MICK HARVEY(AU)
PJ HARVEY, ex-NICK CAVE & THE BAD SEEDS, BIRTHDAY PARTY ...
with
        J.P. SHILO (AU) & ROSIE WESTBROOK (AU)

introducing the new album on Mute Records
FOUR (Acts of Love)
**** Recensie de Morgen 26/04/2013: Cd van de week > Mick Harvey: Four (Acts of Love)

switchback


De Australische multi-instrumentalist en songschrijver Mick Harvey drukt al jaren zijn stempel op de muzikale output van goed volk als Nick Cave & The Bad Seeds, Birthday Party en Crime & The City Solution. Ook voor de met prijzen overladen release 'Let England Shake' (2011) en bijhorende wereldtournee van PJ Harvey was zijn muzikale bijdrage opmerkelijk. Na een Australische solotournee met Einstürzende Neubauten in februari en een reeks soloconcerten in New Zeeland in maart, zakt Harvey af richting Europa waar hij op uitnodiging van Yeah Yeah Yeah's en Grizzly Bear zal concerteren op ATP (All Tomorrow's Parties). Eind april laat Mick Harvey ook zijn gloednieuw solo-album 'FOUR (Acts of Love)' op Mute Records op ons los waarna hij op zaterdag 11 mei afzakt richting kunstencentrum BELGIE voor een exclusieve cd-presentatie.

'FOUR (Acts of Love)' is het zesde solo-album van Mick Harvey. Het is een romantische songcyclus in 3 acts geworden waarin hij de liefde centraal stelt. Naast eigen werk vinden we ook songs terug van PJ Harvey (Glorious) en interpretaties van The Saints (The Story of Love), Van Morrison (The Way Young Lovers Do), Exuma (Summertime in New York) en Roy Orbison's Wild Hearts (Run Out of Time). Later dit jaar verschijnt er ook een boxset met Engelse versies van songs van Serge Gainsbourg, terug te vinden op albums van Harvey als Intoxicated Man (1995) en Pink Elephants (1997).

Mick Harvey was in 2010 al te gast in kc BELGIE (Open Circuit, Pand 'Koloniale Waren'), waar hij samen met The Triffids en o.a. twee andere Bad Seeds Warren Ellis en Martyn Casey een eerbetoon bracht aan wijlen David McComb. Voor de presentatie van Harvey's nieuwe album brengt hij nu de Australische muzikanten J.P. Shilo (gitaar, viool) en Rosie Westbrook (bas) mee. J.P. Shilo - ook te gast tijdens voornoemd evenement - kennen we van The Blackeyed Susans, de instrumentale band Hungry Ghosts die we terugvinden op Steve Shelley's (Sonic Youth) Smells Like Records en zijn bijdragen voor Rowland S. Howards Pop Crimes. Bassiste Rosie Westbrook op haar beurt is van vele markten thuis. Naast haar vaste rol als bassiste tijdens de solotournees van Mick Harvey is ze actief in kamermuziek, opera, theater- en filmmuziek... Bovendien laat ze zich gelden in samenwerkingen met muzikanten als Sean Kelly (Models), Tim Rogers (You Am I), Steve Preswich (Cold Chisel), Mick Thomas (Weddings, Parties, Anything), Spencer P. Jones (Beasts of Bourbon) en Dieter Meier (Yello).
**** Recensie de Morgen 26/04/2013                                   Interview HBVL 11/05/2013
mickharveydemorgen                          mickharveydemorgen 
 
 

DATUM:
za 11 mei 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:Vvk Ticketmatic: EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12

KASSA: EUR 11 (leden BELGIE) / EUR 13