_SQM vinyl part I - out on Testtoon records (May 19th)

+
Surprise DJ set Michael Severi (Testtoon records)


switchback
                                                                                                                                   

KREIDLER
(D)
> Line up: Thomas Klein, Andreas Reihse, Alex Pauliek en Detlef Weinrich

Kreidler werd in 1994 opgericht in Düsseldorf door Thomas Klein, Andreas Reihse, Detlef Weinrich en Stefan Schneider. Om vervolgens in 1996 één van hun eerste liveconcerten te geven op het podium van KC Belgie. In 1999 stichtte Stefan Sneider de band To Rococo Rot, waarmee hij ook in dat jaar te gast was in KC Belgie. Een jaar nadien mochten wij hem weer verwelkomen, ditmaal met zijn soloproject Mapstation.

Kreidler is geschreven met de 'K' van krautrock, en toch gaan ze door het leven als uberhippe band. Ze worden vaak gevraagd om modeshows van Chanel of Lacoste muziekaal op te luisteren. Ook maakten ze remixen voor kleppers als: Depeche Mode, Einsturzende Neubauten, Eurythmics en Faust. Samenwerken deden ze al met Add (N) to X, Young Gods, Momus en de geflipte dames van Chicks on Speed. Na grote festivals zoals Sonar, Roskilde en Pukkelpop is nu dus KC Belgie weer aan de beurt.


http://ikreidler.de
http://www.youtube.com/results?search_query=kreidler+music


OUBYS (B)

Al in 2006 laat de Hasseltse muzikant Wannes Kolf in KC Belgie zijn fascinatie voor de kosmische klanken van ambient guru Brian Eno en vroege krautrock als Faust en Can de vrije loop tijdens het City in Motion-festival. Hij debuteert als Oubys in 2008 op het Belgische ambient label U-cover met het album 'Paths' gevolgd door de ep 'Surrender' in 2009. Zijn gevoel voor sonische details zijn treffend in de soundscapes die hij maakt voor het theaterproject 'Trio' van Arnaud Deflem (KC Belgie, 2009). Oubys werkt ook samen met Monolyth & Colbalt voor het Franse Clyde Parker Project (2009), maakt een knisperende geluidscanvas 'Ghost Wood' voor Radio Forrest in het Limburgse Klankenbos (2010) en haalt met 'Metronn' de selectie van de zeventigste Mind the Gap-release van het muziekmagazine Gonzo Circus.
Na zijn eerste release: 'Terra Incognita’ op het Testtoon Records label' van Michael & Raf Severi (live in KC Belgie 2011). Verschijnt op 19 mei 2014 het eerste deel van het tweeluik Oubys_SQM. Het tweede deel zal later dit jaar uitkomen.

 

TESTTOON RECORDS
SOUNDCLOUD OUBYS

 

                                                                   

 
 
 

DATUM:
vr 23 mei 2014

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 6

KASSA:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8