LAVVI EBBEL (BE)
originele 8-koppige bezetting + Kloot Per W
new compilation LP/CD, out : hits and live tracks
&
Remix Victoria by BUSCEMI (Starman Records)
+
Surprise: New Wave-set BUSCEMI
(BE, Kc BELGIE-resident, jaren '80-'90)
switchback
                                                                                                                                   

LAVVI EBBEL
(BE)

In het Voorjaar 2014 brengt Starman Records een compilatie LP/CD uit met de grootste hits van Lavvi Ebbel, live-opnames uit 1983 én 2013, alsmede een spetterende remix van "Victoria" door niemand minder dan Buscemi. Beluister deze remix nu reeds via https://soundcloud.com/artistagency/victoria-buscemi-remix-master

Lavvi Ebbel was zonder enige twijfel één van de meest spraakmakende bands van de Belgische new-wave. In het begin van de jaren tachtig kende de groep veel succes met singels als "Give Me a Gun" en "Victoria". De 8 koppige groep had een stevige live-reputatie dankzij de originele sound van de twee gitaristen (Marc De Wit en Chris Van Ransbeeck) , pianiste (Bea Van Ransbeeck) en de onverstoorbare Eric De Wit op drums. Zanger Luckas Vander Taelen zorgde samen met backingzangeres Kristien D'Haeger voor een stevige podiumprésence , ondersteund door de swingende blazer Jan Weuts.

Lavvi Ebbel speelde 'slechts' een 200 keer in België en Nederland, zowel in kleine clubs als op prestigieuze festivals zoals Seaside. Op de compilatie-LP "Get Sprouts" die een ware staalkaart was van de muziek uit die periode bracht Lavvi Ebbel "No Place To Go", een hoogtepunt in de samenwerking met producer Jean-Marie Aerts. "Albü Meth" is waarschijnlijk de meest bekende mini-LP, met het cultnummer "Le Cafard". De groep hield op te bestaan in 1983, het jaar waarin zowat alle Belgische groepen uit die periode uit elkaar gingen. Eerst bracht Lavvi Ebbel nog een LP uit, "Kiss Me Kate", in een productie van de Amerikaanse producent David Avidor.

Nu dertig jaar later treedt Lavvi Ebbel opnieuw op, in de oorspronkelijke bezetting, versterkt met Kloot Per W op bass. Tussentijds in1999 was frontman Luckas Vander Taelen samen met Kloot Per W nog te gast in Kc BELGIE met zijn solo-theatrale voorstelling Fin de Siècle ! Wie ook dat energieke kamikazestuk mocht gemist hebben: koop dit keer tijdig uw ticket online voor LAVVI EBBEL !

Beluister LAVVI EBBEL:

Victoria
http://www.youtube.com/watch?v=_4SWUfcQB3Y
http://www.youtube.com/watch?v=NKWyautM1eM&list=PL0A4A8625BD12D471&index=44

Give Me A Gun
http://www.youtube.com/watch?v=WST-HjL97gU&list=PLAB2D963B6992D5BC&index=2

No Place to Go
http://www.youtube.com/watch?v=pS45VMF5cbE&list=PLAB2D963B6992D5BC&index=1

Beluister Victoria remix by Buscemi
https://soundcloud.com/artistagency/victoria-buscemi-remix-master

Lees het artikel uit HBVL van zaterdag 25/01/2014 > Klik Hier
Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Kris Wuytens > Klik Hier

 

 
 
 

DATUM:
za 15 maart 2014

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

KASSA:
EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12