© Dan Mandell ( www.danmandell.com )


© Lieve Apers, Kunstencentrum BELGIE
 

 

 

 

 Kunstencentrum BELGIE en (K-RAA-K)3 presenteren ‘Monde Extérieur’, een mini-festival dat een blik werpt op de immer evoluerende avontuurlijke muziekwereld rondom ons. Verwacht u aan een muzikale cocktail van o.a. psychedelica, folk, drones, improv, noise en elektronica met als uitsmijter het legendarische Psychic TV, de groep rond cultfiguur en Throbbing Gristle-lid Genesis P-Orridge.

lees de aankondiging op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/nieuws.php?id=384


PSYCHIC TV

Genesis P-Orridge, de androgyne bezieler van Psychic TV, begon de band begin de jaren tachtig met Peter ‘Sleazy’ Christopherson (Throbbing Gristle, Coil...) en de Schotse punker Alex Fergusson (Alternative TV). Doorheen de jaren vergaarde de band een enorme diverse discografie en een bijzondere cultstatus. Van industrial tot acid house en psychedelische pop tot spoken word en ambient, geen genre of stijl werd onberoerd gelaten door Genesis en zijn gevolg. In 2003 herees het volledig hervormde Psychic TV (eerst als PTV3) uit zijn as en zopas verscheen de goed onthaalde nieuwe cd ‘Hell is Invisible... Heaven is Her/e’; een ‘monsterplaat’ aldus Kwadratuur, of ‘de rauwheid van de punk vermengd met de schoonheid van psychedelica’ (Velvetmusic).
http://www.myspace.com/PTV3
http://www.genesisp-orridge.com/

TRÄD GRÄS OCH STENAR (S)

"Bomen, Gras en Stenen" zijn terug! Deze Zweedse hippies rocken nog steeds alsof het 1969 is. Hun optreden op het Kraakfestival van 2005 staat nog in menig geheugen gegrift als hèt psychrockfeestje van dit decennium. verwacht je aan een hevige trance met meer dan één geweldige gitaarsolo. Voor degenen die nog wat willen googlen voor ze komen: vergeet ook de voorvaderen van de band "Pärson Sound" en "International Harvester" niet en wij hoeven je niet meer te overtuigen van de genialiteit van dit combo.
http://www.tgs.nu
http://www.youtube.com/watch?v=d9mVQTcxUAs

PSYCHIC ILLS

Ook uit New York en ook uitermate psychedelisch is het viertal dat zich Psychic Ills noemt. De Social Registry is het label dat ze delen met o.a. Gang Gang Dance, Samara Lubelski en Blood On The Wall en met referenties naar space- en dronerock, shoegaze en ruwe, primitieve popmuziek manifesteert de band zich als een van dé hedendaagse rockbands die je live aan het werk moet gezien hebben.
http://www.myspace.com/psychicills

YOKE & YOHS
Hardcore free improv punk is wat het Deense duo Yoke & Yohs ons sinds 2005 met een vette knipoog in de maag splitst. Met een uit de kluiten gewassen en versterkte baritonsax (u denkt terecht aan Borbetomagus) en een eenvoudige maar dodelijk efficiente en pompende ritmesectie blaast dit duo u graag hun bøllerock in het gezicht. Yoke en Yohs is een telg van het dynamische muzikanten- en kunstenaarscollectief ‘yoyo oyoy’ dat langzaam maar zeker via festivals, concerten en happenings de Deense alternatieve scene uit de obscuriteit weet te halen.
http://www.yoyooyoy.dk/index_real.html

CHRIS FORSYTH

Chris Forsyth is de drijvende kracht achter de band The Peeesseye (psi) en het Evolving Earlabel. Naast dit en een aantal nevenprojecten, onder andere met gitaarvirtuoos/pianist/componist Ernesto Diaz-Infante, gaat zijn tijd vooral naar de exploratie van de mogelijkheden van de gitaar als klankbron. Zijn 12-string escapades doen ons denken aan een combinatie van Derek Bailey’s kinetisch gepluk en de wijdse gitaarscapes van Oren Ambarchi maar met een ongepolijste schoonheid die enkel en aan alleen aan Forsyth toebehoort.
http://www.evolvingear.com
http://www.youtube.com/watch?v=HsOQedNQqoU

BABILS

Donkere psych met een gevoel voor eindeloze gekte en een zweem van melodische doom, zo omschrijft het Belgische Stillslabel Babils eersteling ‘The Joint Between’. Deze Brusselse psychedelische stoomlocomotief bestaat uit ex Silksaw- en Ultraphonist- leden die hun voorliefde voor psychedelische muziektrips nu de volle loop laten in Babils. Ufo-gitaren, hoge volumes, obsessieve baslijnen, gemuteerde trompetklanken én Belgisch? U hoort ons niet klagen.
http://www.myspace.com/babils

MOHA!
Anders Hana (Noxagt) en Morten Olsen (Ultralyd) komen uit de vruchtbare Noorse improvscene, maken deel uit van het N-Collective dat avontuurlijke Noorse muzikanten steunt en promoot en combineren krachtige gitaarnoise, energetische drumfills en poppende elektronische filters in MoHa! Een tweede schijfje getiteld ‘Norwegianism’ voor Rune Grammofon zag in mei 2007 het daglicht maar het telepathische samenspel van beide heren is vooral een live gebeuren en dat willen we u natuurlijk niet onthouden.
http://www.myspace.com/themoha
beluister Moha! op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=561

 
 
 

DATUM: za 22 september


AANVANG:
deuren 19u00


INKOM: EUR 12 (leden BELGIE / KRAAK) / EUR 15