MON-O-PHONE
(BE, ESCAPISM > Mr & Ms Phono Records)

Line Up:
Ms Phono: vocals, keys, theremin
Mr Phono: gitaar, effects, pedals, ...
Wouter Theunis: drums, percussie


TONSILS
(BE, I See Clouds, FONS)
Line Up:
Jimmy Even (ex-bronze) - Zang, Gitaar
Veronique Swennen - Toetsen, Zang
Tom Vienne (benny zen, ex-bronze) - Gitaar, Zang
Marleen Thoelen (ex-superbox) - Bas, Zang
Wim Gijbels (traffico, ex-troublelovesus) - Drums                                   


ANYWAY & RUN RUN RUN (album ESCAPISM) > Live @ STU BRU 1/10/14   Mon-o-Phone
(Kc BELGIE, 2011) sleurt je op ’Escapism’ sereen hun fantasiewereld binnen. Een in multicolor gestileerd waanbeeld waarin echo’s en ego’s anno 20 14 continu laveren tussen feit en fictie, droom en daad, (wan)hoop en (des)illusie. Het is een vanzelfsprekende momentopname van twee prille, rusteloze dertigers die strijd leveren met zichzelf, elkaar en de waan van de dag. Hun enige uitweg ligt in het subtiel omzwachtelen van de harde realiteit en het creëren van een beklijvend draaiboek voor een imaginaire vluchtroute ..

’Escapism’ is met andere woorden een bijzonder intense en sensuele plaat geworden. Tien omineuze en mystieke episodes die er langzaam, maar zeker in slagen op te kringelen tot een gelaagd, maar vooral bloedmooi pareltje. Met dank aan de tribale ritmes en vernuftige klanktapijten van Koen Brouwers die soelaas verlenen aan de ijle zanglijnen van Ciska Vanhoyland. Hiermee knoopt Mon-o-Phone definitief aan met een melodieuzer en transparanter geluid.

Het is voor de band een logische sequel op de EP ’Two’ (2012), een felbegeerd kleinood tijdens concerten met publieksfavorieten als ’Every Part Of This World’ en ’In The Water’. Mon-o-Phone debuteerde in 2011 met ’The Great Depression of Mr and Ms Phono’ en gooide in België en Nederland ook live hoge ogen.

’Escapism’ verscheen op 26 september (cd, vinyl, digitaal) in Benelux op Mr and Ms Phono Records en wordt verdeeld door N.E.W.S.

 

"Muziek om in te wonen, prachtplaat" (DE MORGEN ****)
"De plaat zit vol sfeer en ideeën" ( DE STADAARD***)
"Een behoorlijk bezwerende trip" (HUMO)
"Een pareltje voor de eindejaarslijstjes" (INDIESTYLE)

www.mon-o-phone.be

 

       

Tonsils is een vijfkoppige band met muzikanten uit alle hoeken van de provincie. Ze repeteren in een betegelde bunker nabij de Nederlandse grens, wilden eerst Moldy Peaches en Malkmus nadoen en klonken al gauw als The Eagles met reuma.

Een full-length album is momenteel in de maak bij Niels Hendrix van het furore makende FONS Records Label (o.a. Vandal X, The Shovels, The Prospects, Benny Zen, JFJ ...) . I see clouds daarentegen is meer en vooral anders dan een klassiek 'label', het is een breeddenkend en handelend DIY-collectief dat de boel zelf doet draaien: vergaderen, werken, telefoontjes plegen, posters plakken, CD-hoezen lijmen, … Je zegt het maar, en de kans is groot dat deze groep jonge creatievelingen nieuwe ideeën in beweging brengt. Simpel: Do It Yourself. Het album van Tonsils zou zowel op vinyl, op cd, alsook digitaal uitgebracht worden. Om naar uit te kijken dus!

TONSILS:

bandcamp:  www.tonsilstheband.bandcamp.com
facebook: https://www.facebook.com/tonsilsarecrap?notif_t=fbpage_fan_invite

I SEE CLOUDS:

website: http://www.iseeclouds.be
facebook: https://www.facebook.com/ikziewolken

FONSRECORDS:

website: http://fonsrecords.com/home.html
facebook: https://www.facebook.com/fonsrecords?fref=ts

Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers >> Klik Hier <<

                                 

 

 
 
 

DATUM:
za 31 januari 2015

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

KASSA:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9