MICHAEL CHAPMAN (UK)
+
BLUES CONTROL with LARAAJI & ARJI (US)


michael

MICHAEL CHAPMAN

Na de gesmaakte passage van folklegende Vashti Bunyan (kc BELGIE, 2006) haalt kunstencentrum BELGIE opnieuw een legendarische figuur uit de Engelse avontuurlijke folkscene naar Hasselt. Chapman begon zijn carrière in het Engelse folkcircuit in 1967. Hij tekende al snel bij Harvest - thuishaven in die tijd ook van bands als Pink Floyd en Deep Purple - waarvoor hij vier legendarische albums opnam. Na de meer dan dertig albums die hij maakte sinds eind jaren zestig was het Sonic Youth-gitarist Thurston Moore die hem weer in de publieke belangstelling bracht via een interview voor het Amerikaanse tijdschrift The Fret Board en de release van de schitterende lp ‘The Resurrection and Revenge of the Clayton Peacock’. 

Michael Chapman maakte de connectie met de alternatieve Amerikaanse scene echter al eerder door te touren en samen te werken met muzikanten als Jack Rose, Glenn Jones en No Neck Blues Band, niet toevallig bands die eerder al opmerkelijke concerten gaven in kunstencentrum BELGIE. Op de in 2011 verschenen verzamelaar ‘Trainsong: Guitar Compositions 1967-2010’ voor Tompkins Square vinden we ‘Trying Times’ terug, een beklijvend requiem voor de in 2009 overleden Jack Rose. Het is dan ook een eer en een genoegen om deze Engelse tegenhanger van John Fahey, Sandy Bull, Peter Walker, Robbie Basho en wat ons betreft Jack Rose te mogen ontvangen op het BELGIE-podium. 

http://www.michaelchapman.co.uk/michael


BLUES CONTROL with LARAAJI & ARJI

Tot twee maal toe (2008 & 2009) wisten Lea Choa & Russ Waterhouse als Blues Control het publiek in kunstencentrum BELGIE te charmeren met fuzzy distortions, poppy melodieën en kabbelende elektronica die in de clinch gaan met pulserende ritmes en huizenhoge gitaarriffs. De uitzonderlijke samenwerking tussen Blues Control en de 69-jarige klank- en lachtherapeut, new age- en zitherguru ‘Laraaji’ - check ‘Ambient 3: Day of Radiance’ uit Brian Eno’s legendarische ambientreeks - en zijn wederhelft Arji was, samen met de fantastische FRKWYS Vol. 8 release voor RVNG die ze samenbracht, de ideale aanleiding om Blues Control opnieuw uit te nodigen.

http://www.last.fm/music/Blues+Control
http://laraaji.blogspot.com/ 
 
 

DATUM
za 21 april 2012

AANVANG
20.00 u.

INKOM
VvkTicketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11