© Alex Vanhee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


beluister de audiotrack op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=803

Stijn Ylodde de Gezelle: Gitaar, midi-pedaal, zang
PJ Vervondel: Drum, zang
 
De bronzen medaille op Humo’s Rock Rally in 2004 bleek voor het duo de Gezelle en Vervondel slechts een tussendoortje. Het unieke samenspel van gitaar en drum zat hen immers al jaren in de vingers. Hun focus was duidelijk op de toekomst gericht. De opvallende releases ‘Adjust We’ (2005) en ‘A Field Between’ (2006) bevestigden al snel dat Madensuyu als geen ander een manische rocklocomotief op gang weet te trekken.

Dat de heren de studio zouden intrekken met producersduo Peter Vermeersch en Pierre Vervloesem -die eerder Suds & Soda van dEUS de eeuwigheid in mixten- om uit te pakken met ‘D Is Done’, bleek een verrassende en vooral perfecte zet. De lovende reacties voor de muzikale dialoog tussen de twee, die resulteert in een symbiose van rauwe werkelijkheid en idyllische schoonheid, bleef dan ook niet uit.

Stijn Ylodde de Gezelle en PJ Vervondel laten liefst hun muziek voor zich spreken maar geven ons toch graag het volgende mee: ‘Madensuyu staat voor pure emoties in al zijn gedaanten. Een muur van geluid komt in razend tempo op je af en biedt je geen uitweg. De minimale bezetting is geen beperking, eerder een noodzaak die een heel apart en uniek geluid voortbrengt. Ongewone songstructuren zijn geen bewust afwijken, maar een weg die bepaald wordt door actie-reactie. Vorm wijkt voor emoties. Een moderne mantra.’

Madensuyu heeft met Alex Vanhee (De Morgen), een van Belgiës voornaamste muziekfotografen, alvast een fan voor het leven gewonnen. Vanhee (www.alexvanhee.be en www.myspace.com/alexvanhee) weet de energie van de band perfect de capteren. De foto linksboven op deze pagina is hier een sprekend voorbeeld van. Wij kijken dus vol verwachting uit naar de energie waarmee Madensuyu de nieuwe release ‘D is Done’ live komt kracht bijzetten.

http://www.madensuyu.be
http://www.myspace.com/madensuyU

 
 
 

DATUM: vr 23 januari 2009

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9