Locatie: Open Circuit - pand Koloniale Waren, Koningin Astridlaan 85 HasseltConcert dankzij de samenwerking met het
‘Across The Borders Festival 2008' - Aken !

Worldwide Tour Representation
Pomegranate Arts

Laurie Anderson debuteerde in 1982 met ‘Big Science’ , een vooruitstrevend meesterwerk dat elektronische pop, artistieke integriteit en engagement perfect wist te koppelen. De wereldhit ‘O Superman’ katapulteerde haar naar de hoogste regionen van de charts. De status van popdiva belette haar echter niet om een schitterende en zeer diverse carrière uit te bouwen. We denken hier vooral aan haar bijzondere multimediaperformances zoals United States I-V (1983), Empty Places (1990), The Nerve Bible (1995) en Songs and Stories for Moby Dick (1999). Anderson speelt evenzeer een voorname rol als beeldend kunstenares, fotografe, filmmaakster, componiste, schrijfster, electronicaspecialiste, zangeres en instrumentaliste en laat geen kans onbenut om haar veelzijdig talent op een podium te tonen.

Met de heruitgave van ‘Big Science’ in 2007 -een eerste reissue in een serie die heel haar oeuvre bestrijkt- en een gloednieuwe cd ‘Homeland ’ in de pijplijn, staat Laurie Anderson anno 2008 opnieuw volop in de schijnwerpers. Voor het unieke soloconcert dat kunstencentrum BELGIE in samenwerking met het ‘The Across the Boarder Festival - Aken’ en met steun van Pop in Limburg realiseert, diept Laurie Anderson uit haar rijke collectie ‘Songs and Stories’. Het concert vindt plaats in de unieke setting van het Open Circuit-Pand Koloniale Waren en bundelt materiaal uit spraakmakende soloshows als the ‘Speed of Darkness’, ‘Happiness’ en ‘The End of the Moon’. Tevens krijgen we een exclusief voorsmaakje van gloednieuwe songs die zullen te horen zijn op haar nieuwe cd ‘Homeland’. In de haar zo vertrouwde en wondermooie setting, met stem, elektronica en viool, geeft Anderson ons met haar karakteristieke humor en scherpte de kans om mee te genieten van een ongeëvenaarde verzameling songs en verhalen.

Laurie Anderson huwde onlangs met Lou Reed , waar ze al jaren mee samenleeft. Haar kersverse echtgenoot komt voor deze bijzondere gelegenheid speciaal naar Hasselt afgezakt. Een uitgestelde huwelijkstrip... maar vooral ook een eerbetoon van Lou Reed aan het rijke oeuvre van zijn vrouw !

“This is a great chance for me to put together a couple of decades of my favorite stories and songs. It’s wild to see them next to each other. They tell a whole different stor
y.” (Laurie Anderson)

http://www.laurieanderson.com

Laurie Anderson op KindaMuzik: klik hier
Laurie Anderson op You Tube: klik hier

Actie i.s.m. POP-EYE - http://www.pop-eye.be
Inkomticket POP-EYE (expo gevangenis Hasselt) geeft recht op korting dagkassa LAURIE ANDERSON & omgekeerd !

 
 
 
 

DATUM: woe 21 mei

LOCATIE: Open Circuit - Pand Koloniale Waren
Koningin Astridlaan 85, Hasselt


DEUREN:
19u30
AANVANG:
21u00


INKOM: Voorverkoop: EUR 18 - Gigaswing Hasselt !
Kassa of reservatie: EUR 18 (leden BELGIE) / EUR 22

VVK GEWENST of RESERVATIE via belgie@skynet.be of 011/22.41.61